Duben
ohodnotit

Nezvratný osud 2

Final Destination 2

Žánr:
Rok:
2003
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
10.4.2003
„Každý začátek má svůj konec. A okamžik vaší smrti může být blíž, než si myslíte…“

Komentáře k filmu Nezvratný osud 2

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 37
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.9.2010
Pokračování,   odehrávající se rok po   prvním dílu, jehož   hrdinové zjistí, že staré   události spolu úzce   souvisí.
Já tento   díl viděl jako první, pak   teprve ty ostatní. Nejvíc   mě (nejen coby trik) zaujalo   rozříznutí chlapa letícím   plotem z ostnatého drátu.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.1.2011
No, ono by se ve filmu pár   hluchých míst našlo, ale   není to tak hrozné. Efekty   jako předtím na velmi   vysoké úrovni, hlavně ten s   drátem (70). Přestože   nemohu říci, že by šlo   jednoznačně o horor, prvek   nadpřirozena vidím ve   „vidění do budoucna“ a   proto snímek do DB zařazuji.   V každém případě   nadprůměrný film, kde na   nudu nezbývá čas.   Nova????20098141/8621
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.12.2007
A víte, že se mi tento   teenagerovský horror líbil?   Samotného mne to překvapuje.   Mám rád originalitu a série   Nezvratný osud ji má. Druhé   pokračování dokonce   hodnotím lepší známkou   než první film.
Od   filmu nečekejte umělecký   zážitek. Rozhodně se však   pobavíte.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.5.2010
Final Destination 2
Musím se přiznat, že   Nezvratný osud 2 jsem viděla   jako první, nevím proč, ale   jednou ho dávali v televizi a   já si říkala, co bude   nějaká blbost a ono ejhle!   Já se perfektně bavila,   vlastně až tak, že do té   doby si pravidelně druhý   díl pouštím a mám ho   nejraději. Herecké obsazení   nic moc, ale v tomhle   případě se jede na obsah   nikoli na hvězdy. Příběh   se objevil v druhé verzi a   stále má co nabídnout,   místy je to temné, hlavní   hrdinka je sympatická a tak   nemůžete mít velké   problémy. Neříkám, že   film nemá své mouchy, to   určitě má, ale já ho mám   ráda.
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.7.2014
Druhý snímek o nezvratných   útocích smrti volně   navazuje na předchozí film.   Tam měl předtuchy mládenec,   zde je má pro změnu dívka.   Dokonce se i dozvíme, jak to   se všemi zbylými minule   dopadlo. Tentokrát to však   tvůrci krapet přehnali. Ona   dívka spíše vypadá jako   nějaké médium, které   každou chvíli ví, co se   bude za pár minut kde dít.   Někdy to i vypadá, jakoby   té smrti spíše pomáhala.   Události, které mají být   útoky smrti, jsou tak   časté, že už i zde je to k   neuvěření. Jeden kýč   střídá druhý a vše se   odvíjí jak na běžícím   pásu. Zkrátka se tu moc   tlačí na pilu. Příběh   jako takový tu nemá prostor   se rozvinout. Ne, tohle se   opravdu už nepovedlo. Tvůrci   s tímto snímkem vstoupili do   stejných vod a vytvořili   pokračování bez sebemenší   špetky nových nápadů.   Jediná scéna vyrážející   dech je hromadná nehoda na   dálnici. Kam se hrabou   všechny bouračky dohromady v   německém TV seriálu 'Kobra   11'. A tak vzniklo zbytečné   pokračování jinak dobrého   snímku.
Prasoid
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Mírný pokles
v zajímavosti, ale stále   slušná podívaná plná   napětí, které by se dalo   krájet. Nelze nedoporučit,   snad jen varovat slabší   povahy a ty, kteří moc   nemusí likvidaci mladistvého   osazenstva.
261972
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 15.8.2011
