Zari
ohodnotit

Písečná žena

Suna no onna

Další název:
Piesočná žena; Woman in the Dunes; Woman of the Dunes
Žánr:
Země:
Rok:
1964
Délka:
123 minut

Obsah filmu Písečná žena

 
Mladý entomolog, navyklý civilizovanému způsobu života ve velkoměstě, se nedobrovolně ocitne v polorozpadlé dřevěné boudě kdesi na dně písečné jámy. Lákavá nabídka „exotického“ pobytu v podobě jednorázového noclehu se nakonec protáhne na dobu neurčitou. Muž je donucen sdílet značně omezený prostor o rozloze několika metrů čtverečních společně s neznámou domorodou ženou a rázem se ocitá v kafkovsky bezvýchodné situaci: buď zemře, anebo bude poslušně kopat písek, který vesničané odvážejí a prodávají. Jeho jediná společnice - mladá vdova, pokorně smířená se svým hrozivým údělem - považuje entomologa, lapeného v pasti pouště jako hmyz, který...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Zimmy871
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.9.2011
Opravdu originalni zalezitost. Je to dosti   abstraktni dilo. Nedoporucuji konzumentum, kteri   nechteji u filmu moc premyslet, ale pro ty, kteri   radi namaji sve mozkove zavity a filosofie jim   neni cizi, tak rozhodne by si tento snimek nemeli   nechat ujit.
Faye
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.5.2008
Písečnou ženu jsem vytáhla z té hromady (   ještě neviděných ) filmů jenom proto, že   jsem noc předtím měla velmi nepříjemný   písečný sen a přestože jsem ji zase   několikrát vracela do regálu tak nakonec (   zřejmě opět pod vlivem snu, ve kterém jsem se   nemohla zbavit písku v puse ) jsem ji pustila.  
Film mi náladu rozhodně nevylepšil. ... „   Nemáte pocit, že nic z toho nemá smysl ?   Hrabete písek, abyste žila, nebo žijete, abyste   hrabala ? „ Deprimující prostředí kopky   zasypávané pískem, nemožnost nebo nechuť   vzdorovat svému osudu na straně ženy a   přizpůsobení se „pasti“ na straně muže.   Nesmyslnost počínání ( prodej písku na stavbu   ). Manipulace a zrůdnost mašinérie na kterou je   jedinec plně odkázán.
A abych to nějak   uzavřela, přestože film hodnotím poměrně   vysoko ... už nikdo ho nepořebuji vidět a   písečný sen bych si taky ráda odpustila.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama