Zari
ohodnotit

Smrtonosná zbraň 3

Lethal Weapon 3

Žánr:
Rok:
1992
Délka:
118 minut
Premiéra v ČR:
1.1.1993
„Neprůstřelná vesta tě nezachrání, nemáš-li přítele.“
Popis / Obsah / Info k filmu Smrtonosná zbraň 3
Jsou zpátky. Losangeleský policista Martin Riggs, vznětlivý rváč s duší romantika, a jeho parťák Roger Murtaugh, spořádaný otec rodiny s jediným přáním, dožít se v klidu důchodu. Připletou se k náloži v podzemí luxusní kancelářské budovy a výsledkem Riggsovy horkokrevnosti je hromada trosek a vzápětí degradace na obyčejné pochůzkáře. Tak si Murtaugh poslední týden před důchodem nepředstavoval. Další den se ocitnou u přepadení banky a dostanou šanci na případu pracovat. Zatímco se hádají s temperamentní agentkou Lornou Cole, je zadržený lupič Phelps přímo v policejní budově zavražděn bývalým policistou Travisem. Do případu se zaplete starý známý, užvaněný Leo Getz, živící se jako realitní agent. Prozradí dvojici detektivů, že Travisovi obstaral permanentku na hokej, a vydá se společně s nimi na stadion. Tady ho skutečně objeví, ale podaří se mu uprchnout. Vyšetřování provázené řadou dramatických honiček a momentů zavede detektivy na Travisem financovanou stavbu domků, kde se rozpoutá finální přestřelka, při níž musí Riggs, Murtaugh i Lorna prokázat nejen odvahu a přesnou mušku.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Smrtonosná zbraň 3
Jo, jo, jo. Losangeleští detektivové Riggs (Mel Gibson) a Murtaugh (Danny Glover) se vracejí do akce a pouštějí se do křížku s bandou kriminálníků, obchodujících na ulicích se zbraněmi – z policejních skladů! Joe Pesci je zpátky jako otravný bývalý mafiánský účetní Leo Getz a partu doplňuje Rene Russo jako drsná Lorna Cole, vyšetřovatelka z vnitřních záležitostí a – stejně jako Riggs – rozená hazardérka. Rizika jsou všude: věžák exploduje na mraky, obytný blok se složí jako domeček z karet, Riggs skočí na motorce do pětadvacetimetrové hloubky a Murtaugh prožívá svou obvyklou předdůchodovou paniku. Smrtonosná zbraň 3 není jen lepší. Je nejlepší!
Magicbox BD


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Smrtonosná zbraň 3
Přestřižení nesprávného drátu časované nálože zdemoluje nejen sedmiposchoďovou budovu, ale také sen detektiva Murtaugha o klidném odchodu do důchodu za několik dnů. Se svým poněkud ztřeštěným partnerem Riggsem skončí u pochůzkářů a vyšetřování jejich případu - krádeži zbraní s policejních skladů - se ujme seržantka Lorna Coleová, policistka s ocelovými nervy a perfektní znalostí orientálních bojových umění. Zprvu odmítá s bývalými detektivy spolupracovat, ale nakonec vezme na milost je i jejich známého Lea Getze, realitního agenta a nadšeného spolupracovníka. Pátrání vede k bývalému policistovi Travisovi. Zdá se, že tento soupeř, obklopený bandou ostrých hochů, bude díky svým znalostem policejních metod nad síly tří detektivů a jejich pomocníka. Tvrdý boj o přežití vrcholí a po objevení speciální munice na probíjení neprůstřelných vest ve výzbroji gangsterů ztrácí Murtaugh jistotu, že se vysněného důchodu dočká.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Smrtonosná zbraň 3
Komerčně velmi úspěšný policejní akční thriller Smrtonosná zbraň přibral v pokračování Smrtonosná zbraň 2 prvky černého humoru a do třetice se proměnil v akční komedii s prvky policejního thrilleru. Tvůrci Smrtonosné zbraně 3 zachovali divácky vděčné postavy a přidrželi se i osvědčených schémat ve vývoji děje. Dvojice losangeleských detektivů bojuje tentokrát proti rafinovanému obchodníkovi se zbraněmi, který zběhl z jejich vlastních řad. Martin Riggs je stále stejně zbrkle odvážný, jeho parťák černoch Roger Murtaugh se stále více přibližuje na dosah vysněné penzi. Jenže zločin je věčný a věčný je i boj proti němu. Po úspěchu ve druhém díle se po boku neortodoxních kriminalistů opět objevuje užvaněný Leo Getz, výraznou posilou je tentokrát srdnatá a zdatná seržantka Lorna Coléová, která nemůže nepadnout do oka svému sympatickému kolegovi. - 1 ve Smrtonosné pasti 3 dominují pečlivě rozvržené zběsilé honičky, přestřelky a výbuchy, i tady má své místo chvíle oddechu v podobě milostného objetí (Martin a Lorna) či rodinného zázemí (Roger). Ubylo tu však zešrotovaných aut (poměr v jednotlivých dílech: 7 - 14 - 5) a mrtvol (24 - 29 - 16), přibyly naopak gagy, komické situace a dialogy. Upozorňujeme, že přidaná vtipná pointa se odehraje až po závěrečných titulcích. - Zdá se, že "trojka" trumfne v tržbách (mj. i díky velké reklamní kampani) své předchůdce a že se tvůrci nebudou jen tak chtít vzdát chytře vymyšlené formule.Autor/Zdroj: Bartošek Tomáš/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Smrtonosná zbraň 4 (1998)

 Smrtonosná zbraň 4 (1998)
Smrtonosná zbraň 4 n
Lethal Weapon 4
Žánr: akční / krimi / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Richard Donner

(pokračování)

Smrtonosná zbraň 2 (1989)

 Smrtonosná zbraň 2 (1989)
Smrtonosná zbraň 2 n
Lethal Weapon 2
Žánr: akční / krimi / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Richard Donner

(pokračování)

Smrtonosná zbraň (1987)

 Smrtonosná zbraň (1987)
Smrtonosná zbraň n
Lethal Weapon
Žánr: akční / krimi / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Richard Donner

(pokračování)

Reklama