Zari
ohodnotit

Sezóna proměn

A Change of Seasons

Žánr:
Rok:
1980
Délka:
95 minut
„Krize středního věku v úspěšné komedii o manželství, milenkách a „vydařených“ zimních prázdninách.“

Komentáře k filmu Sezóna proměn

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
petrusmev
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.7.2019
Poučení pro   středostavovskou vrstvu...   jak by to asi vypadalo, kdyby   se krize manželská řešila   tímto způsobem... v lecčem   lépe, než se obvykle   řeší... ale jako vždy   něco za něco. Komedie s   nudným začátkem a nudným   koncem, ale prostřední   část je vcelku vtipná.
řepešínský
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.5.2009
po zhlédnutí amerického   filmu sezona proměn nejednoho   diváka určitě napadne   otázka, co je to vlastně za   film. má to být hořká či   situační komedie nebo   filmový sociologicko -   psychologický průnik do   manželské krize páru ve   středních letech? Ať to   již autoři mysleli,   jakkoliv, není to ani to, ani   to druhé. film sezona   proměn, ač hvězdně   obsazený je nemastný,   neslaný, bez rytmu, bez   gradace a snad i většinu   času bez režijního vedení.   hopkins očividně neví, jak   má svou roli uchopit a   režisér mu zřejmě nedal   přesnější návod, co z   filmu chce mít a tak se   plácá od jednoho mantinelu k   druhému, o dalších hercích   nemluvě a tak snad jen   shirley mac laine se snaží z   postavy vytěžit, co jde, ale   i ona je po většinu času na   plátně spíše křečovitá   než uvěřitelná. film   sezona proměn má na hony   daleko k situačním   francouzským nebo italským   komediím, které umí těžit   z manželských krizí a ze   záměn partnerů, dílo s   názvem sezona proměn má i   na hony daleko do   sociologických sond   převážně českých   psychologických filmů, kdy   se odkrývají pohnutky, proč   k partnerské krizi došlo a   jak se s ní vypořádat.   snímek sezona proměn je jen   typickou ukázkou americky   špatně napsaných   stupidních dialogů a   nezvládnutého filmového   řemesla. v komplexním efektu   je sezona proměn   promarněným důkazem toho,   že i nádherný námět,   jakým je milostný čtyř či   víceúhelník, jenž v sobě   skrývá nepřeberné   množství možnosti situací   komických i tragických,   může špatným uchopením   autor zcela pohřbít a   klesnout na nejnižší   příčku hodnocení v   dějinách světové   kinematografie.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Banánové rybičky (1999) [TV po...

01:50 - 02:25

9 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

ČT2 - Mořští vlci (1980)

00:20 - 02:15

99 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Kluk od vedle (2015)

00:55 - 02:45

64 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Prima - Dech života (1987)

00:30 - 03:25

89 minut již uběhlo
86 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Edelen McWilliams

McWilliams Edelen

Christopher Wynkoop

Wynkoop Christopher

Josef Lamka

Lamka Josef

Naposled navštívené:
Edelen McWilliams

McWilliams Edelen

Christopher Wynkoop

Wynkoop Christopher

Josef Lamka

Lamka Josef