Zari
ohodnotit

Pařba

Large

Žánr:
Rok:
2001
Délka:
81 minut
Premiéra v ČR:
21.2.2002
„Od tvůrců filmu Acid House. Sex, dogs & rock'n'roll s mladými hereckými hvězdami Velké Británie.“
Popis / Obsah / Info k filmu Pařba
Hlavní zaměření každého teenagera: kalhotky, půllitry a balení… Large je příběh Jasona Mouselyho, syna úspěšné rokové legendy 70-tých let, Barryho „Blaze“ Mouselyho. Po předčasné smrti svého otce musí Jason o svých osmnáctých narozeninách ukázat, že je zodpovědný občan, na rozdíl od svého otce, aby tak mohl zdědit rodinné jmění. To znamená mít stálou práci, slušnou přítelkyni, úctu vůči své nevlastní matce a žádné divoké párty… Vražedné to podmínky pro kohokoli, komu je 18. Jasonovi zbývá jen jeden den než dospěje a stane se dědicem . Den, který se stane nejrušnějším dnem jeho života.
Je to ďábelská směsice obscénního humoru a adrenalinem nabitá komedie s vnitřním poselstvím, ze kterého jste celí pryč. A to nezmiňuji psa, který přiměje Lassie, otočit se v hrobě….PAŘBA!“


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Pařba
Režijní debut Justina Edgara Pařba patří k odvázaným pubertálním komediím, kde se všechno točí okolo hodně pokleslého sexu. – Mladík Jason má v den svých osmnáctin získat dědictví po otci. Musí však splnit podmínky, týkající se spořádaného způsobu života. Jason je během jediného dne (ne vždy vlastní vinou) všechny poruší, a má potom co dělat, aby všechno stačil dát do pořádku. Vyjde najevo, že divoké události byly způsobené spiknutím jeho kamaráda Roba, spřaženého s Jasonovou nevlastní matkou. – Britský film se nijak neodlišuje od amerických vzorů: i zde jsme svědky řady trapných nechutností a vulgárních dialogů, vesměs na téma mužských i ženských pohlavních orgánů. Vyprávění je oživováno Jasonovými vizemi (především erotického rázu) a jeho (černobílými) vzpomínkami na minulost. V nejméně vhodných chvílích se mladíkovi zjevuje správce dědictví, který jej neustále napomíná. Poněkud neústrojně je do příběhu začleněna parodie na Mlčení jehňátek, kde Hannibala Kanibala zastupuje zfetovaný psík Delgado v útulku a agentku Starlingovou stárnoucí psí terapeutka. – Závěrečný titulek varuje, že „Delgado se vrátí“.
Tomáš Bartošek Filmový přehled 2002/3,

Autor/Zdroj: Bartošek Tomáš/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Zajímavosti z regionů

05:30 - 05:59

19 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - --

05:45 - 05:59

4 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

64 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - Rozpal to, šéfe! (2014) [TV po...

05:00 - 05:55

49 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Samorost

Samorost
Samorost

Poslední kapitola (Fallada - letztes Kapitel)

Poslední kapitola
Fallada - letztes Kapitel

Anna Sarna

Sarna Anna

Naposled navštívené:
Samorost

Samorost
Samorost

Poslední kapitola (Fallada - letztes Kapitel)

Poslední kapitola
Fallada - letztes Kapitel

Anna Sarna

Sarna Anna