O dost pokleslejší a   vlastně nejhorší díl z   celé série, což se   nestává tak často. Důvod,   proč Nezvratný osud 2 takto   označuji je ten, že oproti   prvnímu dílu ve mně   nevyvolal takové napětí. S   nudou jsem musela sledovat   bouračku a poté nezajímavé   vraždy. Poprvé zde došlo   také ke změně. Vidiny měla   tentokrát žena, což se   zalíbilo režisérovi   prvního dílu Jamesu Wongovi   a tzv. se "opičil"   (což je vlastně blbost,   jelikoz režisér druhého   dílu David R. Ellis se   inspiroval dílem prvním,   který režíruje právě   James Wong) obsadil jej do   svého třetího dílu.   Každopádně Nezvratný osud   2 nedosahuje takové kvality.   Pro mě rozhodně ztráta   času.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2013
Druhý díl opět plný   napětí a očekávání jaké   smrtící nástrahy si smrt   přichystala aby dostala své   nové oběti.Opět skvělý   thriller.
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Krvavější a takřka stejně   kvalitní jako první díl.   Způsoby zkonávání už   nejsou tak propracované jako   v jedničce ale rozhodně jsou   krvavější. A úvodní   automobilová nehoda nemá   chybu.
superfilmar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.1.2012
První pokračování   Nezvratného osudu nedopadlo   vůbec špatně a kvalitou se   vyrovná prvnímu dílu. Sice   trochu zmizela ta správná   atmosféra, ale to ani   nevadí. I smrti hrdinů jsou   ještě dost efektně   udělané. Přímá návaznost   na jedničku, z Clear se   stává hlavní hrdinka.   Efektně udělaná zábava,   která sérii rozhodně   nedělá ostudu. I herci   nejsou vůbec špatní.
Robinson
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.11.2011
Ztratilo to moment   překvapení. Veškeré zvraty   už jsou předvídatelné.   Jinak ale zábavný a celkem   dobrý film. Škoda, že   nejzajímavější část je   hned na začátku, i když   ostatní úmrtí jsou taky   docela fajn. Hodně napomáhá   černý humor, výborně se   tam hodí. Zato celý souboj   hrdinů o to, jak přelstít   smrt mi připadá dost   nechtěně úsměvný.   Zvláštní série, do hororu   bych to příliš   nezařazoval.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.5.2019
Výborné pokračování   prvního dílu. Má to   atmosféru, napětí, dá se   říci i zvraty ve vývoji.   Super jsou detailní záběry   a úvodní nehoda patří k   nejlepším akčním akcím,   co jsem viděl. Povedený   film.
mildaaxe
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.12.2009
Nevim, dvojka už mě nějak   nezaujala, je to v postatě   stejný jako první díl,   akurát s jinejma postavama a   s jejich eště   vypečenějšíma(někdy i   doslova:-) úmrtíma.Prostě   nic moc...
Akana
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.1.2010
Byl jsem zvědavý, čím by   tvůrci mohli rozvinout dobrý   nápad z prvního dílu. No,   samozřejmě že ničím.   Model se opakuje, znovu je tu   například pasáž, kdy se   proti nebohé oběti   "seznamu smrti"   spikne vlastní domácnost.   Natočené je to ale na   úrovni. Mimochodem, Ali   Larter je vzhledově něco   mezi Sheryl Lee a Ivou   Frühlingovou.
Deviant_Girl
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.7.2022
Smrt nezastavíš ani napodruhé
Dvojka je akčnější a   epičtější. Taky je tu víc   humoru a pro tentokrát je   hlavní role svěřena ženě.   Ale pro mě paradoxně jde o   nejmíň povedený díl.   Každopádně je to pořád   dobrý horor na koukání.
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Vždycky nebo aspoň   většinou je jednička   lepší než další   pokračování. Ne jinak je   tomu i u nezvratného osudu.   Dá se na to koukat.
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.8.2009
Nezvratný osud 2 je velmi   dústojný horor s výborným   dějem.Lidé,kteří měli   zemřít,ale žena,která   předpovída budoucnost jich   zachráni a teď si smrt de   pro ně.Velmi dobře a   zároveň brutálně je   natočená úvodní scéna a   slušná atmosféra se táhne   celým filmem.
marci22
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.8.2010
Tentokrát se přidalo na krvi   a místo thrilleru tu máme   horor.Smrt znovu přichází   aby zlikvidovala přeživší   automobilové nehody.Pár   úmrtí újde-třeba to z   výtahem.
stvspm
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.9.2009
Oceňuji
Oceňuji velmi zdařilé triky   hlavně uvodní velmi   realistické strážky velmi   kvalitně udělané, kde nejde   poznat co je dělané reálné   a co už jsem počítačová   animace.)
Steve997
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.8.2005
Pokračování velmi   povedeného teen hororu již   nemá tak mrazivou atmosféru   jako první díl a kromě   velmi originálních úmrtí v   podstatě nepřináší nic   zásadně nového. Přesto jde   o vcelku velmi povedené   pokračování, při kterém   člověku občas tuhne krev v   žilách, ale taky je tu víc   černého humoru. Úvodní   scéna s náklaďákem na   dálnici je opravdu   fascinující.
Strength
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.11.2007
Také hodně zajímavé,   stejně jako první díl, ale   scény už nejsou takové.   Chybí jim nápad na   zpracování. Rozhodně je o   něco slabší, než   jednička, ale snad to   napraví trojkou, pokud se to   ovšem nezhorší. Snad z toho   alespoň plyne poučení...   Jistá originalita se ale   tvůrcům musí nechat, řekla   bych, že se jedná o taková   ten padprůměr.
Warrior7
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.2.2010
Jenom kopírování prvního   dílu. Nicméně nezvratné   osudy mám strašně rád, a   tak nemůžu dát nižší   hodnocení než 7. Kromě   příběhu je tam všechno   ostatní opravdu skvělé   udělané. Určitě dalo   práci vymyslet tak děsivé a   propracované   "nehody". I když se   změnila režie, troufám si   říct, že se co do kvality   film minimálně vyrovnal   prvnímu dílu.
Helled
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.10.2013
Jěště to ušlo film byl   hlavně lepší protože v   něm byly vysvětlené   některé zajmavosti které se   v předchozím dílu   neobjevily třeba jak dopadl   Alex a naznačení smrti v   pisničce v radiu od AC DC   Higway to hell to byl opravdu   skvělý nápad.
cynik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.1.2008
Nedávno jsem v televizi   viděl Nezvratný osud 2 a   opět jsem se utvrdil v   názoru, že některé filmy   by neměly mít   pokračování. Zatímco   první díl se mi celkem   líbil, u druhého   pokračování jsem se bavil   tím, jak krkolomě   scénárista narouboval   příběh na události   jedničky a jak chudák Smrtka   má makačku s vymýšlením   způsobů, jak co   nejefektivněji(rozuměj   nejkrvavěji) zlikvidovat   všechny hrdiny filmu.   Zatímco v jedničce lidé   umírali způsoby, které by   si lidé kolem opravdu mohli   vysvětlit jako nešťastnou   náhodu, tak ony   "náhody" ve dvojce   trhnou nápady z Akt X a   Věřte - Nevěřte dohromady   ! Příběhy jako Nezvratný   osud mohou mít   pokračování, ale rozhodně   ne v podobě, jakou se vydali   autoři Nezvratného osudu 2.   Klidně by se mohla točit   další pokračování, ale   vždy s novými hrdiny a ne do   příběhu násilně zatahovat   události předchozího filmu.   Nebo jiná varianta :   přeživší hrdinové z   minulého dílu dále unikají   nástrahám smrti, ale   vzhledem k tomu, že jich po   zásahu Smrtky z jedničky moc   nepřežilo, asi by tvůrci v   tomto případě dlouho   nevdrželi s dechem. Ovšem   pravdou zůstává, že co se   většiny filmových diváků   týče, stejně nakonec   stačí přitlačit v   likvidaci hrdinů na pilu a   vždy se to nakonec bude   líbit dostatečnému počtu   diváků, aby mohla série   pokračovat. Zářným   příkladem jsou vedle   Nezvratného osudu i Hannibal   nebo Saw. Sebeblbější   příběh zatraktivníme tím,   že necháme Anthony Hopkinse   vařit mozek Raye Liotty ! Ale   jako komedie tyhle   pokračovaní nejsou špatná,   bohužel jen autoři to tak   asi nechtěli.
