Zari
ohodnotit

Snídaně u Tiffanyho

Breakfast at Tiffany's

Rok:
1961
Délka:
110 minut
„Tak mile bláznivou mladou dívku jen tak nenajdeš.“
Popis / Obsah / Info k filmu Snídaně u Tiffanyho
Blake Edwards natočil komediálně laděný barevný film s Audrey Hepburn v hlavní roli z roku 1961, který je o mladé, hodně emancipované, trochu naivní, romatické Holly Goligtly. Ta je natolik svobodymyslná, že občas přijímá dary od svých obdivovatelů, a sní si svůj bombastický sen, o bohatství a skvělé budoucnosti. S jejím životem, i názory však poněkud zamává, seznámení se s mladým a začínajícím spisovatelem Paulem (G.Peppard), který bydlí ve stejném domě. Film získal zásluhou Henryho Manciniho Oscara za hudbu, a za evergreen Moon River, za text J.Mercer a hudbu H.Mancini (autor hudby k filmům – Růžový panther).


Autor: clara.bow

Popis / Obsah / Info k filmu Snídaně u Tiffanyho
Tento film ve mně zanechal silný dojem, nejen kvůli příběhu a hudbě. Vypráví o mladé dívce Holly, která se ve svých 30 letech obává závazku. Nechce, aby ji žádný muž vlastnil a tak si ani ona sama nevytváří žádné citové pouto, a to ani ke své kočce, které odmítla dát jméno. Do domu, kde bydlí, se přistěhuje asi stějně starý spisovatel. Ona v něm vidí svého bratra Freda, jediného muže, ke kterému kdy měla blízko. Začne ho tak nazývat a vzniká mezi nimi vztah podobný rodinnému. Holly si ale neuvědomuje, že on do ní začíná být zamilovaný, a tak jejich setkávání začíná vypadat jakoby si s nim jen hrála. Ona ale ve své naivnosti malého dítěte, o které mají všichni muži tendence se starat, ničemu takovému rozumět nechce. Když ji „Fred“ vyzná lásku, Holly uniká a rozhodne se pro vztah s ženatým mužem, který ji může dát přesně to co ona chce – svobodu, lásku, ale i peníze. Na konci filmu, kdy je obžalována ze spolupráce s drogovými dealery – kterým dělala sprostředkovatela pomocí tajných šifer - jí její bohatý nápadník, pro svou kariéru, raději opouští. Holly s Fredem jedou na letiště, od kud za ním měla odcestovat do Brazílie. Holly se i přesto rozhodla odletět a pouští svou kočku do ulice, napospas osudu, Fred také vystupuje z auta a Holly se najednou cítí opuštěna a zjišťuje, že přece jen potřebuje určitý druh lásky a jistoty, kterou jí tyto dvě postavy nabízejí.Film vypráví o strachu ze závislosti na lásce a na vztahu, o svobodě a zodpovědnosti jen sám za sebe. O tom, že se má žít život napolno, ale zároveň ne povrchně......tak takhle nějak jsem to pochopila. Film se mi opravdu moc líbil.


Autor: Beru.sh

Popis / Obsah / Info k filmu Snídaně u Tiffanyho
Romantická komedie, jež vznikla podle stejnojmenné úspěšné knihy Trumana Capoteho vypráví o mladé, půvabné a emancipované dívce Holly Golightlyové, která v New Yorku poněkud lehkomyslné sní svůj sen o skvělé budoucnosti. Zatím však musí žít jen z "příspěvků na taxík a oblečení" od svých stálých pánských obdivovatelů. Její plány naruší seznámení se začínajícím spisovatelem Paulem, jenž se přistěhuje do domu, kde bydlí... Film natočil známý hollywoodský tvůrce Blake Edwards, ten vše vsadil na skvěle napsaný a vystavěný scénář, talentované herectví a neodolatelně křehký zjev Audrey Hepburnové (Prázdniny v Římě, My Fair Lady). Snímek získal v roce 1961 dva Oscary, za píseň Moon River (hudba Henry Mancini, text Johnny Mercer) a hudbu (Henry Mancini).
Kino Aero 2010


