Zari
ohodnotit

Podtrženo, sečteno!

La Totale!

Žánr:
Země:
Rok:
1991
Délka:
110 minut
Premiéra v ČR:
23.7.1992
„Ztřeštěná komedie plná špiónů.“
Popis / Obsah / Info k filmu Podtrženo, sečteno!
POZOR, SPOILER

Francois Voisin slaví čtyřicátiny. Kvůli tomu mu volá manželka a on proto spěchá domů. Jenže cestou je odvolán k případu. On je totiž agent, i když doma tvrdí, že je poštovní zaměstnanec. Akce se povede - a po ní nalézá doma své čtyři kamarády z mládí, kteří mu přišli popřát.

Ale život jde dál i po narozeninách a je zde další úkol. Tentokrát dobrý, u hezké slečny. Jenže šlapky. Françoisův kolega mu předvádí novou mikrokameru a tím objeví, jak Françoisův syn mu krade peníze. Tím otec zjistí, že syn nechodí do školy a hned jej vysleduje i s kolegy. Najde jej i s jinými v jakémsi starém skladu, kde „dělají hudbu“ zvanou rap.

Pak François zjistí, že si jeho žena Helena telefonuje s cizím mužem, a ihned zařídí její odposlech. Podivný muž, se kterým se setkala, se chlubí „prací“, kterou udělal François a vydává se za agenta. François jej vyhledá v zaměstnání, kde on prodává ojetiny. A později, když sleduje svou ženu, najde ji u Simona na posteli. Oba jsou zatčeni a Helena si musí projít výslechem. Nakonec je donucena svolit ke spolupráci. Simon je zavezen někam za město a tam ponechán svému osudu.

Život pak plyne dál, než dostane Helena úkol. Ten se má splnit v hotelu, ale Helena jej nesplní úplně. Mikrofon sice přilepí, kam třeba, ale v posteli se začne tomu, kdo přišel, bránit. Ona samozřejmě netuší, že je to její manžel. Ale zjistí to. Ovšem to už zde jsou dva lidé a oba je pod pohrůžkou unášejí. Končí ve vězení, ze kterého se však dostanou, ovšem tím jejich anabáze zdaleka nekončí.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Podtrženo, sečteno!
Známý francouzský komediograf Claude Zidi si pro svůj nový snímek Podtrženo sečteno! vybral vděčný námět. Rozehrává dobrodružnou komedii, jejímž hrdinou je špičkový agent tajných služeb, kterého i vlastní rodina považuje za usedlého státního úředníka. Francoisova manželka by vedle sebe ráda viděla někoho více průbojného. Sama se nechtíc zaplete se záletníkem který se vydává za špióna. Žárlivý manžel ji sleduje a včas zasáhne. Shodou okolností žena v rozhodující chvíli pozná mužovu pravou identitu a srdnatě mu pomůže v nebezpečné akci proti mezinárodnímu obchodníkovi se zbraněmi, který je ve spojení s teroristy. - Snímek má esprit francouzských filmů ~ právě takový, na jaký jsme zvyklí. Nezastírá nadsázku a spojuje napětí s humorem i s jistou vynalézavostí. Důležitou roli hrají důmyslné vybavení a finty agentů a samozřejmě také herecké obsazení. Po boku Thierryho Lhermitta, známého mladšího policisty z Prohnilých, se objevují Miou-Miou, populární francouzský zpěvák a herec Eddy Mitchell a Michel Boujenah, jehož jsme viděli jako jednoho z otců v úspěšném snímku Tři muži a nemluvně.

Autor/Zdroj: Bartošek Tomáš/Filmový přehled


Popis / Obsah / Info k filmu Podtrženo, sečteno!
Francois je vzorný manžel a obyčejný úředník. Jeho manželka však neví, že jako tajný agent občas jezdí opravovat porouchané telefonní ústředny, které neslouží běžným občanům.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Zajímavosti z regionů

01:30 - 02:15

14 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

ČT2 - Fauda (2015) [TV seriál]

01:20 - 02:00

24 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

00:55 - 01:55

49 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:45 - 01:45

59 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Malí bojovníci (Warriors of Virtue)

Malí bojovníci
Warriors of Virtue

Jean-Hugues Anglade

Anglade Jean-Hugues

Leanne Benjamin

Benjamin Leanne

Lee Seung-ho

Lee Seung-ho

Naposled navštívené:
Malí bojovníci (Warriors of Virtue)

Malí bojovníci
Warriors of Virtue

Jean-Hugues Anglade

Anglade Jean-Hugues

Leanne Benjamin

Benjamin Leanne

Lee Seung-ho

Lee Seung-ho