Sbohem, Solo (2008)

Sbohem, Solo (Goodbye Solo)
76.7 %
 
 

Goodbye Solo

    Žánr: komedie / drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 91 min.
„Na osamělých prašných cestách Severní Karoliny se setkávají dva rozdílní muži s rozdílnými cíli, avšak stejnými potřebami. Hledají přátelství, které by jim pomohlo zachránit život.“
Jestli má někdo právo považovat se za odborníky na lidské charaktery, pak jsou to taxikáři. Každý den naloží desítky zcela rozdílných pasažérů, každý den si vyslechnou nepřeberné množství rozličných příběhů. A stejně tak to má i Solo, dobrosrdečný Senegalec bydlící v severokarolinském městě Winston-Salem a snažící se dennodenně udělat vše pro to, aby se jeho rodina měla lépe. Přesto ho nyní čeká setkání, které se bude od všech předešlých v mnohém lišit. Společně se zlobným sedmdesátiletým jižanským bělochem Williamem a jeho nevšedním přáním nechat se odvézt na vrchol hory, odkud skokem dolů ukončí život, totiž přichází i přátelství, které oba muži tak dlouho postrádali. Cesta k němu je však krušná a lemovaná mnoha ostrými slovy a činy. Hluboce lidské realistické drama, jež se letos českému publiku představilo na mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech, natočil slibný americký režisér Ramin Bahrani.

režie:
Ramin Bahrani
 
 
hraje:
Souleymane Sy Savane (Solo), Red West (William), Diana Franco Galindo (Alex), Lane 'Roc' Williams (Roc), Mamadou Lam (Mamadou), Carmen Leyva (Quiera), Alexandra Dimopoulos (sestra), Jim Babel ((airline interviewer)), Neill Fleeman ((airline interviewer)), Viktor Hernandez (Quieřin bratranec), Virgilio Tix (Quieřin bratranec), Damian Jewan Lee (cestující), Florian Troebinger (recepční), Nikolai Horwath (David Wallentin), Ali Salman (turecký dělník), Roman Binder (policista)
 
 
scénář:
Ramin Bahrani, Bahareh Azimi
 
 
kamera:
Michael Simmonds
 
 
hudba:
M. Lo
 
 
střih:
Ramin Bahrani
 
 
zvuk:
Tom Efinger (supervize), Abigail Savage
 
 
koproducent:
Kathryn Dean
 
 
asistent režie:
Alexandra Dimopoulos (2. asistent režie)
 
 
výprava:
Chad Keith
 
 
výkonný producent:
Brian Devine, Brooke Devine
 
 
producent:
Ramin Bahrani, Jason Orans, Amke Ferlemann (BR)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.