Zari
ohodnotit

Smlouva s ďáblem

Bedazzled

Další název:
Zmluva s diablom (SK); Teuflisch
Žánr:
Rok:
2000
Délka:
94 minut
Premiéra v ČR:
29.3.2001
„Satan! A ženská! A zlomyslná!“
Popis / Obsah / Info k filmu Smlouva s ďáblem
Elliot Richards je nesmělý dobrák, zamilovaný do své kolegyně Alison. Ta ho však vůbec nebere na vědomí, proto se zoufalý Elliot rozhodne přijmout nabídku atraktivní ďáblice. Za jeho duši mu splní sedm přání. Jenže ďáblice má trochu svérázný smysl pro humor. Elliot vysloví první přání a skutečně se probudí v luxusním sídle s Alison po boku. Brzy ale zjistí, že Alison je mu nevěrná a jeho bohatství pochází z obchodu s drogami. Podruhé si tedy Elliot raději přeje, aby byl mužem plným pochopení, ale malíř slzející nad západem slunce Alison také na dlouho nezaujme. Vinou ďáblice neuspěje ani mohutný basketbalista, ani okouzlující intelektuál, jemuž vedle Pullitzerovy ceny přisoudí i poněkud problematickou sexuální orientaci. S každým přáním je sice Elliot o něco moudřejší, ale také o něco blíž peklu. A než se naděje, zbývá mu poslední přání.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Smlouva s ďáblem
Sám ďábel v sukni /Liz Hurley/ potká Elliota Richardse /Brendan Fraser/ lehce přihlouplého dobráka, zamilovaného do kolegyně v práci Alison Gardnerové /Frances O´Connor/. Aby získal náklonnost své kolegyně, podepíše Elliot smlouvu s krasavicí ďáblicí, která, jak později Elliot zjistí, má velmi zlomyslný smysl pro humor. Za Elliotovu duši mu splní sedm přání.
Tak za prvé, Elliot chce být bohatý, silný a ženatý s Alison. Stane se. Další ráno má vše, co chtěl, ba ještě víc: je kolumbijským drogovým magnátem! Žádný problém, říká si Elliot, ještě je 6 přání. A co takhle být necitlivějším a nejúžasnějším mužem na světě? Jasně - Elliot je v momentě nejufňukanější, nejukoktanější hlupák. Tak takhle ne. Co tedy být nejlepším basketbalistou? Elliot láme všechny rekordy NBA, ale bohužel není oceněn. Mladý muž se učí tvrdé cestě opatrnosti ve vybírání přání. A ďáblice, stále krok před ním, bujaře mu servírujíc "upravené" verze jeho tužeb, vrací ho každým z jeho nových životů do živoucího pekla. Mrcha.

Režiér Harold Ramis a producent Trevor Albert se rozhodli vytvořit remake jejich oblíbené Fausto-Mefistofelské legendy z roku 1967 s Peterem Cookem a Dudley Moorem v režii Stanleye Donena. A samozřejmě příběh převedli do současnosti. Pro roli prosťáčka Elliota si vybrali Brendana Frasera, který nejvíc upoutal ve filmu Mumie, Liz Hurleyovou do role ďábla zvolili zvláště dobře, protože spojením s kosmetikou Estée Lauder, totiž získala Liz něco na ďábelské kráse. A jakže je ta okřídlená hláška? Kam čert nemůže, nastrčí ženskou!


Popis / Obsah / Info k filmu Smlouva s ďáblem
Sám ďábel v sukni potká Elliota Richardse, lehce přihlouplého dobráka, zamilovaného do kolegyně v práci Alison Gardnerové. Aby získal náklonnost své kolegyně, podepíše Elliot smlouvu s krasavicí ďáblicí, která, jak později Elliot zjistí, má velmi zlomyslný smysl pro humor. Za Elliotovu duši mu splní sedm přání. Tak za prvé, Elliot chce být bohatý, silný a ženatý s Alison. Stane se... Další ráno má vše, co chtěl, ba ještě víc: je kolumbijským drogovým magnátem! Žádný problém, říká si Elliot, ještě je 6 přání. A co takhle být nejcitlivějším a nejúžasnějším mužem na světě? Jasně - Elliot je v momentě nejufňukanější, nejukoktanější hlupák. Tak takhle ne. Co takhle být nejlepším basketbalistou? Elliot láme všechny rekordy NBA, ale bohužel není oceněn. Mladý muž se učí tvrdé cestě opatrnosti ve vybírání přání. A ďáblice, stále krok před ním, bujaře mu servírujíc "upravené" verze jeho tužeb, vrací ho každým z jeho nových životů do živoucího pekla. Mrcha.

Autor/Zdroj: /mraveniště


Popis / Obsah / Info k filmu Smlouva s ďáblem
K sérii filmů se satanskou tematikou přibyla tentokrát milostná komedie režiséra Harolda Rantise Smlouva s ďáblem. Na to, že jde o remake úspěšného britského snímku Bedazzled (1967, Okouzlený; r. Stanley Donen - TV) s Dudleym Moorem a Peterem Cookem, upozorňují jen jména psů v kratičké scéně na pláži (Dudley a Peter). Jinak jde o módní, dramaturgicky uvolněnou komediální mozaiku, využívající k pobavení diváka všech situačních gagů, jež přišly autorům na mysl. „Faustovské" téma je ozvláštněno především ironickou nadsázkou a skutečností, že pokušitel, který hodlá získat duši prosťáčka Elliota Richardse výměnou za splnění sedmi přání, má v éře feminismu podobu svůdné mladé ženy. - Protivný nekňuba Elliot tajně miluje kolegyni z počítačové firmy Alison. Dynamická ďáblice mu nabídne známý obchod. Všechna přání, s jejichž pomocí se Elliot v nejrůznějších podobách pokouší svou vyvolenou získat, však ztroskotávají na zlomyslnosti osudu. Teprve poslední, ryze nesobecké přání, mladíka vymaní z rukou pekelnické protivnice... - Autoři nevyužili možností pojmout výchozí nápad hlouběji, i když se v náznacích vtipně dotýkají „věčné" mužské zvědavosti, co ženy vlastně po mužích skutečně chtějí. Ani postava emancipované, ale v jádru unikavě skeptické a nakonec samozřejmě prohrávající švindlířky jim nestála za víc, než za předvádění půvabů modelky Elizabeth Hurleyové v barvitých kostýmech. Podobnou úlohu plní i Brendan Fraser, který pouze střelhbitě mění komické převleky, aniž usiluje o hlubší charakterizaci svého hrdiny a jeho proměnlivého potenciálu. - Navzdory občasné ztrátě tempa autoři Smlouvy s ďáblem nabízejí oddechovou zábavu, jež alespoň neuráží fyzickým „podpásovým" humorem.
Alena Prokopová Filmový přehled 2001/1/23

Autor/Zdroj: Prokopová Alena/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Strach nad městem (1975)

22:25 - 00:25

93 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

ČT2 - Wall Street: Peníze nikdy nesp...

22:10 - 00:20

108 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - Avengers: Infinity War (2018)

21:55 - 00:55

123 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

Prima - Rambo 2 (1985)

22:50 - 00:30

68 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Reklama