Duben
ohodnotit

Superman 4

Superman IV: The Quest for Peace

Další název:
Superman IV, Superman 4
Rok:
1987
Délka:
90 minut, 134 min (originální sestřih)
„Světu hrozí nukleární konflikt - Superman sice zlikviduje jaderné zbraně, zároveň ale probudí k životu Luthorovu stvůru - Nukleárního muže.“

Komentáře k filmu Superman 4

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 8
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.10.2013
I zde se projevuje klesající   úroveň pokračování, ale   na to si musíme zvyknout a   ani Superman není výjimkou.   Prostě nové neotřelé   nápady scénáristům   postupně docházejí a to, co   v prvním díle bylo   neotřelé, ve čtvrtém   působí jako klišé.
Stalhein
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.1.2018
Pečeť doby
Myšlenka filmu dokonale   odráží dobu vzniku -   eskalující závody v   jaderném zbrojení. Strach z   jaderné katastrofy visel nad   lidstvem jako dusivý   příkrov. Ta doba dala zrod   různému typu filmů s touto   tematikou, některé se   povedly (Terminátor), jiné   méně (Den poté - mám na   mysli ten, v němž nejhorší   není zahynout při výbuchu,   ale přežít). Superman IV.   se tedy nepovedl skoro vůbec.   Proč mu dávám 5 *? Oceňuji   mírové úsilí Ch. Reeva a   upomínku na dítě, na které   si málokdo dnes už vzpomene.   Ten chlapeček, co napsal   Supermanovi a zachránil   svět, to byla vlastně   paralela se Samanthou   Smithovou, americkou   holčičkou, která v roce   1982 napsala Andropovovi a   přemlouvala ho, aby   nevyvolával jadernou válku.   Pozvali ji do SSSR,   vystupovala v TV, napsala   knihu, stala se mírovou   aktivistkou a pak zemřela,   spadlo s ní letadlo. Takže   film nelze jen tak šmahem   odsoudit jako velkou naivitu,   protože touha po míru není   naivní, ale dítě by těžko   přemluvilo k odzbrojení   kohokoliv jiného, než   právě Supermana. Triky jsou   mizerné, to ano, záporáci k   pláči - to byli pořád.   Rozhodně však raději tento   Superman, než pozdější   nadupané velkofilmy, které   se berou smrtelně vážně.   Jak říká Lex Luthor, je to   jen "přerostlý   skaut".
rankinfitch
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.4.2010
CO tak napsat...po   neuvěřitelně dementní   trojce přišla čtyřka,   která se konečně alespoň   vrací k původním postavám,   takže je tu zaplaťpánbůh   Lex Luthor (opět výbornej   Gene Hackman), který se opět   snaží Supermana zabít. A   stvoří k tomu bytost s   podobnými vlastnostmi jako   má Superman. Takže příběh   celkem fajn, ale ty efekty, no   to je děs...
mikee007
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.4.2013
čtyřka z nostalgie
Je spousta důvodů proč už   Superman nikdy nedosáhne   stejné popularity,jako   Spiderman,Batman,nebo   Ironman.
Ten hlavní   důvod asi je,že ve svém   přiléhavém kostýmku s   modrými trenýrkami a rudým   pláštíkem vypadá jako   blbec.
Modernizovat se   tenhle ohoz nedá,protože už   by to pak nebyl Superman. A   taky není proč,protože   zatímco u Batmana je oblek   brněním,u Spidermana maskou   a u Ironmana dopravním   prostředkem,u Supermana je to   jen dres,abychom ho rozeznali   od ostatních.
Dalším   důvodem je jistá dávka   uvěřitelnosti. Můžeme   věřit Batmanovi,že   střílí   kotvičky,Spidermanovi,že je   tak trochu divnej pavouk i   Ironmanovi,že si do své   plechové piksly narve   všechna udělátka,ale   těžko se nám věří,že   Superman přestěhuje   Měsíc,zastaví   zeměkouli,vyzvedne si   kolegyni ve stratosféře,kde   se jí kupodivu celkem   slušně dýchá apod.
Superman IV.je suverénně   nejslabší díl (už tak   přiblblé) série Supermana s   Christopherem Reevem v hlavní   roli. Scénář má   hloupý,triky doslova trapné   a vše nezachránil ani   jediný klenot filmu Gene   Hackman v roli Lexe Luthora,   ani tradičně asexuální   Margot Kidder v roli Lois   Lane.
Čtvrtý díl   Supermana je prostě jeden   velký omyl.
A ještě   jeden důvod tu je proč se   Superman už nikdy nestane   jedničkou mezi comicsovými   superhrdiny. Chtít po   divákovi aby uvěřil ,že   hrdinovi stačí sundat   pyžamo ,nasadit brýle a   tvářit se jako idiot a nikdo   ho nepozná...
PORTER
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 16.4.2013
Už čtvrtý díl Supermana a   vizuálně čím dál   horší,trochu drží zábavu   G.Hackman v roli padoucha,ale   jinak je film horší než   špatnej animák.
Lionhearth
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.1.2011
ještě že to u nás   nevyšlo, bejt to o nikom   skutečnym můžu říct   ,,kdyby to superman viděl tak   se bude obracet v hrobě   :D:D:D:D´´
martin.stusak.9
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.10.2018
Od natočení prvního   Supermana s Christopherem   Reevem uběhlo plných devět   let a tak si nelze   nevšimnout, že v tomto   čtvrtém volném   pokračování herci poněkud   zestárli. Do příběhu se   plně vrací Lois Lane v   podání Margot Kidder a   dokonce i Lex Luthor s   tváří Genea Hackmana.   Bohužel však bez Otise,   takže tu tentokrát chybí   komická figurka. Zastoupil ho   však Lexův synovec, ale ten   toho tady zase až moc nijak   zvlášť nevytrhl. Námět   není nijak překvapivý,   neboť téma o jaderných   zbraních a nukleární   hrozbě se ve své době   hojně promítla i přímo v   komiksech. Studená válka   holt byla studená válka.   Film jako takový je ale   neskonalá hrůza. Scénář   jakoby nebyl vůbec   promyšlený. Hodně scén se   veze ve značné   zkratkovitosti, čímž často   nemá dějový vývoj žádnou   logiku. Christopher Reeve   Supermana pojal tak, jak ho   představoval dříve, takže   u něj žádná chyba   rozhodně není. Chybou bylo   razantní zkrácení snímku,   který měl mít původně   něco přes dvě hodiny. Nebo   byl film scenáristicky už i   v této verzi tak špatný,   že to nestálo ani za   uvedení? Co nejvíce utkví,   je fakt, že se v tomto   příběhu Lois a Superman   potažmo Clark Kent k sobě   chovají, jakoby mezi nimi   dříve neproběhl žádný   milostný vztah. Proč to? S   tím by se přece dalo dál   pracovat. Je tady toho   samozřejmě víc, ale to už   nemá smysl dál popisovat.   Tento film je zkrátka natolik   hrozný, že komiksům dělá   spíše ostudu. Ta dosazená   politika byla spíše na   škodu, neb z toho vlastně   vznikla politická moralita   doplňující světovou   politickou situaci na konci   80. let 20. století. Vlastně   se jedná o zneužití této   postavy ke stavu věci a tak   není divu, že to dopadlo jak   to dopadlo. A ještě jednou k   tomu brutálnímu zkrácení.   Není v tom právě ta   politika? Zřejmě bylo   vystřiženo něco, co se   zrovna nehodilo, nebo bylo až   moc odvážné či přímo   provokativní. Ale to už ví   snad jen bůh.
Karius
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.11.2013
Moc rád bych se dozvěděl,   kolik peněz bylo hlavním   protagonistům nabídnuto, aby   se do tohohle nechali uvrtat.   Gene Hackman byl už dávno   úspěšným hercem, kterej si   role určitě vybírat mohl a   Chris Reeve už po druhým   díle mohl pověsit   modročervenej plášť na   hřebík a nikdo by mu to   nevyčítal. Trojku jsem mu   ještě odpustil, ale tohle   byl z jeho strany krok vedle.   Jedním polibkem vymazat   paměť, pohledem opravit   čínskou zeď a k tomu všemu   vysekanej nuklární týpek,   jak vystřiženej ze skupiny   Europe s vysouvacíma nehtama   s tupým výrazem a kterej si   libuje v Solárku, bylo na mě   už moc. O stupidním   scénáři taky netřeba   pochybovat. Jedna hvězda za   Hackmana a Chrise...tohle byla   fakt zbytečnost--->20%

