Zari
ohodnotit

Muž ze západu

The Westerner

Rok:
1940
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
26.5.1972

Obsah filmu Muž ze západu

 
Cole Harden (Cary Cooper *7.5.1901, †13. máj 1961), tulák obvinený z krádeže koní, je postavený pred samozvaného sudcu Roy Beana za obvinenie z krádeže koňa, čaká ho istá smrť obesením, ale Cole pozve sudcu na pohárik do krčmi a predstiera mu to, že spoznal modlu života sudcu Beana, britskú herečku Lily Langtry, známu ako "Jersey Lily."

Medzitým prichádza do krčmi aj muž ktorí predal Coemu ukradnutého koňa a po prestrelke zlodej zomiera. Bean zmení rozsudok smrti po tom čo mu slubi že donesie chumáč vlasov herečky. Cole odchádza do Kalifornie. Počas cesty sa stretne s hospodárom Caliphet Mathewsom a jeho dcérou Jane-Ellen a zapojení sa...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.1.2019
Příběh z Divokého západu. Je v něm spousta   ingrediencí vhodných pro dobrý western. Temná   minulost, láska lidí skoro ve středním věku,   přepadení vlaku, banda plánující přepadnout   banku a výřečná vedlejší postava.
curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.3.2009
William Wyler natočil western podle románu   Stuarta Lakea. Hlavním hrdinou je skutečná   postava smírčího soudce Beana. Jeden z   nejlepších westernů, co jsem viděl. Režie,   obsazení, Walter Brennan získal za ztvárnění   vedlejší role soudce Roye Beana Oscara.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Gary Cooper (1) Walter Brennan Doris DavenportGary Cooper (1)Gary Cooper (1)Muž ze západu (1940)
Reklama