Duben
ohodnotit

Smrtící nenávist 2

The Grudge 2

Další název:
Nenávist 2
Žánr:
Rok:
2006
Délka:
103 minut
Premiéra v ČR:
18.1.2007
„Pokračování celosvětového kinohitu“
Popis / Obsah / Info k filmu Smrtící nenávist 2
POZOR SPOILER

Žena spaří svého pyskujícího manžela tukem a pak jej majzne pánví. 
Na mezinárodním gymnáziu v Tokyu se baví tři dívky. Vanessa, Miyuki Nosawa a Allison. Vanessa učí Allison, jak chodit upravená a kam jít obědvat. Pak jdou k domu, kde se odehrály vraždy a prý tam straší. Dokonce vlezou dovnitř.
Dům je vlastně spíše spáleniště. Prý zde před dvěma léty holka z university zabila svého kluka, a ještě to zde podpálila. To se říká. Alisson vidí ve vaně bubliny a hladina vody se hýbe. Vanessa vypráví o vraždě Kyoko. A posílá Alissu do nevyhořelé skříně jako zkoušku odvahy. Má tam počítat do desíti. A holky ji tam zavřou. Ale když chtějí dveře otevřít, nejde to. Alisson vyděsí ve skříni duch. Ani neví, jak se dostane ven a prchá… 
Amber přichází k nemocné matce, která jí říká, že její sestra Karen měla nehodu. Stalo se tak v Tokiu, kde byla za svým přítelem Dougem. Zatím je prý v nemocnici a soudí se, že zapálila dům. Což my víme z předchozího příběhu je pravda. A tak milá Amber cestuje do Japonska. 
Sestru skutečně najde a ta tvrdí, že to může zastavit. A také Amber varuje před vstupem do osudného domu.  
 Jsme v Chicagu, kde se mladá Trish stěhuje ke svému příteli Billovi. Hned na chodbě poznává sousedy Johna a Aninie Flemingovy. A také malého Jakea, Billova syna. Ten vidí, jak Flemingovi vedou domů někoho řádně zahaleného. 
V Tokiu mezitím Aubrey poznává novináře Easona, který za Karen přišel. Ta je pod sedativy, ale opět vidí ducha. Podaří se jí vyprostit z pout a utíká. Dostane se až na střechu, kde ji opět děsí duch. Její tělo dopadne na zem přesně před Ambru v okamžiku, kdy nemocnici opouští.  
Alisson ve škole děsí kočka, kterou však vidí jen ona. A později v šatně vidí ducha ženy.  
Miyuki Nosawa jde domů ke svému mládenci Michaelovi. Zde najde prezervativ, což ji vyděsí a vleze pod peřinu. Ovšem tam se něco objeví ale Michael to neí. Miyuki couvá a duch ji vtáhne do zrcadla.
Amber navštíví mládence, který Karen vytáhl z hořícího pekla. On se přizná, že ho pronásleduje totéž, co Karen.  
Malý Jake vidí odcházet od sousedů stejnou postavu, kterou sem oni nedávno přivedli. Ta se pak hrabe v odpadcích a odnáší si staré noviny. To vše Jake sleduje a pak vidí dívčí nohy, jak kráčí za postavou. Ráno se svěří Lacey a mluví o zvucích odvedle. Cestou do školy pak vidí, jak někdo novinami polepuje u sousedů okna.  
Ke spálenému domu přichází Amber a Eason. On jde dovnitř a zkoumá to tam, když se zde objeví Amber, která měla čekat venku. Ona tvrdí, že ji sem něco vtáhlo.  
U ředitelky gymnázia je Alissa a přichází sem Vanessa. Má se vyjádřit k návštěvě prokletého domu, protože Miyuki zmizela. Alisson z ředitelny prchá a ředitelka za ní. Vanessa zde zůstane, ale děsí ji duchové, a tak utíká až do telefonní budky. Zde je však další duch a to Toshiův… 
Eason s Aubrey navštíví kamaráda, který jim vysvětluje některé pasáže z matčina deníku. Vypadá to, že její matka byla něco jako exorcistka a pomocí zlých duchů je léčila. Těmi duchy strašila svou dceru. Eason se rozhodne matku navštívit. Jenže když je s Amber u sebe doma, ona usne a on jde do temné komory. Potřebuje zkontrolovat fotky, a zde na něj z jedné vykoukne duch. Když se pak Aubrey probudí, nalézá Easona zcela tuhého.
Lacey navštíví kamarádku Sally, ale ta se chová divně. Zápolí s mlékem, které vypije a pak… 
Lacey se vrací domů za Jakeem. Najde jej ustrašeného ve skříni.  
Jake u Flemingových nalezl onu postavu. Je to děvče, a právě si škube a stříhá vlasy. Malý se vyděsí a prchne.  
Alisson je opět v ředitelně, ale tentokrát jí to moc nepomůže, ba právě naopak. Ona totiž paní ředitelka ten dům navštívila také. 
Aubrey došla až k matce Koako. Ta popře svou vinu a tvrdí, že toto zlo zastavit nelze. Vzápětí umírá.  
Malý Jake tvrdí, že od sousedů jde něco zlého, a proto je všude kolem.  
Aubrey volá domů matce a poví jí o smrti Karen. Matka jí vyčítá, že je to její vina. Aubrey pak opět vstupuje do domu hrůzy, doufajíc, že něco vyřeší…
Zde uvidí Karen a jde za ní.  
Jake je zase na průzkumu a nalézá mrtvolu. Nato i Lacey u vany a další zajímavosti. Duchové se rojí ze všech stran.  
Ale ani Aubrey to nemá v domě jednoduché… 
 


