Zari
ohodnotit

Polední žár [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1997
Délka:
80 minut
„Jaromír Hanzlík v tísnivé situaci mezi dvěma ženami... Podle slavné detektivky Patricka Quentina "Mé dvě ženy"“
Popis / Obsah / Info k filmu Polední žár
POZOR SPOILER

Bill Harding, kdysi spisovatel detektivek, nyní pracující v reklamě, přichází na pokoj se svou bývalou manželkou Angelikou. Ta žije s nějakým Jimmym, který si též říká spisovatel, ale bydlí jinde. Byt, kde nechává Angeliku, patří jeho kamarádovi. Bill u Angeliky nalézá zbraň, čímž se ujistí, že Jimmy Angeliku občas škrtí. Ten zrovna přichází opilý a do oka si ti dva muži nepadnou. Bill odchází, aby se vyhnul většímu incidentu.

Doma má milující ženu Betsy a syna Rickyho, jenž mu po rozvodu s Angelikou byl přiřknut. Nyní se však oba manžele Hardyovy vidíme u Betsyina otce Cullinghama. Ten Billa zrovna nemiluje. Jeho dcera jej žádá o příspěvek na výzkum leukémie, ale starý odmítá. Jednání je přítomen také zaměstnanec Paul Flower s manželkou Polly. Teprve Betsyina sestra z otce vyrazí patřičný obnos.

Druhý den přichází Jimmy za Billem do agentury a chová se, jako by se nic nestalo. Dává mu svůj román a odchází s Betsyinou sestrou Daphne. Ta se do něj zamiluje, ale jednoho dne přiběhne k Billymu domů a tvrdí, že ji Jimmy škrtil. Také Angelika za ním přichází, že ji Jimmy z bytu vyhodil a rozešel se s ní. A ona nemá ani floka. A také volá Betsyin otec, že Jimmy by zavražděn. Okamžitě povolává Billa k sobě a diktuje mu, co má vypovídat ve prospěch dcery Dafne. Také sem přichází detektiv Trent a začíná výslech. Mimo jiné Trent Billovi ukazuje prsten z místa činu a revolver. Obě věci Bill bezpečně poznává, patří Angelice. Ta je později zatčena a Billovi její pozdější možná obžaloba dává podnět k tomu, aby přiznal její návštěvu v onen osudný večer. Jenže ono se všechno otáčí proti němu a i starý Cullingham mu tvrdě vyhrožuje. Když chce Bill uvést jako svědka svého syna, je oheň na střeše. Přesto se s poručíkem Trentem shodnou, že budou vraha hledat dále, protože ani jeden z nich nevěří v Angeličinu vinu. A Bill vraha skutečně vypátrá a navštíví jej. Jenže ten mu poví to, co jeho očistí, a usvědčí někoho, koho Bill vůbec nepodezíral.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Polední žár
Bývalý spisovatel detektivních románů Bill Harding se podruhé oženil s dcerou newyorského milionáře. Po létech se setkává s první ženou Angelikou, která žije s kontroverzním spisovatelem Lumbem, k němuž ji pojí vztah plný hádek a nesvárů. Lumb nečekaně nabídne Hardingovi k posouzení svůj nový román a seznamuje se s milionářovou druhou dcerou. Protože hledá bohatou nevěstu, frivolní dívka jeho představě vyhovuje. Jednou večer zavolá Angelika Billa a prosí ho o pomoc... Literární předlohou pro televizní adaptaci Jiřího Hubače se stal román "Mé dvě ženy" amerického klasika detektivního žánru Patricka Quentina, autora mnoha i u nás úspěšných knih.

Zdroj: Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:56

9 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

ČT2 - Úžasná Albánie

18:40 - 19:25

29 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

39 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

14 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Reklama