Duben
ohodnotit

Princezna a námořník [TV film]

The Princess & the Marine

Žánr:
Rok:
2001
Délka:
100 minut
„Láska amerického námořníka a muslimské princezny patří k příběhům, které píše sám život...“
Popis / Obsah / Info k filmu Princezna a námořník
Americký námořník Jason Johnson je převelen do Bahrainu. Jednoho dne mu zavolá neznámá dívka, a protože tu Jason nikoho nezná, dá se s ní do řeči. Je milá, duchaplná a zjevně si také chtěla povídat. Nezůstane u jednoho telefonu a Jason je na neznámou dívku stále více zvědavý. Netuší, že za hlasem v telefonu se skrývá bahrainská princezna Meriam Al-Khalifa, která se, bez ohledu na svůj vznešený původ, musí podřizovat stejným zvyklostem, jako ostatní muslimské ženy. Odříznuta od světa venku si krátila čas vytáčením náhodných telefonních čísel. Spřízněné duše, které si báječně rozumí, navzdory odlišnosti kultur, se do sebe nakonec zamilují. Když se setkají, ukáže se, že Meriam je okouzlující kráska a Jason je sympatický mladík. Tajná schůzka se změní v nebezpečné milostné dobrodružství, které si dívka plně uvědomuje. I kdyby totiž nebyla zadána jinému pro manželství dohodnuté jejími rodiči, hrozbou je už skutečnost, že ona, muslimka, je milenkou amerického námořníka, který je ještě navíc mormonským křesťanem. Meriam touží provdat se za něj, uniknout z muslimského vězení a žít svobodným životem. A protože Jasonovi se chýlí ke konci čas jeho vojenské služby v Bahrainu, musí se dvojice rozhodnout, co bude dál.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Princezna a námořník
Jason Johnson (Mark-Paul Gosselaar) je mladý muž, ktorý slúži u amerických námorných síl. Veliteľstvo námorných síl ho nečakane prevelí do malého ostrovného štátu v Arabskom zálive, do Bahrajnu. Po krátkom čase v Bahrajne Jasonovi jedného dňa zazvoní jeho telefón a na druhom konci sa ozve príťažlivý hlas neznámej ženy. Jasona to síce spočiatku zaskočí, ale pustí sa s neznámou do rozhovoru. Žena je mimoriadne milá, múdra a duchaplná, s Jasonom s radosťou konverzuje.

Ich vzájomné telefonáty pokračujú aj naďalej, no Jason je čoraz zvedavejší, kto sa za hlasom na druhom konci telefónnej linky skrýva. Netuší, že ide o bahrajnskú princeznú Meriam Al-Khalifu (Marisol Nicholsová). Ako každá moslimská žena, aj ona - bez ohľadu na vznešený pôvod - sa musí podriaďovať prísnym islamským pravidlám, slobodne sa nesmie vonku pohybovať a je v podstate odrezaná od sveta.

Preto si čas ustavične kráti vytáčaním náhodných telefónnych čísel a má jediný cieľ - porozprávať sa s každým, kto zdvihne slúchadlo a bude mať na rozhovor s ňou čas a chuť. Obaja mladí ľudia vycítia, že ich duše sú si spriaznené a napriek odlišnostiam kultúr, z ktorých pochádzajú, sa postupne do seba zaľúbia.

Rozhodnú sa, že sa pokúsia aj osobne stretnúť. Ich prvé rande sa však zmení na nebezpečné dobrodružstvo. Meriamini rodičia by nedokázali pochopiť, že ich dcéra má za priateľa neverca, za ktorého sa chce dokonca vydať. Nikdy by jej nedali k tomu súhlas.

Meriam túži uniknúť zo zlatej klietky, žiť normálnym slobodným životom, milovať toho, koho chce a plánovať si s ním budúcnosť. Jasonovi sa však čas jeho vojenskej služby v Bahrajne nebezpečne kráti, a tak sa musí dvojica urýchlene rozhodnúť, čo podniknú ďalej.

Jason napokon pripraví Meriamin útek z prísne stráženého palácového komplexu, podarí sa mi dokonca dostať sa aj do USA, ale problémy pokračujú. V USA totiž považujú Meriam za ilegálnu imigrantku a hrozí jej vyhostenie do rodného Bahrajnu.


Autor: Kuvik

Popis / Obsah / Info k filmu Princezna a námořník
Okouzlující bahrajnská princezna se musí bez ohledu na svůj původ stejně jako ostatní muslimské ženy podřizovat přísným zvyklostem. Doma si proto krátí čas vytáčením náhodných telefonních čísel a rozprávěním s každým, kdo zvedne sluchátko. Jednoho dne se však náhoda promění v osud — dívka se totiž dovolá sympatickému americkému námořníkovi Jasonovi a smluví si s ním tajnou schůzku...


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Princezna a námořník
Americký námorník Jason Johnson (Mark-Paul Gosselaar) je prevelený do Bahrajnu. Jedného dňa mu zazvoní telefón a v slúchadle sa ozve hlas neznámej ženy. Je milá, duchaplná a zjavne má chuť sa s ním rozprávať. Nezostane pri jednom telefonáte a Jason je na neznámu ženu stále viac zvedavý. Netuší, že za hlasom z telefónu sa skrýva bahrajnská princezná Meriam Al-Khalifa (Marisol Nichols), ktorá sa bez ohľadu na svoj vznešený pôvod musí podriadiť rovnakým zvyklostiam, ako ostatné moslimské ženy. Odrezaná od sveta si kráti čas vykrúcaním náhodných telefónnych čísel s cieľom porozprávať sa s každým, kto zdvihne slúchadlo a bude mať na ňu chvíľku čas. Spriaznené duše, ktoré si výborne rozumejú navzdory odlišnosti kultúr, sa do seba nakoniec zamilujú. Osobné stretnutie sa zmení na nebezpečné milostné dobrodružstvo. Jej rodičia by boli pohoršení, keby sa dozvedeli, že je milenkou amerického námorníka, ktorý je navyše mormónskym kresťanom! Nikdy by nezískala súhlas, aby sa zaňho mohla vydať - a to je presne to, po čom túži. Túži uniknúť z moslimského väzenia a žiť slobodným životom bez obmedzení. A keďže sa Jasonovi kráti čas jeho vojenskej služby v Bahrajne, dvojica sa musí čo najskôr rozhodnúť, čo ďalej...

Zdroj: Markíza


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Polopatě (2013) [TV cyklus]

16:05 - 17:00

6 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

ČT2 - Refreš/h/

16:10 - 16:35

1 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:35 - 16:57

36 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

36 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10