Zari
ohodnotit

Povídka o policajtovi

Flic Story

Žánr:
Země:
Rok:
1975
Délka:
110 minut
„Drama dvou silných osobnosti - nelítostného vraha a "jeho" policisty“
Popis / Obsah / Info k filmu Povídka o policajtovi
Francouzský film Povídka o policajtovi byl natočen podle skutečné události. Podkladem se stala stejnojmenná kniha někdejšího inspektora Rogera Borniche. Na vzniku filmu se podílel i bývalý příslušník podsvětí Alphonse Boudard a bratr Emila Buissona Jean-Baptiste, vystupující ve filmu pod přezdívkou La Nus. Emile Buisson proslul již za okupace Francie jako bandita a lupič, po dopadení byl odsouzen na doživotní nucené práce. Pro výrazné psychopatické chování byl umístěn do psychiatrické léčebny, odkud v září 1947 uprchl. Byl na svobodě pouze několik měsíců, a za tu dobu spáchal přes dvacet loupeží a téměř deset vražd. Byl dopaden za okolností, které film přesně rekonstruuje. Příběh nelítostného vraha psychopatického Buissona a "jeho" policisty inspektora Borniche je drama dvou hereckých osobností Jean Louis Trintignanta a Alaina Delona.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Povídka o policajtovi
Je 3. září 1947. Roger Borniche již delší dobu vykovnává práci vrchního policejního inspektora, ale oficiální jmenování do této funkce, díky kterému by se konečně dočkal vyššího platu a mohl se oženit stále nepřichází...Patologickému zabijákovi Emilu Buissonovi, který proslul již za okupace Francie jako bandita a lupič, se podařilo uprchnout. A Bornichova šance přichází!


Autor: ajaajena

Popis / Obsah / Info k filmu Povídka o policajtovi
Dramatický kriminální film natočený podle skutečné události. Inspektor Borniche pronásleduje uprchlého zločince Emila Buissona, který během roku stráveného na svobodě zabil deset lidí a spáchal více než dvacet loupežných přepadení. Tvrdý, ale výborně udělaný snímek, který nepostrádá nic z toho, co by měl žánr obsahovat. Výborné herecké výkony.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama