Zari
ohodnotit

Spláchnutej

Flushed Away

Další název:
Spláchnutý; Flutsch und weg
Rok:
2006
Délka:
86 minut
Premiéra v ČR:
30.11.2006
„Cesta ke štěstí někdy vede odpadem.“
Popis / Obsah / Info k filmu Spláchnutej
Rozmazlený myšák z lepší společnosti Roddy St.James, který si užívá status domácího mazlíčka, se nešťastnou náhodou ocitne v kanálu. V podzemí objeví obrovské město, v němž se seznámí s Ritou, mimořádně chytrou myší, která se vyzná ve zdejší tlačenici. Protože se chce Roddy především bezpečně dostat zpátky domů, bez její pomoci se neobejde - zvlášť když se nechtěně připlete do cesty zdejšímu krutovládci von Ropušákovi, jenž k smrti nenávidí všechny hlodavce. Ten má navíc armádu všehoschopných poskoků, ochotných Roddyho s Ritou pronásledovat na souši, ve vzduchu, ve vodě i pod ní. V londýnských kanálech bude pořádně horko!


Autor: Lenas

Popis / Obsah / Info k filmu Spláchnutej
Zhýčkaný krysák Roddy St. James si užívá luxusu jako domácí mazlíček bohatého páru. Když však dvojice odjede na dovolenou, čeká ho nečekané dobrodružství. Všechno začne, když se do bytu výlevkou dostane krysák Sid a Roddy se ho pokusí zbavit. Snaží se mu namluvit, že záchod je vířivka, ale nakonec skončí v míse sám a odpadem se dostane do kanalizace, kde objeví velké krysí město. Náhoda ho svede dohromady s odvážnou a emancipovanou kráskou Ritou, která bojuje s vlivným žabákem Ropušákem o rubín, pocházející údajně z královské koruny. Roddy s Ritou zakrátko vyrazí na dlouhou cestu londýnským podzemím. Ropušák pošle po jejich stopách nejen své poskoky Bruna a Albína, ale také francouzského bratrance Le Žabáka a bandu ninjů. Dlouhá cesta Ritu přesvědčí, že Roddy není zase tak špatný. Ten teprve doma ve své zlaté kleci pochopí, že se zamiloval a že skutečné štěstí vypadá jinak, než si dosud představoval. A když náhodou odhalí nekalý plán Ropušáka, který se chystá zničit krysy a ovládnout jejich město i celou kanalizaci, vydá se znovu do podzemí, aby plán překazil a zachránil svou milovanou Ritu.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Spláchnutej
Britské studio Aardman už po Slepičím úletu (FP 8/2000) spolupracovalo při komedii Wallace & Gromit: Prokletí Králíkodlaka (FP 11/2005) se studiem DreamWorks Animation, ovšem až v komedii režisérů Davida Bowerse a Sama Fella Spláchnutej nahradilo animovanou plastelínu počítačovou 3D animací. Příběh domácího krysáka Roddyho, který se po spláchnutí ocitá v londýnských stokách, aby v kontaktu s „normálním“ prostředím poznal skutečné hodnoty, nicméně aardmanský tým stylizoval obdobně jako své předchozí práce. - Vyprávění, co všechno se rozmazlenému „mladíkovi“ z vyšší třídy může přihodit ve „skutečném“ světě, se opírá o milostný motiv, spjatý s postavou emancipované krysí krásky Rity, a o akční zápletku kolem padoušského Von Ropušáka, jenž se rozhodl prostřednictvím odpadního potrubí přetíženého během přestávky v přenosu fotbalového finále Anglie-Německo zlikvidovat krysí populaci a zabydlet kanály vlastními potomky. Důležitou roli hraje i britská královská rodina… - Zábavná a nápaditá rodinná podívaná je doplněna mnoha písňovými čísly (z nichž jen některé jsou přezpívány do češtiny).
-ap-, Filmový přehled 2007-1


Popis / Obsah / Info k filmu Spláchnutej
Když Shrek potkal Wallace s Gromitem, respektive když spojila své síly slavná animační studia - DreamWorks a Aardman, vznikla svěží animovaná komedie Spláchnutej, stojící na precizní americké počítačové animaci a okouzlujícím britském humoru, který je opravdu pro každého. Příběh Spláchnutýho se odehrává v ulicích britské metropole a překvapivě také pod nimi. Jeho hrdinou je rozmazlený myšák z lepší společnosti Roddy St. James, který si užívá status domácího mazlíčka. Když se v luxusní rezidenci jeho páníčků objeví kanálová krysa jménem Sid a dostane chuť na jeho místo, připraví Roddy ďábelský plán na vetřelcovo vyhoštění, jehož hlavní částí je spláchnutí Sida záchodovou mísou zpátky do kanálu. Jenže kdo jinému jámu kopá. V podzemí Roddy ke svému překvapení objeví obrovské město, v němž se seznámí s Ritou, mimořádně chytrou myší, která se vyzná ve zdejší tlačenici. Protože se chce Roddy především bezpečně dostat zpátky domů, bez její pomoci se neobejde - zvlášť když se nechtěně připlete do cesty zdejšímu krutovládci von Ropušákovi, jenž k smrti nenávidí všechny hlodavce. Ten má navíc armádu všehoschopných poskoků, ochotných Roddyho s Ritou pronásledovat na souši, ve vzduchu, ve vodě i pod ní. V londýnských kanálech bude proto pořádně horko, mnohem víc, než by si oba naši hrdinové přáli.

Akční animovaná komedie Spláchnutej se může pochlubit pro DreamWorks typickou dokonalou animací, která do nejmenšího detailu převedla lidský svět do jeho kanálové verze, a to včetně ušmudlané variace na slavnou věž Big Ben a typických londýnských dvoupodlažních autobusů. Za vizuální stránkou nezůstává pozadu ani příběh, který je napěchován nadgeneračním humorem. Režie se ujali David Bowers a Sam Fell, kteří se podíleli na nejúspěšnějších animovaných filmech poslední doby (Slepičí úlet, Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka nebo Příběh žraloka). O ambicích projektu vypovídá i obsazení, které film v originále má - Hugh Jackman, Kate Winslet, Ian McKellen, Jean Reno. Reprezentativní obsazení se sešlo i v české verzi, když hlasy hollywoodských kolegů nahradily hlasy dabingových hvězd Pavla Soukupa, Bohdana Tůmy, Terezy Bebarové nebo Zbyška Pantůčka. (oficiální text distributora)


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

82 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - První kontakt - Setkání s mimo...

13:15 - 14:00

37 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

13:35 - 14:35

17 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Prima - Návrat komisaře Rexe (2008) [T...

13:30 - 14:30

22 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Vzkaz z Vietnamu (Message from Nam)

Vzkaz z Vietnamu
Message from Nam

Richard McKenna

McKenna Richard

Naposled navštívené:
Vzkaz z Vietnamu (Message from Nam)

Vzkaz z Vietnamu
Message from Nam

Richard McKenna

McKenna Richard