Duben
ohodnotit

Tajemství a smysl života

Rok:
2023
Délka:
154 minut
Premiéra v ČR:
23.11.2023

Obsah filmu Tajemství a smysl života

 
Co je smyslem života? Co je láska, humor, strach a smrt? Je všechno jen sen? Kdo jsme a kam směřujeme? Probudíme se, vzpomeneme si? Na tyto a další otázky se snaží nalézt odpověď nový celovečerní film Petra Vachlera s názvem Tajemství a smysl života. Přestože snímek poběží v kinech až 23. listopadu, už nyní stihl vyprodat prostřednictvím předpremiér přes 11 tisíc vstupenek. Film Tajemství a smysl života od režiséra Petra Vachlera odhaluje na pozadí zdánlivě obyčejného lidského příběhu důležité aspekty a světy, které zůstávají běžnému vnímání skryté. Na ryze autorském projektu přitom jeho autor pracoval bezmála deset let.

Falcon

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
pro všechny
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Tajemství a smysl života >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

weitinger
Hodnocení:
Přidáno: 15.12.2023
Tajemství a smysl života, Petr Vachler
Předně musím říct, že jsem staromilec, čili   od filmu čekám především pěkné obrázky,   hudbu, solidní herecké výkony a taky příběh.   A ještě musím férově předeslat, že od   českého filmu nic nečekám, zklamání být   nemohlo. Absolutně všechny recenze a postřehy   před i po, které se mi dostaly do rukou, byly   negativní, snad jedině Tonda Baudyš se   vyjádřil neutrálně, on je však hodný   vždy… Ale šel jsem, pozvali mne přátelé z   největších, první český duchovní ezo film,   ufff.
Úplně první dojem po titulcích,   vlastně po konci, neboť titulky se nekonaly –   jó, dobrý. Ale s odstupem několika dní si   říkám, že na dobrý film bych se chtěl   podívat znovu a znovu. Pochybuji, že za 14 dní   budu vědět, o čem tohle Tajemství bylo… Tak   se radši podělím začerstva.
Autor si jako   průvodce zvolil živočicha, kterého má každý   rád, čmeláka. Tenhle byl sice docela   nevzhledný a po celý film nakažlivě protivný,   ale Vilík je Vilík, Petr je zkušený marketér,   on ví, co na nás platí. Jedno z mála   plus.
Ovšem to ostatní byl řízený chaos.   Možná dokonce neřízený. Kdo je v duchovní   ezoterice, jak jinak to nazvat, když i sám autor   to označení používal až nešetrně často,   znalý, těžko objevil něco nového. Ke cti   Vachlera musím uznale říct, že ta nesčetná   moudra používá v kontextu děje, to bych mu   nezazlíval, naopak, to sedělo. Ale kdo zná a   ví, těžko slyšel novinu. Na druhou stranu rád   viděl z plátna koukat své oblíbence, Grofa,   Honzu Raka, Danikena (prý film pochválil),   Monforta, Lazarova, všechny ty moudré indiány,   indy a šamany… Kdo touží zabrousit tímto   duchovním směrem, toho dílo spíš odradí, dle   mého. Zmatek. Tolik k druhé linii filmu, možná   pro autora první, zaslechl jsem, že to dílo   tvořil 10 let a dal do něj všechen majetek. No   hrdina! Bez urážky, vážím si umělce, který   jde za svým snem.
Zmínil jsem obrázky.   Počítačová animace snad na slušné úrovni,   takový o něco povedenější   ekobioveganmultikulti Avatar, legendární agitka   greenpeace z počátku milenia… ale každý si   astrál jistě představuje různě, peklo   jakbysmet. Není to přesně ta složka filmu,   která mne dovede oslovit, to říkám na rovinu,   virtuální svět, viz první věta. Herecké   výkony a příběh nebudu hodnotit, nic takového   jsem tam nezaznamenal. Snad jen to, že jsem   fandil té ústřední dvojici, ať jim to klapne.   A ty herce neznám, takže mohu v klidu brát v   potaz Formanovu metodu neherců, vidím, že se to   i po letech ujalo.
Bohužel musím zakončit   kritikou. Hudba byl děs největší. U duchovní   látky, a pokud to dílo pan V. nemyslel jako   žert, vypadá, že nikoli, tady si umím   představit něco zcela jiného. Imrvere žákům   říkám, že v posledních dekádách se filmová   hudba posunula na naprosto úžasnou úroveň...   tak to nebyl tenhle případ.
Běžte. A sami   uvidíte.


Hodnocení:n12345678910
Tajemství a smysl života (2023)Tajemství a smysl života (2023)Tajemství a smysl života (2023)Tajemství a smysl života (2023)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190577
Osobností: 697880
Fotografií: 764048
Plakátů: 376690
Obsahů a biografií: 178304

Poslední komentáře

Ukradené auto (1999) [TV epizoda...

Ukradené auto
Otec Ericoj veme klíčky od   auta kvůli škrábanci a že   není zodpovědný a tak Kelso   sežene jiné auto, ale to je   údajně kradené, tak celá   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

O těle a duši (2017)

O těle a duši
Musím se přiznat, že v   maďarské kinematografii mám   určité (a ne malé) mezery,   ale tuhle podívanou bych si   troufl doporučit každému   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Romantický víkend (1999) [TV epi...

Romantický víkend
Jede se na chatu, ale Kelso se   líbá s jinou holkou a tak ho   tam sebou Jackie nechce, ale   potom jí Kelso chybí. Eric   se dává dohromady více s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Vánoce (1998) [TV epizoda]

Vánoce
Správně "praštěnej" díl,   jede to vpřed, střídají se   situace a hlášky a scénky   jsou některý mimořádně   povedený, bavěj všichni,   ale super je Kelso hlavně u   kradení stromečku:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Bílý lotos (2021) [TV seriál]

Bílý lotos
Celkem zajímavý počin,   plný osobitých osůbek a   rádoby překvapivých   závěrů (které jsou ale   poměrně dost dobře   předvídatelné). V druhé více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 6 / 10