Markst
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.10.2008
O něco slabší   pokračování, ale i tak   skvělej a celkem neobvyklej   horror, nic světobornýho ale   pro toho kdo neviděl ani   jeden díl, tak ať se   nepouští nejdřív do tady   toho.
scajo
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.1.2005
K prvnímu dílu jsem měl   dost výhrad, ale zároveň ho   pro opravdu originální   námět, slušnou atmosféru a   především pro velmi   vynalézavé způsoby   likvidace amerických   teenagerů považuju za   zdaleka nejlepší   hollywoodskou studentskou   vyvražďovačku. Dvojka už   ale svému předchůdci (jak   se dalo čekat) po všech   stránkách nestačí..   Dějová linie je v podstatě   identická, s tím že   tentokrát je děj ještě   daleko složitější a   (narozdíl od rafinovaně   promyšlené jedničky)   chvílemi jen těžko   pochopitelný. O atmosféru se   tvůrci tentokrát pro jistotu   ani nesnaží a jediné, čím   Nezvratný osud 2 svého   předchůdce překonává, je   brutalita vražedných scén a   míra cynismu, což ale   nepovažuju za žádné plus..
BiTch_
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.12.2008
Dvojka je opravdu o neco málo   lepší než jednička.Smrt   tentokrát postupuje od konce   a zpusoby umrtí sou ukázány   dostatečně reálně   krvavě...Inu náhoda je   potvora.)
Duster
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.11.2007
Výborně natočený horor s   notnou dávkou černého   humoru. Film je v podstatě   hrozně brutální, ale vše   je bráno tak nějak s   nadhledem a vyznění už   tolik brutální není   (samozřejmě člověk na to   musí mít náturu). Nápad   pravda samozřejmě stejný   jak v jedničce, ale děj je   zajímavý, nepředvídatelný   a má spád. Já jsem se   výborně bavil.
cira
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.11.2007
Další díl u kterého vám   bude běhat mráz po   zádech.Stačí si říct-co   když to tak může být   doopravdy?Dá se tomu   uvěřit?
Lusinka1312
Hodnocení:
Přidáno: 6.2.2008
Clear Riversová (Ali Larter)   jako jediná zatím uniká z   náruče smrti. Nezvratný   osud si postupně vybral   životy všech jejích   přátel, kteří přežili   katastrofu letadla v prvním   dílu. Clear tuší, že teď   je na řadě ona, smrt už ji   má v hledáčku a snad   jedině náhoda ji může   zachránit.
Bohužel je   jediná, kdo tomu věří.   Všichni ostatní si myslí,   že šok ze smrti přátel byl   natolik silný, že jí   zamlžil soudnost. Proto jí   teď drží pod zámkem na   psychiatrické klinice. Smrt   má prozatím plné ruce   práce jinde.
Kimberly   Cormanová (A.J. Cook) má   podivnou vizi - ona i její   přátelé zemřeli při   dopravní nehodě. Jedná se o   nějaký psychický záchvat   strachu? Nebo snad o   varování? Kimberly je na   nejlepší cestě za Clear do   ústavu. Ale dožije se toho   vůbec? A podaří se   přežít také Clear? Možná   mohou přežít spolu. A   možná ne…
tonysoukup
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.6.2021
Nejlepší Nezvratný Osud.
IceCold
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.8.2006
