Pařba (2001)

Pařba (Large)
66.7 %
 
 

Large

    Žánr: komedie
    Země: Velká Británie
    Premiéra v ČR: 21.2.2002        
    Délka: 81 min.
„Od tvůrců filmu Acid House. Sex, dogs & rock'n'roll s mladými hereckými hvězdami Velké Británie.“
Hlavní zaměření každého teenagera: kalhotky, půllitry a balení… Large je příběh Jasona Mouselyho, syna úspěšné rokové legendy 70-tých let, Barryho „Blaze“ Mouselyho. Po předčasné smrti svého otce musí Jason o svých osmnáctých narozeninách ukázat, že je zodpovědný občan, na rozdíl od svého otce, aby tak mohl zdědit rodinné jmění. To znamená mít stálou práci, slušnou přítelkyni, úctu vůči své nevlastní matce a žádné divoké párty… Vražedné to podmínky pro kohokoli, komu je 18. Jasonovi zbývá jen jeden den než dospěje a stane se dědicem . Den, který se stane nejrušnějším dnem jeho života.
Je to ďábelská směsice obscénního humoru a adrenalinem nabitá komedie s vnitřním poselstvím, ze kterého jste celí pryč. A to nezmiňuji psa, který přiměje Lassie, otočit se v hrobě….PAŘBA!“

režie:
Justin Edgar
 
 
hraje:
Luke de Woolfson (Jason Mouseley), Melanie Gutteridge (Sophie), Simon Lowe (Rob), Lee Oakes (Ian), Mirren Delaney (Lisa Gatesová), Emma Catherwood (Rachel Beasleyová), Zita Sattar (Kylie), Timothy Harris (Malcolm Tuttle), Morwenna Banks (Lorraine Mouseleyová), Les Dennis (Steve), Phil Cornwell (Barry Mouseley), Jonty Stephens (Dave), Andrew Grainger (Norman Gates), John Levitt (Mygrove), Claire Carrie (Imelda Gatesová), Lucy Voller (Lara), Robbie Woodward (Timmy), Dominic Coleman (Dennis), Elizabeth Berrington (psí terapeutka), David Sternberg (hlídač z útulku), Laurence Saunders (Tackleman), Kevin Dignam (policejní seržant)
 
 
scénář:
Justin Edgar, Michael Dent
 
 
kamera:
Robbie Ryan
 
 
hudba:
David A. Hughes, Liz Gallacher (supervize)
 
 
výprava-architekt:
Julian Fullalove
 
 
kostýmy:
Ralph Holes
 
 
střih:
Eddie Hamilton
 
 
zvuk:
Alan O'Duffy
 
 
produkce:
Alex Usborne
 
 
titulky-česká verze:
Robert Bartoš
 
 
zvláštní efekty:
Men From Mars
 
 
II. kamera:
Zac Nicholson, Hugh Fairs
 
 
II. režie:
Alex Usborne
 
 
koordinátor kaskadérů:
Peter Brayham
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.