Zari
ohodnotit

Případ komisaře Maigreta

Maigret et l'affaire Saint-Fiacre

Další název:
Maigret and the St. Fiacre Case; Maigret e il caso Saint Fiacre; Maigret kennt kein Erbarmen
Žánr:
Země:
Rok:
1959
Délka:
101 minut
„Zavolala ho, aby ji ochránil…“
Popis / Obsah / Info k filmu Případ komisaře Maigreta
Na pozvání hraběnky ze Saint-Fiacru se Maigret vrací do míst, kde prožil své dětství. Hraběnka totiž dostala anonymní dopis, který jí oznamuje, že zemře na popeleční středu. Všichni si pamatují na malého Julese, hraběnčina chráněnce, a tak se domluví, že ho raději nebude oslovovat „komisaři“, a pokud možno zamlčí jeho profesi. Maigret je přesvědčen, že dokáže paní hraběnku ochránit. Ale nazítří, při ranní mši stará dáma umírá na infarkt. Maigret je přesvědčen, že srdeční příhoda nebyla dílem náhody a začíná vyšetřování.

Případ komisaře Maigreta je druhým Maigretem, který Gabin natočil s režisérem Jeanem Dellanoyem. Ani on, ani Gabin nechtěli po filmu Maigret klade past točit další případ tohoto slavného detektiva. Ale obrovský divácký ohlas a tlak producentů je naštěstí „přinutil“ natočit ještě tento vynikající film.

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Případ komisaře Maigreta
Komisař Maigret se po více jak čtyřiceti letech vrací do míst, kde prožil svá mladická léta, pozvala jej hraběnka ze Saint-Fiacru, která se na něj obrátila s anonymem, který obdržela, jako na dávného známého. Písmenka na lístku jsou vystřižená z novin a hlásají: "Udeřila hodina trestu, zemřeš na popeleční středu". Hraběnka je unavená, jde se uložit na lůžko, Maigret též rychle usnul. Hraběnka ráno vstala a odjela do kostela na mši, Maigret se probudil trochu později, spěchá do kostela, ale paní hraběnka během chvíle je na lavici mrtvá. Doktor jasně prohlásil, že to je infarkt. Maigret to bere jinak, chce zjistit, kdo má smrt hraběnky na svědomí. Každý ví, že po smrti starého hraběte prostorný zámek chátral, syn Maurice věděl, jak má jít na svou matku, aby zaplatila jeho dluhy. Maigret pozoruje advokáta, faráře, správce, bankéře i hraběte a všechny bere jako možné vrahy. Zvláště, když se mu dostane do rukou kostelní kniha Misal hraběnky, kde je vložena zpráva z novin, že její syn Maurice spáchal v hotelu sebevraždu, zastřelil se...


Autor: jarda53

Popis / Obsah / Info k filmu Případ komisaře Maigreta
Komisař Maigret se po letech vrací do rodného města a hodá odpočívat. Brzy jej ale pozve bohatá šlechtična, hraběnka de Saint-Fiacre, která obdržela anonymní dopis s výhružkou, že bude zabita. Krátce nato skutečně umírá, oficiálně na infarkt. Maigret je ale přesvědčen, že se stala obětí vraždy a rozjíždí vyšetřování…

Po úspěšných filmech s historickou tématikou se Jean Delannoy odhodlal točit kriminální filmy, dvakrát použil populární postavu komisaře Maigreta. Po předchozím úspěchu s filmem MAIGRET KLADE PAST natočil druhý příběh PŘÍPAD KOMISAŘE MAIGRETA (v obou filmech v titulní roli Jean Gabin). Scénář napsal sám Delannoy ve spolupráci s osvědčeným tvůrcem Michelem Audiardem, natáčení probíhalo od února do dubna 1959 a premiéru měl film 2. září téhož roku. Ve francouzských kinech jej viděly bezmála tři milióny diváků.


Autor: argenson

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Úsměvy (1997) [TV pořad]

15:25 - 16:05

30 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Bitvy 2. světové války v barvě

15:45 - 16:30

10 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:35 - 16:57

20 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:25 - 16:40

30 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Mistr Kickboxu 2: Na smrt (To the Death)

Mistr Kickboxu 2: Na smrt
To the Death

Johnny Apollo

Johnny Apollo
Johnny Apollo

Lissy Tempelhof

Tempelhof Lissy

Naposled navštívené:
Mistr Kickboxu 2: Na smrt (To the Death)

Mistr Kickboxu 2: Na smrt
To the Death

Johnny Apollo

Johnny Apollo
Johnny Apollo

Lissy Tempelhof

Tempelhof Lissy