Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Nezvěstný
Tento politický thriller vychází ze skutečné události. Během vojenského převratu v Jižní Americe zmizel mladý americký spisovatel a filmař Charles Horman (John Shea).
Charlesův otec (Jack Lemmon), významný obchodník z New Yorku, Ed Horman přispěchá na pomoc Charlesově ženě Beth (Sissy Spacek), která se zoufale snaží najít svého zmizelého muže. Jejich pátrání se pohybuje v bludných kruzích, zachází do slepých uliček a naráží na hradby lží a falešných nadějí ze stran lokálních i amerických úřadů. Své letité neshody nechají stranou a nepolevují v horečnatém úsilí až do bolestného, zdrcujícího rozuzlení.
DVD Express


Popis / Obsah / Info k filmu Nezvěstný
Podkladem společensko-psychologického dramatu Nezvěstný se stala kniha Thomase Hausera, vycházející ze skutečného případu amerického spisovatele a filmaře Charlese Hormana, zavražděného po převratu v Chile v roce 1973. Přestože tu ani jednou nepadne název země a byla změněna jména některých osob, je zcela zřejmé, kde se příběh filmu odehrává. Francouzský režisér řeckého původu Costa-Gavras poprvé natáčel pro americké producenty. Snímek Nezvěstný vznikl v exteriérech Mexico City a Acapulca a v mexických studiích Churubusco, neboť na autentických místech se z pochopitelných důvodů natáčet nedalo. Dramatickému snímku dominují herecké výkony Jacka Lemmona v roli Charlesova otce, který je tváří v tvář kruté realitě stále skeptičtější ke správnosti amerických ideálů, a Sissy Spacekové v úloze jeho snachy, jež tchánovi pomáhá prohlédnout. Film velmi přesvědčivě a bez zbytečných naturalismů zachycuje tíživou atmosféru bezprostředně po fašistickém puči, utrpení tisíců nevinných a cynismus těch, jejich podíl na tragických událostech je nemilosrdně odhalován. - Snímek Nezvěstný byl odměněn Oscarem za nejlepší scénář podle předlohy a na MFF v Cannes získal Zlatou palmu ex aequo a Jack Lemmon tu obdržel Cenu za nejlepší mužský herecký výkon.
Kino AERO


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Zítra vstanu a opařím se čajem...

14:25 - 16:00

66 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

ČT2 - Tajemství královských paláců

14:55 - 15:40

36 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

1 minut již uběhlo
86 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:30 - 16:40

1 minut již uběhlo
69 minut zbývá do konce

Reklama