Zari
ohodnotit

Smělé inkognito

Alleluja E Sartana Figli Di... Dio

Další název:
100 Fäuste und ein Vaterunser (DE); Masquerade of Thieves; Hundred Fists and a Prayer; Halleluja and Sartana Strike Again
Žánr:
Země:
Rok:
1972
Délka:
104 minut
Premiéra v ČR:
1.10.1980
„Parodie na příběhy z Divokého západu.“
Popis / Obsah / Info k filmu Smělé inkognito
POZOR SPPOILER!!

Dva muži ukradou koně jiným mužům, kteří se koupou v řece. Neznají se, představí se až při krádeži, jeden jako Sartana a druhý jako Aleluja. Na zastávce dostavníku se koupe pastor. Je neustále někým rušen. A nakonec mu je ještě ukraden oděv a to Alelujem. Ten pak přichází právě včas, aby zabránil oběšení Sartanově. Ten byl totiž dostižen svými pronásledovateli.

Lupo je šéfem bandy, která terorizuje místní obyvatele. Lupo totiž chce jejich pozemky a to za každou cenu. Večer vyráží nalíčení do městečka a zde provozují své rejdy.

Pastor klečí u „mrtvoly“ zloděje koní, ale „zázrakem“ jej přivede k životu. Kolem něj jsou seskupeni obyvatelé městečka a berou je oba k nim. Usadí se u vdovy a ona jim ukáže stavební plány svého nebožtíka muže na kostel. Vdova má i peníze, tisíc šest set dolarů, které pastor ihned u sebe pečlivě ukryje.

Před Lupa přivádí dědeček na vozíku, který je duchem stále ve válce za nezávislost, pravého pastora. Toho vsadí do vězení. A v téže chvíli se Lupo dovídá, že do městečka pastor přijel. Máchne nad tím rukou a je rád, že má kdo oddat jednoho člena své bandy, kterému poručí si vzít Geltrudu. Ta pochovala už tři muže a není to žádná krasavice. Jenže oba Sartana i Aleluja míní zmizet i s penězi. Ale než vezmou za kliku, otevře dveře vdovička a žene oba k rozestavěnému kostelu, kde má dojít ke svatbě. Sartana však svatbu překazí tím, že má v ruce důkaz, že je ženich už ženatý. Nastane veliká rvačka. Dojde i na dortovou bitvu. Po ní chtějí oba kamarádi opět utéci, ale ve městě opět řádí duchové. Ale dostanou nakládačku. Pak má dát pastor poslední pomazání. Umírajícího však „vyléčí“. Nato jsou oba kamarádi přepadeni a chyceni do sítě /60/. Končí za mřížemi a mezitím Lupo nažene obyvatele do saloonu s tím, že vykoupí jejich pozemky. Ale kamarádi přece jen prchnou a spěchají do města. Zde rázně zakročí a „obchod“ přeruší. Na oba jsou povolání dva profesionálové, Angličané. To uslyší stařík na křesle a Sartanu a Aleluju varuje. Nesnáší totiž Angličany a v každém vidí anglického špiona. Nu, oba pistolníci země Albionu jsou přinuceni k útěku. Lupo vidí svou poslední šanci rychle jednat, ale bohužel, oba jeho nepřátelé jsou přítomni. Závěrečná řež může vypuknout naplno.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Smělé inkognito
Na Divokém západě se odehrály i ty nejnepravděpodobnější příběhy. Ale proč se stalo, že dva nejvyhlášenější podvodníci se proměnili v mravopočestné ochránce práva a spravedlnosti?


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Vražedné šifry: San Francisco

23:10 - 23:55

14 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

ČT2 - Špinavé ulice (1973)

22:30 - 00:20

54 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

23:05 - 00:00

19 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Prima - Honeymoon - líbánky k nepřežit...

22:40 - 23:30

44 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Únik z temnot (Beyond Darkness)

Únik z temnot
Beyond Darkness

Ptáčnice (Les merisiers)

Ptáčnice
Les merisiers

Naposled navštívené:
Únik z temnot (Beyond Darkness)

Únik z temnot
Beyond Darkness

Ptáčnice (Les merisiers)

Ptáčnice
Les merisiers