Zari
ohodnotit

Sbohem, Solo

Goodbye Solo

Žánr:
Rok:
2008
Délka:
91 minut
„Na osamělých prašných cestách Severní Karoliny se setkávají dva rozdílní muži s rozdílnými cíli, avšak stejnými potřebami. Hledají přátelství, které by jim pomohlo zachránit život.“
Popis / Obsah / Info k filmu Sbohem, Solo
Jestli má někdo právo považovat se za odborníky na lidské charaktery, pak jsou to taxikáři. Každý den naloží desítky zcela rozdílných pasažérů, každý den si vyslechnou nepřeberné množství rozličných příběhů. A stejně tak to má i Solo, dobrosrdečný Senegalec bydlící v severokarolinském městě Winston-Salem a snažící se dennodenně udělat vše pro to, aby se jeho rodina měla lépe. Přesto ho nyní čeká setkání, které se bude od všech předešlých v mnohém lišit. Společně se zlobným sedmdesátiletým jižanským bělochem Williamem a jeho nevšedním přáním nechat se odvézt na vrchol hory, odkud skokem dolů ukončí život, totiž přichází i přátelství, které oba muži tak dlouho postrádali. Cesta k němu je však krušná a lemovaná mnoha ostrými slovy a činy. Hluboce lidské realistické drama, jež se letos českému publiku představilo na mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech, natočil slibný americký režisér Ramin Bahrani.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Sbohem, Solo
Příběh filmu se odehrává ve Winston-Salemu v Severní Karolíně. Senegalského taxikáře Sola si najme sedmdesátiletý William a má zvláštní prosbu, aby ho za dva týdny odvezl na horu Blowing Rock. Nevšední přání Sola zaujme, a aniž by žádal o souhlas, začne se o svého pasažéra starat a rozhodne se vstoupit do jeho života a zjistit, co má v plánu. Nejprve ho tajně sleduje a posléze ho dokonce seznámí se svou přítelkyní a nevlastní devítiletou dcerou Alex. Mezi Sólem a Williamem za dva týdny vznikne pouto, které by se dalo nazvat přátelstvím. Bahraniho silnou stránkou je realističnost a bezprostřednost jeho filmů, tu se mu daří zachovat i v tomto snímku stejně jako jistou naději, kterou režisér svým hrdinům nikdy neupře. Film byl poprvé uveden na loňském festivalu v Benátkách v sekci Horizonty.
katalog 44.MFF Karlovy Vary


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:15 - 17:40

11 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

ČT2 - Fenomén Underground

17:25 - 18:20

1 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:30

26 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

46 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Reklama