Zari
ohodnotit

Osm srdcí v plamenech

Další název:
Zlaté časy; Eight Hearts in the Flames; The Golden Era
Žánr:
Rok:
1926
Délka:
68 minut, 1 940 metrů
Premiéra v ČR:
13.5.1927
„Na venkovském zámečku se připravuje čtyřnásobná svatba.“
Popis / Obsah / Info k filmu Osm srdcí v plamenech
Krista, dcera statkáře Bartoše, a jeho schovanka Heda jsou velmi rozpustilé dívky. Své žerty zkoušejí zejména na domácím učiteli. Komorník, který měl ve statku ohlásit Bartošův návrat z cesty, se opije, a tak najde statkář dům v nepořádku. Bartoš sdělí Kristě, že poručík Hugo Petrovický požádal o její ruku. S Bartošem přijede na statek i paní radová Pelegrinová s dcerou Melanií, které se zalíbí domácí učitel. Ve statku se objeví i farář a Hugův strýc, aby slavili svatbu Kristy s Hugem. Učitel píše Melanii dopis. Krista s Hedou mu do dopisu tajně připíšou několik slov. V předvečer svatby si Hugo s Kristou slibují věrnost. Hugo totiž musí hned po svatbě na rok odjet na cestu se svým strýcem. (Podle dochované části filmu.)

KOLEKTIV AUTORŮ. Český hraný film I. 1898 – 1930. Praha: Národní filmový archiv, 1995. 285 s. ISBN 80-7004-082-3.


Popis / Obsah / Info k filmu Osm srdcí v plamenech
OSM SRDCÍ V PLAMENECH, za režie Ferry Seidla, romantický příběh osmi zamilovaných srdcí dle námětu Beatrice Gdowské Zlaté časy, je to nejstupidnější a nejtrestuhodnější co bylo ve jménu „původního“ filmu uděláno. Nejpustší diletantství, nejnevkusnější banalita a šmokovina jakýchsi nezodpovědných „uměleckých“ podnikatelů dovolila si s touto hanebností obtěžovat filmový trh, který počíná mít až po krk věci, které jsou i stoprocentně lepší než takových „Osm srdcí“. Nemám prostě slov, abych odsoudil všestrannou špatnost tohoto filmu, který českému filmu vyhodil hezkých pár lopat hlíny na hrob. Pro Krista pána, lidi, kdo se má na ty odpadky Vaši nezodpovědnosti dívat? Jakým právem zabíjíte zájem, který beztak se již povážlivě, díky mnoha hříchům mnoha českých také-filmařů, tenčil? Na tohle pak kontingent! Divím se prostě, že pražská Lucerna se opováží takovéhle trapné a ubohé excesy předvádět!

ŠTORCH-MARIEN, Otakar. Osm srdcí v plamenech. Rozpravy Aventina. Čtrnáctidenník pro kulturu, literaturu, umění a kritiku. 1926 – 1927, č. 19-20, s. 227. [upraveno]


Popis / Obsah / Info k filmu Osm srdcí v plamenech
Jediná role herečky Jarmily ŠVABÍKOVÉ v němém filmu. Miloš HAVEL se po desteti letech - po snímku Pražští adamité
#NÁZEV?
Zachovala se pouze neúplná kopie filmu.

Autor/Zdroj: Březina Václav/noticka


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Olga Werzonová

Werzonová Olga

Naposled navštívené:
Olga Werzonová

Werzonová Olga