Zari
ohodnotit

Taková normální láska

Scenes from a Mall

Rok:
1991
Délka:
84 minut
„Komedie o jednom z nejbláznivějších manželských párů, nad jehož chováním vám zůstane rozum stát!“
Popis / Obsah / Info k filmu Taková normální láska
Původní název snímku režiséra a producenta Pavla Mazurského Scény z obchoďáku je ironickou parafrází titulu filmu Ingmara Bergmana Scény z manželského života. Český distribučníí název Taková normální láska tuto jemnou souvislost zcela pomíjí. V Mazurského smutné komedii se jedná o manželský pár, který v den oslav šestnáctého výročí svatby nečekaně řeší klasickou krizi vztahu. Zazobaný sportovní právník Nick se při nakupování ve velkém obchodním domě svěří manželce, renomované psycholožce Debbii, že jí byl pět roků nevěrný. Žena ztropí scénu, ale posléze mu řekne, že i ona má poměr. Manželé se však stále milují, a tak po četných peripetiích odcházejí usmířeni s nákupem domů...
Téměř celý film se odehrává v obchodním domě, tvořícím uzavřený svět. Příběh je situován do Los Angeles v době Vánoc, natáčel se však v Connecticutu a v New Yorku. Jeho hlavním magnetem je dvojice protagonistů: Mazurského oblíbená herečka Bette Midlerová a Woody AIlen, který po prvé od snímku Na černé listině (197ó) vystupuje ve filmu cizího režiséra. Allen si však i tady zachovává svou postavu neurotického mužíčka, známou z jeho vlastních děl. Sám snímek je vlastně námětem i zpracováním tak trochu "allenovský", místy však postrádá lehkost a švih.

Autor/Zdroj: Filmový přehled


Popis / Obsah / Info k filmu Taková normální láska
Režisér Paul Mazurksy nenatočil „Výjevy ze života“ jako psychologické drama, nýbrž tragikomické vyprávění o trablech střední vrstvy, kde lidé pro samou zaměstnanost a sledování kariéry nemají čas jeden na druhého, kde bují zášť a citová okoralost.
Manželství Deborah a Nicka považují všichni za šťastné, ona se prosadila jako psycholožka, on pracuje jako právník. K šestnáctému výročí sňatku plánují velké oslavy, které začínají vesele, ale končí katastrofálně. Během nich vyjdou najevo dlouho utajované nevraživosti, ukáže se, že zdánlivě ideální vztah byl postaven na setrvačnosti.

Autor/Zdroj: Popis
televizní program


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Kde domov můj? (2016) [TV pořa...

18:25 - 18:55

17 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Auto moto test

18:40 - 18:55

2 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

12 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

47 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Reklama