Zari
ohodnotit

Nevěsta byla v černém

La mariée était en noir

Další název:
The Bride Wore Black; La Sposa in nero; Die Braut trug schwarz
Země:
Rok:
1967
Délka:
107 minut

Komentáře k filmu Nevěsta byla v černém

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
argenson
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.10.2008
Drama, ve kterém neteče   krev, a přesto zaujme.   Thriller, ve kterém   postrádáte prvoplánové   napětí, a stejně jakési   mrazení v zádech tam je.   Předem jsem věděl, o čem   film je, takže zhruba po   první půlhodině se stal   děj předvídatelným,   přesto pak došlo k   zajímavým dějovým zvratům   a závěr byl úplně jinde,   než by se dalo čekat.   Zajímavé bylo pojetí   retrospektivy, kdy se   postupně po kouskách   dovídáte, proč se to   všechno vlastně děje.   Zaujala mě psychologická hra   s odlákáním dítětě;   trochu to připomíná   podobné scény z každýho   druhýho béčkovýho krváku   let 90., ale tohle je rok   1967. Hudba s různými   variacemi Mendelssohnova   svatebního pochodu. Navíc,   Jeanne Moreau měla úžasný   oblečky, celé je to takové   francouzské a jsou to 60.   léta, takže pro mě   jednoznačně deset bodů!
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.5.2009
Šarmantní, záhadná Jeanne   Moreau chladně likviduje   jednoho po druhém neznámé   muže, které zdánlivě nic   nespojuje. Teprve postupně se   dozvídáme, že jde o akt   msty za smrt jejího manžela,   kterou tito muži kdysi   zavinili. Postava mstitelky   nemůže nepřipomenout   Nevěstu z Kill Billa   (včetně odškrtávání si   jmen obětí v zápisníku),   oproti ní si ale samozřejmě   počíná s mnohem větší   noblesou a někdy bez jediné   kapky krve, zato se stejnou   zarputilostí, kterou jen   občas sřídají chvilky   pochybností. Děj se odvíjí   v typicky truffautovském   nervózním rytmu a neztrácí   napětí až do konce, který   je překvapivý tím, že   žádné překvapení   nepřináší. Jeanne Moreau   je tu opravdu neodolatelná,   ve své roli spojuje   křehkost, zoufalství i   nelítostné odhodlání.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama