Zari
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro přidání videa k filmu se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
» Nejste přihlášeni, pro přidání videa k filmu se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
» Nejste přihlášeni, pro přidání videa k filmu se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 
ohodnotit

Radikální řez

Žánr:
Rok:
1983
Délka:
83 minut
Premiéra v ČR:
1.9.1984
„Kriminální příběh odehrávající se v cikánské čtvrti jednoho okresního města“
Popis / Obsah / Info k filmu Radikální řez



V ruině starého domu v cikánské čtvrti je nalezen mrtvý mladý muž Tomáš Ruml. Zjistí se, že je to Tomáš Ruml, jehož otec, slavný architekt plánuje zbourat starou čtvrť, obydlenou zloději a podvodníky, a místo ní postavit moderní sídliště. Samozřejmě, že se místní cikáni bouří, a tak pro kriminalisty je prvním motivem pomsta. Navíc zmizel i druhý architektův syn a kriminalisté počítají, že je jen otázkou času, kdy se najde jeho tělo. Při vyšetřování vraždy se mladý kriminalista Weiner seznámí s mladu cikánkou, která ho navede úplně na nový směr vyšetřování. Tomáš Ruml nebyl jenom naivním malířem, ale měl i leccos na svědomí. Vydíral například svou vlastní matku kvůli nevěře s architektem Pockertem, znásilnil mladou cikánku společně s kamarády, a navíc i kradl. Detektiv Weiner proniká s pomocí cikánského kolegy Takáče mezi místní komunitu a získává zásadní informace o pravém vrahovi. Ten ale stačí ještě zavraždit mladou cikánku.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Radikální řez



V ruině starého domu je nalezen mrtvý mladík. Je to Tomáš Ruml, syn vlivného architekta, autora projektu, který chce zbourat zašlou cikánskou čtvrť a na jejím místě postavit moderní sídliště. A protože se cikáni bouří, nechtějí se stěhovat a ustupovat stavebním pracím, nabízí se jako motiv pomsta. To je také směr, kterým se kriminalisté pustí, protože zmizel i architektův druhý syn a může být jen otázkou času, než se najde jeho tělo. Při pátrání se kriminalista Weiner seznámí s mladou cikánkou Nahou a zachytí další stopu. Zjistí, že situace kolem zabitého vůbec není tak jednoduchá. Vyjde najevo, že Tom zdaleka nebyl jen nevinný malíř a syn hlavního architekta. Měl toho na svědomí mnohem víc. Vydíral nevlastní matku, protože se dověděl o jejím poměru s muzikantem Pockertem, znásilnil s kamarády Nahu a cizí mu nebyla ani krádež. S pomocí Takáče Weiner nakonec získá rozhodující informaci o vrahovi, jehož druhou obětí se stane právě Naha, z té nejméně očekávané strany, od vlivného cikánského barona Tancoše. Na jeho radu se zaměří na případ ze zcela odlišného úhlu.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Radikální řez



Jedním z mála českých filmů, které se před rokem 1989 dotkly romské problematiky, je kriminální drama inspirované novelou Josefa Klímy z roku 1983. Scenárista a režisér Dušan Klein si ovšem romskou komunitu vybral spíš jako barvité pozadí pro vyprávění o vášních, které vzbudila krásná romská dívka Naha (Monika Žigová) ve dvou nevlastních, povahově odlišných bratrech. Tom a Pavel jsou shodou okolností syny okresního projektanta Rumla (Ilja Racek), v rámci jehož projektu mají romské domky vyklidit prostor pro moderní sídliště. Když je Rumlův syn Tom zavražděn, padne podezření na ně. Vyšetřovatelé, z nichž jeden je romského původu, ovšem posléze najdou skutečného viníka mimo komunitu… Ve snímku, který nabízí dobově podmíněný pohled na romskou komunitu, se role cikánského barona Tancoše ujal Marián Labuda.

Zdroj: NFA


Popis / Obsah / Info k filmu Radikální řez



V cikánské čtvrti okrsního města je nalezeno tělo zavražděného syna městského architekta, o němž je známo, že se zasazuje o asanaci právě tohoto zchátralého areálu. Mladý vyšetřovatel se seznámí s krásnou cikánkou a jejím prostřednictvím i s uzavřenou komunitou, která se řídí vlastními pravidly.

Autor/Zdroj: /Popis


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

01:05 - 01:30

15 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Pluk mizerů

00:45 - 01:45

35 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

01:15 - 02:15

5 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

01:00 - 02:00

20 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Pasquale Fanetti

Fanetti Pasquale

Naposled navštívené:
Pasquale Fanetti

Fanetti Pasquale