Zari
ohodnotit

Tajný život včel

The Secret Life of Bees

Další název:
Múr nárekov (SK)
Rok:
2008
Délka:
110 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Tajný život včel
Píše se rok 1964 a mladá dívenka Lily Owensová (Dakota Fanning) naplno prožívá smrt své matky. Navíc se ještě snaží vyjít se svým tyranským otcem. Spoléhá se jen na svou černošskou pečovatelku. Ta to bohužel nemá jednoduché kvůli rasistickým výpadům a proto utíká. Mladá Lily uteče s ní. Společný domov najdou až u podivných sester, které se zabývají chovem včel a výrobou medu. Je to příběh plný lásky a víry a slibuje milou a krásnou podívanou, možná i díky mladé Dakotě Fanning.


Autor: Justik66

Popis / Obsah / Info k filmu Tajný život včel
Film byl natočen na motivy úspěšné knihy Sue Monk Kiddové a odehrává se ve Spojených státech na počátku 60. let, kdy je běžný rasismus.

Lily Owensová jako čtyřletá nešťastnou náhodou zastřelí matku, které chce pomoci při rvačce s otcem. Deset let se trápí, milovaná matka jí chybí, a navíc si nerozumí s otcem, který ji týrá psychicky a také ji nepřiměřeně trestá fyzicky. Tvrdí, že matka od ní utekla a nechtěla ji. Byla totiž několik měsíců pryč z domova, protože to už nemohla vydržet. Jenže s manželem, nikoli s dcerou. Lily to samozřejmě trápí. Po matce jí zbyly jen drobnosti, mimo jiné obrázek černé madony s názvem města v Jižní Karolíně. V den čtrnáctých narozenin je svědkyní rasového útoku na svou přítelkyni a hospodyni Rosaleen. Otec se jí nezastane, a tak se Lily rozhodne, že uteče z domova. Cestou vysvobodí Rosaleen z nemocnice, kde jí hlídá policie, a obě utečou do Jižní Karolíny do města Tiburon. Dostanou se až do domu tří černošských sester. Augusta je chovatelkou včel a vyrábí med s nálepkou černé madony. Shodou okolností je to dům, ve které kdysi žila Lilyina matka, když utekla od otce. Lily s Rosaleen zůstanou a pomáhají. Rosaleen v kuchyni a Lily se včelami. Jednoho dne je z rasových důvodů unesen Augustin kmotřenec a jedna ze sester...

Zdroj: FTV Prima


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Na forbíně TM (2012) [TV pořad...

00:25 - 01:10

12 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

ČT2 - Mořští vlci (1980)

00:20 - 02:15

17 minut již uběhlo
98 minut zbývá do konce

NOVA - Avengers: Infinity War (2018)

21:55 - 00:55

162 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Prima - Dech života (1987)

00:30 - 03:25

7 minut již uběhlo
168 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jan Rubeš

Rubeš Jan

Naposled navštívené:
Jan Rubeš

Rubeš Jan