Zari
ohodnotit

Nezvratný osud 2

Final Destination 2

Žánr:
Rok:
2003
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
10.4.2003
„Každý začátek má svůj konec. A okamžik vaší smrti může být blíž, než si myslíte…“
Popis / Obsah / Info k filmu Nezvratný osud 2
POZOR, SPOILER !

V médiích se ještě stále probírá havárie letu 180. Mladá dívka jménem Kimberly s kamarádkou odjíždí na výlet. Po jejich odjezdu si její otec všimne skvrny na místě, kde parkovalo auto. K holkám přibydou ještě dva kluci. Situace na silnici není zrovna v pořádku a dojde k nehodě. Jenže to byla pouhá vidina a cesta i s kluky pokračuje. A dějí se stejné věci. Ne úplně, ale skoro. Je to na kilometru 180. Kim hlásí svou vidinu policistovi, čímž zastaví dopravu ve svém pruhu. Policista ji odstrčí a do auta s jejími kamarády najede kamion. Všichni jsou na místě mrtví. Kim mluví o letu stejného čísla. Lidé v tom pruhu jsou jí vlastně zachráněni. A nikdo z nich nevěří, že smrt si je zase najde. Jako první to odskáče mladík Evan Lewis, kterého zabije požární žebřík.

Policista, který Kim odstrčil, mezitím zjistí, že z letadla umřel i poslední aktér, totiž Alex, na kterého spadla cihla. Takže žije už jen Clear Riversová, a to v blázinci. Zde ji navštíví Kim, ale moc toho nezjistí. Clear jí jen poradí, aby sledovala náznaky. A to se stane. Tím náznakem jsou holubi. A týkají se Nory a jejího syna Tima. Ti jsou zrovna u zubaře. Hned poté je zabit Tim.
Kim s policistou přicházejí pozdě. Tu se k nim přidává Clear a spolu navštíví muže, pracovníka v márnici. Chtějí, aby jim pomohl a on tvrdí, že smrt přemůže jen nový život. A též mluví o znameních.

Kim má vidinu utopení a všichni se shodnou na tom, že musí najít těhotnou Isabelu Hudsonovou ženu z té silnice.
Všichni se pak sejdou v jednom bytě, kde chtějí přežít. Nora a černoch Eugene Dix nedbají na varování a Nora na to doplatí životem u výtahu. Těhotná je nalezena a pro jistotu zavřena do vězení. Jenže ona rodí, a proto je převážena. Přeživší Eugene, Kim, Clear, policista a narkoman v jednom autě zjistí, že všichni mají nějakou souvislost s úmrtími v případě letu 180. Jejich auto se málem srazí s autem, které veze těhotnou do porodnice. Nikomu se nic nestane. Zatím. Ovšem poté si na místě havárie smrt opět vybere své oběti.

Přeživší Clear a Kim spěchají do porodnice, kde žena porodí. Tím by měl být seznam lidí, pro které si má přijít smrt smazán…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Nezvratný osud 2
Clear jako jediná přežila, když si pro její přátele přišla smrt. Nyní se nachází v psychiatrické léčebně. Mezitím jede Kimberly se svými přáteli na výlet a během cesty má vizi, že všichni tragicky zahynou při dopravní nehodě. Všechny se snaží varovat, ale né všichni jí poslechnou. Když postupně její přátelé umírají, navštíví Clear, aby jí pomohla smrt oklamat. Podaří se jí to?


Autor: 261972

Popis / Obsah / Info k filmu Nezvratný osud 2
Mladá Ali se vydává se třemi přáteli na výlet. Těsně před nájezdem na dálnici ale zažije neuveřitelně živou předtuchu strašlivé havárie, jejíž obětí se stane ona, její přátelé a tucet dalších motoristů. Je z toho tak vyděšená,že na dálnici nevjede a zablokuje všechna vozidla, jež stojí za ní. Za pár okamžiků na dálnici skutečně dojde ke strašlivé hromadné nehodě, při které zahyne mnoho motoristů, ovšem nikoli ti, kteří měli zahynout původně a jejichž cestu Ali zablokovala. To se ovšem Osudu nelíbí a rozhodne se všechno "urovnat" tak, že nechá všechny zemřít neuvěřitelnými způsoby, které nezasvěcenec musí označit za "opravdu tragickou shodu okolností". Co teď? Má vůbec člověk šanci vyzrát na Osud?


Autor: Lenas

Popis / Obsah / Info k filmu Nezvratný osud 2
Byla to otázka života a smrti, když se osmi cizincům podařilo o vlásek uniknout katastrofální nehodě na dálnici. Před děsivou smrtí je zachránila pouze neblahá předtucha mladé dívky. Tím však zkřížili smrti její plány a za to je třeba zaplatit - a bude to velmi bolestivé. Nezvratný osud 2 je plný hrůzných efektů, nejmodernějších krvavých triků a spousty napínavých momentů, které vám rozhodně zvýší tep. V pokračování veleúspěšného thrilleru se připoutejte a připravte na pořádně děsivou jízdu... Mohla by být vaší poslední!