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Smrtící nenávist 2
Když někdo zemře v záchvatu zlosti, zůstane po něm stín, který se postupně šíří na další oběti a nedá jim spát, dokud je nedožene k šílenství anebo sebevraždě... Dokáže někdo zastavit kletbu? Tambllyn se dostane pod stejnou kletbu, jaká postihla její sestru Gellar. Nadpřirozené síly, které naplňují člověka zlobou a nenávistí, spojí dohromady několik lidí, kteří se snaží odhalit tajemství a zachránit si životy.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Smrtící nenávist 2
Horor Smrtící nenávi2t navazuje na úspěšný hit Nenávist (2004, FP 4/2005) a soudě podle prvního úspěšného víkendu v USA, nenechají si jej příznivci tohoto žánru ujít. Komplikovaný příběh s četnými flashbacky ovšem předpokládá diváka obeznámeného s předcházejícím dílem. Ten končil neúspěšným pokusem o zapálení prokletého domu, v němž se v nedávné minulosti odehrál zločin z nenávisti a kde se zrodilo osudné prokletí, když se z brutálně zabité Kajako stalo vraždící monstrum... Děj se odehrává v Tokiu a v Chicagu ve dvou časových rovinách. Za nervově narušenou Karen, která se v závěru předchozího dílu ocitla v nemocnici, přiletí do Japonska její sestra Aubrey. Karen však záhy umírá. Stejný osud stihne i studentky mezinárodního gymnázia v Tokiu, novináře Easona a mimo jiné i matku dávno zavražděné… V nenávistném zabíjení pokračuje Kajako i za oceánem. – Po řemeslné stránce je Smrtící nenávi2t dokonalým hororem: napětí se stupňuje, atmosféra strachu houstne, mrtvých přibývá a přízrak překvapivě mění způsob likvidace obětí. Bohužel je příběh opět poněkud překombinovaný.
-kat-, Filmový přehled 2007/1


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Nenávist (2019)

 Nenávist (2019)
Nenávist n
Grudge
Žánr: mysteriózní / horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Nicolas Pesce

(pokračování)

Smrtící nenávist 3 (2009) [Video]

 Smrtící nenávist 3 (2009) [Video]
Smrtící nenávist 3 n
The Grudge 3
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Toby Wilkins

(pokračování)

Nenávist (2004)

 Nenávist (2004)
Nenávist n
The Grudge
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Japonsko / Spojené státy americké
Režie: Takaši Šimizu

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Kde domov můj? (2016) [TV pořa...

18:25 - 18:55

15 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky techniky

18:25 - 19:15

15 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

10 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

45 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763989
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178295

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10