Zase sa raz muselo   ukázať,že niektoé filmy   proste nemajú mať   pokračovanie!Oprpti jednotke   tu chýbalo zopár nápadov a   aj spracovanie za veľa   nestálo...
Mesany
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Tento druhý navazující díl   na výborný první díl mně   velmi mile překvapil,protože   podle mně první díl   předčil.Smrt si opět   vybírá své oběti,ale je   mnohem rafinovanější než   předtím.Trikově velmi   dobře udělaný film Vás   udrží v napětí celou   dobu.Určitě si ho nenechte   ujít,protože by to byla   velká chyba.
Merito
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.5.2007
Tento film jsem viděla až po   nezvratném osudu 1 a musím   říci, že   "vložit" do   pokračování hrdinku z   prvního filmu jako jedinou co   přežila(přičemž na konci   prvního filmu přežil i   Alex) se mi zdálo jako   ulehčení řešení pro nové   hrdiny.
V   pokračování se mi líbilo   jak si hrdinové mysleli, že   smrti unikli a náhle   zkonali.
Ale, že   Kimberly vidí jak má smrt   obelstím mi sem moc nesedlo.
katule
Hodnocení:
Přidáno: 9.4.2007
2. díl
Jak to většinou bývá,   pokračování některých   filmů jsou většinou o   poznání horší než jejich   první díly. V tomto   případě to není až   taková katastrofa jako u   jiných filmů ale už to   není ono.
lenca1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.6.2007
Zase se potvrdilo že první   díl je vždy nejlepší   druhý díl nezvratnýho osudu   je dobrý ale čekala jsem že   tam bude i Alex když to   přežil na skouknutí dobrý   ale jednička je lepší
pavlicicek
Hodnocení:
Přidáno: 11.1.2004
Tento film se mě velice   líbil. Možná kdybych ho   viděl v kině tak by to bylo   lepší,ale mohu ho   doporučit.Až do konce sem   vůbec nevěděl jak to   dopadne, je to později trochu   zamotaný,ale stojí to   vážně za podívanou.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih58272minih58272Český mír (2010) 
n
minih179418minih179418Blázinec ve všech poschodích aneb Dům ve společné péči (1968) [TV pořad] 
Blázinec ve všech poschodích aneb Dům ve společné péči n
minih16125minih16125Pohádka o putování (1982) 
Skazka stranstvij n
minih11121minih11121Výstřely pro lásku (1978) 
Love and Bullets n
minih8437minih8437Holubice (1960) 
n
minih18581minih18581Sedm samurajů (1954) 
Sichinin no samurai n
minih82555minih82555Mezi vlky (2011) 
The Grey n
minih32049minih32049Ti druzí (2001) 
The Others; Los otros n
minih51986minih51986Hádavá pohádka (1969) [TV inscenace] 
Hádavá pohádka n
minih80911minih80911Kronika (2012) 
Chronicle n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Nezvratný osud 5 (2011)

 Nezvratný osud 5 (2011)
Nezvratný osud 5 n
Final Destination 5
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké / Kanada
Režie: Steven Quale

(pokračování)

Nezvratný osud 4 (2009)

 Nezvratný osud 4 (2009)
Nezvratný osud 4 n
Final Destination 4
Žánr: horor / komedie / thriller / trikový
Země: Spojené státy americké / Kanada
Režie: David R. Ellis

(pokračování)

Nezvratný osud 3 (2005)

 Nezvratný osud 3 (2005)
Nezvratný osud 3 n
Cheating Death: Final Destination 3
Žánr: horor / thriller / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: James Wong

(pokračování)

Nezvratný osud (2000)

 Nezvratný osud (2000)
Nezvratný osud n
Final Destination
Žánr: thriller / horor
Země: Spojené státy americké
Režie: James Wong

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

180 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoké světy

08:30 - 09:15

29 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:30

29 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:40 - 09:10

19 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10