Autor: vlk1410

Popis / Obsah / Info k filmu Nezvratný osud 2
Clear Riversová (Ali Larter) jako jediná zatím uniká z náruče smrti. Nezvratný osud si postupně vybral životy všech jejích přátel, kteří přežili katastrofu letadla v prvním dílu. Clear tuší, že teď je na řadě ona, smrt už ji má v hledáčku a snad jedině náhoda ji může zachránit. Bohužel je jediná, kdo tomu věří. Všichni ostatní si myslí, že šok ze smrti přátel byl natolik silný, že jí zamlžil soudnost. Proto jí teď drží pod zámkem na psychiatrické klinice. Smrt má prozatím plné ruce práce jinde. Kimberly Cormanová (A.J. Cook) má podivnou vizi - ona i její přátelé zemřeli při dopravní nehodě. Jedná se o nějaký psychický záchvat strachu ? Nebo snad o varování ? Kimberly je na nejlepší cestě za Clear do ústavu. Ale dožije se toho vůbec ? A podaří se přežít také Clear ? Možná mohou přežít spolu. A možná ne ...


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Nezvratný osud 2
Smrt se nedá ošálit, a pokud se člověk jednou ocitne na seznamu, osud už se postará, aby byl dodržen. Jedním z mála lidí, kteří to poznali, je dívka Clear Rivers, poslední člověk, který přežil katastrofu letu 180. Díky vizi jejího spolužáka sice několik lidí uniklo smrti v troskách letadla, vzápětí však jeden po druhém zemřeli jako oběti bizarních nehod. Clear je poslední a ví, že tentokrát je na řadě ona. Snaží se být ve střehu, bizarní souhra náhod, na jejímž konci by byla její smrt, však stále nepřichází. Není divu, smrt má právě další problém. Středoškolačka Kimberly Corman si vyrazila se třemi kamarády na výlet. Těsně před nájezdem na dálnici má velmi sugestivní vizi hromadné havárie, při které zahyne ona, její přátelé a také řada dalších lidí. Přes protesty přátel se jí podaří vjezd na dálnici na chvíli zablokovat. K nehodě tak sice dojde, ale zahynou při ní jiní lidé. Kimberly samotnou zachrání před smrtí mladý policista Thomas Burke. Dívka poté vyhledá Clear, která ji upozorní na význam předtuch a vezme ji za cynickým znalcem smrti Bludworthem. Ten jim poradí, že naplnění seznamu smrti může přerušit pouze nový život...

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Nezvratný osud 2
Na úspěch studentského hororu Nezvratný osud (FP 11/2000) navazuje pokračování Nezvratný osud 2, začínající přesně rok po tragických událostech prvního příběhu. Ke Clear Riversové, jež jediná přežila z minula, se přidávají policista Burke a postavy, představující širší věkový a sociální vzorek. Hrdinkou nového vyprávění je ovšem dívka Kimberly Cormanová, která (stejně jako v prvním filmu student Alex Browning) uchrání na základě varovné vize sebe i skupinku dalších osob před smrtí při hromadné havárii (tentokrát na dálnici). I tady se tak všechny oběti dostanou na pomyslný seznam neviditelné Smrti a jsou postupně likvidovány při bizarně zřetězených "náhodách". Znovu má také význam otázka pořadí, v němž mají protagonisté naplnit svůj osud. Překombinovaná a nejasná zápletka kolem zpětné posloupnosti a výběru osob, jenž tentokrát vůbec není náhodný, však spíš škodí vyprávění, založenému na divákově zvědavosti, kdy a jak která z obětí zahyne. Smrtící řetěz opět může přervat "změna pořadí", nyní však nikoli v podobě jiné smrti, ale nového života. - Krvavé makabrózní výjevy, vršené na sebe se zřejmým černohumorným nadhledem, nabízejí milovníkům žánru inteligentně inscenovanou podívanou, odkazující také k dílu Alfreda Hitchcocka (např. variace na Ptáky při návštěvě zubní ordinace). - I tentokrát postavy nesou příjmení hororových celebrit (Cormanová, Carpenter). – Režie se ujal (jako svého druhého snímku) zkušený koordinátor kaskadérů a II. režisér David Richard Ellis. - K filmu je připojen krátký animovaný snímek Animatrix (FP 6/2003z).
-ap-, Filmový přehled 2003/5,

Autor/Zdroj: -ap-/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Nezvratný osud 5 (2011)

 Nezvratný osud 5 (2011)
Nezvratný osud 5 n
Final Destination 5
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké / Kanada
Režie: Steven Quale

(pokračování)

Nezvratný osud 4 (2009)

 Nezvratný osud 4 (2009)
Nezvratný osud 4 n
Final Destination 4
Žánr: horor / komedie / thriller / trikový
Země: Spojené státy americké / Kanada
Režie: David R. Ellis

(pokračování)

Nezvratný osud 3 (2005)

 Nezvratný osud 3 (2005)
Nezvratný osud 3 n
Cheating Death: Final Destination 3
Žánr: horor / thriller / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: James Wong

(pokračování)

Nezvratný osud (2000)

 Nezvratný osud (2000)
Nezvratný osud n
Final Destination
Žánr: thriller / horor
Země: Spojené státy americké
Režie: James Wong

(pokračování)

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Josef Řehořek

Řehořek Josef

Naposled navštívené:
Josef Řehořek

Řehořek Josef