Podtrženo, sečteno! (1991)

Podtrženo, sečteno! (La Totale!)
75.7 %
 
 

La Totale!

    Žánr: komedie
    Země: Francie
    Premiéra v ČR: 23.7.1992        
    Délka: 110 min.
„Ztřeštěná komedie plná špiónů.“
POZOR, SPOILER

Francois Voisin slaví čtyřicátiny. Kvůli tomu mu volá manželka a on proto spěchá domů. Jenže cestou je odvolán k případu. On je totiž agent, i když doma tvrdí, že je poštovní zaměstnanec. Akce se povede - a po ní nalézá doma své čtyři kamarády z mládí, kteří mu přišli popřát.

Ale život jde dál i po narozeninách a je zde další úkol. Tentokrát dobrý, u hezké slečny. Jenže šlapky. Françoisův kolega mu předvádí novou mikrokameru a tím objeví, jak Françoisův syn mu krade peníze. Tím otec zjistí, že syn nechodí do školy a hned jej vysleduje i s kolegy. Najde jej i s jinými v jakémsi starém skladu, kde „dělají hudbu“ zvanou rap.

Pak François zjistí, že si jeho žena Helena telefonuje s cizím mužem, a ihned zařídí její odposlech. Podivný muž, se kterým se setkala, se chlubí „prací“, kterou udělal François a vydává se za agenta. François jej vyhledá v zaměstnání, kde on prodává ojetiny. A později, když sleduje svou ženu, najde ji u Simona na posteli. Oba jsou zatčeni a Helena si musí projít výslechem. Nakonec je donucena svolit ke spolupráci. Simon je zavezen někam za město a tam ponechán svému osudu.

Život pak plyne dál, než dostane Helena úkol. Ten se má splnit v hotelu, ale Helena jej nesplní úplně. Mikrofon sice přilepí, kam třeba, ale v posteli se začne tomu, kdo přišel, bránit. Ona samozřejmě netuší, že je to její manžel. Ale zjistí to. Ovšem to už zde jsou dva lidé a oba je pod pohrůžkou unášejí. Končí ve vězení, ze kterého se však dostanou, ovšem tím jejich anabáze zdaleka nekončí.  Autor: Pitryx

režie:
Claude Zidi
 
 
hraje:
Thierry Lhermitte (Francois Voisin), Miou-Miou (Héléne), Eddy Mitchell (Albert Grelleau), Michel Boujenah (Simon), François Hadji-Lazaro (Braquet), Jean Benguigui (Sarkis), Yan Epstein (Izmír), Thomas-Sagamore Stevenin (Julien), Annick Alane (Pascaline), Paulina Zidi (Paulina), Claudy Wilde (Vanessa), Jeaun-Guillaume Le Dantec (Paul), Pierre Pellerin (Gerard), Alain Stern (Philippe), Thierry Liagre (Vincent), Bérangère Jean (Catherine)
 
 
námět:
Claude Zidi
 
 
scénář:
Simon Michaël, Claude Zidi, Didier Kaminka
 
 
kamera:
Jean-Jacques Tarbès
 
 
hudba:
Vladimir Cosma
 
 
výprava-architekt:
Francois Deleu
 
 
kostýmy:
Olga Pelletier
 
 
střih:
Nicole Saunier
 
 
zvuk:
Jean-Louis Ughetto
 
 
vedoucí produkce:
Pierre Gauchet
 
 
titulky-česká verze:
Marie Fronková (české dialogy a režie české verze)
 
 
dabing:
Pavel Soukup (Francois Voisin), Miluše Šplechtová (Héléne), Ladislav Frej (Albert Grelleau), Jaromír Meduna (Simon)
 
 
vizuální efekty:
Fréderic Moreau
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.