Zari
ohodnotit

Post Coitum

Žánr:
Rok:
2004
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
20.5.2004
„Příběh o vztazích, z nichž se láska nevytratila, protože tam nikdy nebyla.“
Popis / Obsah / Info k filmu Post Coitum



Několik párů prožívá svá sexuální dobrodružství, ve kterých absolutně chybí jakákoliv citová vazba na partnera, a jsou založena na jiných hodnotách. Lavinu událostí strhne ambiciózní sekretářka, která cítí, že její biologické hodiny bijí na poplach, a rozhodne se ulovit svého šéfa, ředitele velké vydavatelské firmy. Postupně s sebou smete všechny aktéry příběhu. Hrdinové v různých kombinacích proplouvají postelemi, a to jejich životy ovlivní tak, že si to ani v nejtajnějších myšlenkách nedokázali představit.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Post Coitum



Chcete mít lásku za každou cenu? Tak plaťte! Účet však bývá dosti překvapivý ... Po orgasmu je člověk ve zvláštním rozpoložení. Směje se tomu, pro co by před chvílí vraždil, říká věci, o kterých by normálně nemluvil ... Devět hlavních postav tuto situaci v našem filmu zažije mnohokrát, podle matematického výpočtu - čtyři muži x pět žen. Přesně dvacekrát. Vzniká sled miniepizod, které se slévají do jednoho příběhu o lásce, intrikách a sexu. Film POST COITUM je především o vztazích, ze kterých se láska vytratila, protože tam nikdy nebyla.
DVD Express


Popis / Obsah / Info k filmu Post Coitum



Příběh o vztazích, z nichž se láska nevytratila, protože tam nikdy nebyla. Po orgasmu je člověk ve zvláštním rozpoložení. Neusiluje o to, o co usiloval před chvíli, směje se věcem, pro něž by před chvíli vraždil, a ještě netuší, zda dostal to, co chtěl. V tomto stavu se ocitne i devět postav, kdy každá z nich je ikonou dnešního životního stylu. Matematickou variací (čtyři muži krát pět žen) vzniká 20 miniepizod,které se slévají do jednoho příběhu o lásce, vztazích a sexu. Nic nezůstane skryto, jen intimní partie lidského těla.


Popis / Obsah / Info k filmu Post Coitum



Nebyl by to Juraj Jakubisko, kdyby občas nerozvířil poklidné vody české kinematografie. V novém snímku Post coitum s podtitulem „mrazivá city komedie“ stanul na divácky atraktivním poli sexuality, která dle názoru autorů poskytuje všemu lidskému snažení společný půdorys. Námět napsal Marcel Bystroň, který se měl původně ujmout také režie. – V duchu latinského aforismu „Post coitum omne animal triste“ zahalili tvůrci své hrdiny zvláštní atmosférou smutku a beznaděje, jež pramení z fatálního nedostatku lásky ve smyslu duševního a tělesného naplnění. Devět postav (čtyři muži a pět žen) o své štěstí vehementně usiluje, ale volí k tomu poměrně drsné prostředky, především ryze účelový sex. Mozaikovitý a současně „kruhový“ příběh lidí, které spojuje jedině fakt, že spolu porůznu souloží, má být výpovědí o dnešní době, kdy se etická pravidla značně „rozostřila“ a „pravé city“ nahradil konzum. Režisér přitom směřuje k zobrazení perverze, která odpuzuje a přitahuje zároveň. Namísto vnitřní energie, která až do pozdních osmdesátých let charakterizovala jeho tvorbu, se tu nabízí fascinace zmíněnou perverzí a chladná, nepříliš věrohodná exhibice sterilních pseudosexuálních výjevů, jejichž atraktivitu příliš nezvyšuje ani účast stárnoucího Franca Nera, populárního Richarda Krajča, Mahuleny Bočanové či Lucie Vondráčkové. Také ambiciózní výtvarná stránka filmu (včetně užití černobílého či virážovaného materiálu a různých vizuálních efektů nebo atraktivních prostředí a různých uměleckých artefaktů), mající podtrhnout morální hnilobu, tu zhusta nese význam pouhé ilustrace. Leitmotivem „vysportované“ dravosti jsou záběry v prologu a epilogu u umělé lezecké stěny, leitmotiv upřímného lidského citu zastupuje dvojice mladičkých milenců „andělů“. – Film jako by byl určen těm, o nichž pojednává. Kolik takových však žije v naší společnosti?
-pp-, Filmový přehled 2004/6


Popis / Obsah / Info k filmu Post Coitum



Produkční centrum Jakubisko film, s.r.o. informuje o natáčení svého projektu kontroverzní, hořké city komedie Post coitum.

Natáčení filmu se dostalo do závěreční fáze. Modrooký Ital Franco Nero natočil ve čtvrtek 4. prosince v jeskynní restauraci Triton v hotelu Adria v kůži poživačného Bakchuse svůj poslední záběr, nakoupil pár vánočních dárků pro své blízké a odletěl zpátky do Říma.
Poslední záběr natočily také Messalina (Mahulena Bočanová), Kleopatra (Sandra Pogodová) a Viola (Beata Greneche). Na rozdíl od Bakchuse k tomu došlo v poněkud odlišném hodně kontrastním prostředí v undergroundovém baru Rhytmeen (Ještěrka) na Praze 2.
Režisér Juraj Jakubisko má před sebou poslední natáčecí týden a po Vánocích ho čekají dlouhé hodiny ve střižně.
Poslední klapka čeká ještě na herce Richarda Krajča s Evou Elsnerovou (v posteli) a Mira Noska s Lucii Vondráčkovou (v seníku). Nejposlednější záběr patří Jiřímu Langmajerovi. Měl by ho spáchat ve čtvrtek 11. prosince (ve sprše).
e-mail 2003-12-10


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Strach nad městem (1975)

22:25 - 00:25

112 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Wall Street: Peníze nikdy nesp...

22:10 - 00:20

127 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Avengers: Infinity War (2018)

21:55 - 00:55

142 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Prima - Rambo 2 (1985)

22:50 - 00:30

87 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Marie Nedbolková

Nedbolková Marie

Naposled navštívené:
Marie Nedbolková

Nedbolková Marie