Popis / Obsah / Info k filmu Snídaně u Tiffanyho
Mezi nestárnoucí filmy určitě patří romantická komedie, jež vznikla podle stejnojmenné úspěšné knihy Trumana Capoteho. Vypráví o mladé, půvabné a emancipované dívce Holly Golightlyové, která v New Yorku poněkud lehkomyslné sní svůj sen o skvělé budoucnosti. Zatím však musí žít jen z „příspěvků na taxík a oblečení“ od svých stálých pánských obdivovatelů. Její plány naruší seznámení se začínajícím spisovatelem Paulem, jenž se přistěhuje do domu, kde bydlí…

Film natočil známý hollywoodský tvůrce Blake Edwards, ten vše vsadil na skvěle napsaný a vystavěný scénář, talentované herectví a neodolatelně křehký zjev Audrey Hepburn (Prázdniny v Římě, My Fair Lady).
Snímek získal v roce 1961 dva Oscary, za píseň Moon River (hudba Henry Mancini, text Johnny Mercer) a hudbu (Henry Mancini).

Zdroj: ČT


Popis / Obsah / Info k filmu Snídaně u Tiffanyho
Dále hráli v malých rolích:

Al Avalon, Janet Banzet, Henry Barnard, Henry Beckman, Arthur Berkeley, Nicky Blair, Mel Blanc, Willie Bloom, Bill Bradley, Thayer Burton, Florine Carlan, Sue Casey, Roydon Clark, Marian Collier, Christine Corbin, Dick Crockett, Tom Curtis, Tommy Farrell, James Field, George Fields, Joseph Glick, Joseph J. Greene, Sam Harris, Pete Kellett, Barbara Kelley, Kip King, Frank Kreig, Gil Lamb, Hanna Landy, James Lanphier, Mary LeBow, Paul Lees, Leatrice Leigh, Mel Leonard, Leota Lorraine, Mike Mahoney, Frank Marth, Fay McKenzie, William Meader, Joyce Meadows, Jim Michael, Harold Miller, Hollis Morrison, Kate Murtagh, Bill Neff, Miriam Nelson, Chuck Niles, Peggy Patten, Robert Patten, John Perri, Michael Quinlivan, William Benegal Rau, Tony Regan, Joe Scott, Charles Sherlock, Annabella Soong, Helen Spring, Joan Staley, Richard Stapley, Nino Tempo, Towyna Thomas, Danny Truppi, Glen Vernon, Linda Wong, Wilson Wood, Michael Zaslow.


Popis / Obsah / Info k filmu Snídaně u Tiffanyho
Ďalšou romantickou komédiou, ktorá nikdy nezostarne, sú Raňajky u Tiffanyho. Predlohu k nej našiel Blake Edwards v knihe Trumana Capoteho. Rozpráva príbeh mladej, krásnej a emancipovanej dievčiny Holly Golightly (Audrey Hepburn), ktorá v New Yorku trochu ľahkomyselne sníva svoj sen o krásnej budúcnosti. Jej plány však naruší začínajúci spisovateľ, ktorý sa prisťahuje do domu, kde Holly býva. Aj keď ste ilm už videli mnohokrát, jeho záver vás vždy chytí za srdce.
„Ak sa vám páči evergreen Moon River, vedzte, že prvý raz zaznel v tomto filme, že ho zložil Henry Mancini a získal zaň – i za hudbu k celému filmu – Oscara. Tento romantický manhattanský príbeh preslávila predovšetkým Audrey Hepburn v hlavnej úlohe. Ale ja si myslím, že v súvislosti s týmto ilmovým hitom začiatku 60. rokov sa zabúda na jej filmového partnera, vynikajúceho Georga Pepparda, herca, ktorého sme u nás príliš nepoznali.“
Milan Lasica
18 AFF 2010


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Toulavá kamera (2003) [TV cykl...

14:20 - 14:55

32 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Tajemství královských paláců

14:40 - 15:25

12 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

14:35 - 15:30

17 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:30

22 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Tajný svět (L'échelle blanche)

Tajný svět
L'échelle blanche

Jak se Franta naučil bát

Jak se Franta naučil bát

Naposled navštívené:
Tajný svět (L'échelle blanche)

Tajný svět
L'échelle blanche

Jak se Franta naučil bát

Jak se Franta naučil bát