Zari
ohodnotit

Perníková chaloupka

Další název:
The Gingerbread House
Žánr:
Rok:
1933
Délka:
64 minut
Premiéra v ČR:
22.12.1933

Obsah filmu Perníková chaloupka

 
"Perníková chaloupka". Společnost Chicago-film s dobrým úmyslem natočila a předvedla celovečerní film s pohádkovými motivem "Perníková chaloupka" v režii Oldřicha Kmínka. Na český film to byla poměrně slušná práce a bylo v ní dost pohybu a pestrosti. Kmínkova režisérská ruka byla ovšem leckde až příliš těžká, kamerové záběry byly slabé - snaha zachytit pohádkové šero zcela ztroskotala a vznikla z toho nejasná šeď - ale i přesto byl tento film rozhodně přijatelnější než celá řada jiných českých filmů z té doby.

Autor: Asmodej
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.7.2018
První český pohádkový balet? Tož který   zvědavec by neodolal. Například já. Vyžraná   Maruška se špatnou výslovností nutila k   úsměvu, některé postavičky k chechotu, a děj   i scénář k pláči. Ovšem Milka Balek-Brodská   byla kapitola sama pro sebe. Blbina až na půdu,   ale někde jsem se opravdu bavil.
curil
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.11.2017
Po úvodních titulcích výzva k mládeži jako   budoucnosti národa rámovaná obrázky ze   sokolského sletu a jakýmsi šikanzenem na   trati.
V titulcích režisér Oldřich Kmínek   uvádí film jako zvukový pohádkový balet.   Také se zúčastňuje Balet Národního divadla a   studenti Bublovy baletní školy. Oduševnělé   herecké výkony Jeníčka a Mařenky patří k   době natáčení, to J. W. Speerger, kvůli   kterému jsem se na film díval, je už svůj. A   Milka Balek-Brodská jako čarodějnice je dobrá,   na mě jako ježibaba působila i v ostatních   filmech dnes už pro pamětníky. Nejlepší z   filmu jsou baletní scény. Za další premiéru   starého českého filmu na CS filmu jsem   vděčný.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jiří Chmelař

Chmelař Jiří

Naposled navštívené:
Jiří Chmelař

Chmelař Jiří