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih49301minih49301Halloween 2 (2009) 
H2: Halloween II n
minih11373minih11373Letiště (1970) 
Airport n
minih28713minih28713Daredevil (2003) 
Daredevil n
minih45505minih45505Shrekoleda (2007) [TV film] 
Shrek the Halls n
minih46620minih46620Iron Man (2008) 
Iron Man n
minih25511minih25511Z pekla štěstí (1999) 
Z pekla štěstí n
minih39378minih39378Nový svět (2005) 
The New World n
minih32593minih32593Zelené peklo (2003) 
Basic n
minih27830minih27830Mrtví muži nenosí skotskou sukni (1981) 
Dead Men Don't Wear Plaid n
minih8736minih8736Hrdina proti své vůli (1992) 
Hero n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Superman se vrací (2006)

 Superman se vrací (2006)
Superman se vrací n
Superman Returns
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Bryan Singer

(pokračování)

Superman III (1983)

 Superman III (1983)
Superman III n
 
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy / komedie
Země: Velká Británie
Režie: Richard Lester

(pokračování)

Superman II (1980)

 Superman II (1980)
Superman II n
 
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy / romantický
Země: Velká Británie
Režie: Richard Lester

(pokračování)

Superman (1978)

 Superman (1978)
Superman n
 
Žánr: sci-fi / dobrodružný / akční / fantasy
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Richard Donner

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Zázraky přírody (2009) [TV cyk...

20:10 - 21:20

15 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

ČT2 - Zlatý transport

20:00 - 22:05

25 minut již uběhlo
100 minut zbývá do konce

NOVA - Superlov

20:20 - 21:40

5 minut již uběhlo
75 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

20:15 - 21:30

10 minut již uběhlo
65 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190575
Osobností: 697870
Fotografií: 764026
Plakátů: 376658
Obsahů a biografií: 178302

Poslední komentáře

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Chobotnice (1998)

Chobotnice
Tak nějak nevím... nechala   jsem se zlákat jmény, která   znám, ale vůbec mě to   nezaujalo. Příšery byly jak   z loutkového divadla,   více >

Autor: peginka | Hodnocení: 4 / 10

Střílejte na měsíc (1982)

Střílejte na měsíc
Jen zdánlivě úplně   banální rodinné drama o   jednom rozpadajícím se   manželství, protože   režisér Parker to dost   chytře natočil, použil více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10