Zari
ohodnotit

Motýl

Le Papillon

Země:
Rok:
2002
Délka:
85 minut
Premiéra v ČR:
3.6.2004
„Milá komedie o hledání vzácného motýla a nalezení cenného přátelství.“
Popis / Obsah / Info k filmu Motýl
Uzavřený vdovec Julien Larieux (Michel Serrault) má v důchodu jedinou vášeň: svou sbírku motýlů. Jeho život se začne měnit v okamžiku, kdy se do sousedství přistěhuje osamělá zaměstnaná matka s osmiletou dcerou Elsou (Claire Bouanich). Když se Julien vydává do nádherné krajiny pohoří Vercors, aby svou sbírku obohatil o unikátního motýla druhu Isabella, žijícího pouze zde a navíc pouhých několik dní, stává se nedobrovolným průvodcem zvědavé holčičky, která se k němu nečekaně a proti jeho vůli připojí.
Mezi zprvu bručounským staříkem a bezprostřední dívenkou se v průběhu jejich putování pozvolna rodí křehké citové pouto. Elsina matka se však domnívá, že dcerka byla unesena: všichni sběratelé motýlů jsou přece potenciální zločinci…


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Motýl
Autorský snímek Philippea Muyla Motýl vypráví o setkání a o nevšedním putování starého sběratele motýlů a osmileté obdivovatelky basketbalu Elsy, které svedla dohromady náhoda, tak trochu popostrčená energickou dívenkou. – Dlouholetý vdovec a hodinář v důchodu Julien Larieux je osamělý starý bručoun s jedinou vášní, jíž je jeho sbírka motýlů. Svému zemřelému synovi kdysi slíbil přinést vzácného motýla druhu Isabela a rád by slib splnil. Vydá se tedy do pohoří Vercros, kde se na přelomu května a června tito noční motýli, jejichž život trvá pouhé tři dny, vyskytují. Proti jeho vůli se k němu přidá osmiletá Elsa, která odešla od nezodpovědné maminky. Muž vůbec netuší, že Elsina matka nahlásila dceřin únos… - Jednoduchý poetický příběh se z větší části odehrává v krásné horské přírodě a je založen na osvědčené konfrontaci starého člověka s bezelstným, zvídavým, neukázněným a pochopitelně roztomilým dítětem. Po úvodní „městské“ expozici vyprávění ztrácí na tempu, ale epizody, jež oba poutníky podle okolností sbližují či rozdělují, jsou natolik podbarveny mocným kouzlem hor a krásnou kamerou, že to až tolik nevadí. Postavy jsou přiměřeně schematické, žádné velké překvapení se nekoná, Michel Serrault je ve své roli moudrého a rozšafného dědečka proti vlastní vůli přesvědčivý, stejně jako je malá, pihovatá Claire Bouanichová roztomilá. – Motýl je tak průměrný, lehce sentimentální rodinný film o nalezeném přátelství i o tom, že za své city se člověk nikdy nemá stydět.
-kat-, Filmový přehled 2004/6


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Pohádka z větrného mlýna (1996...

13:05 - 14:05

40 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

ČT2 - Tajemství královských paláců

13:10 - 14:00

35 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - To ty nosíš smůlu, lásko (2023...

13:35 - 15:50

10 minut již uběhlo
125 minut zbývá do konce

Prima - Libovky Pepy Libického (2019) ...

13:00 - 14:10

45 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Murder Most Foul

Murder Most Foul
Murder Most Foul

Ostrov pokladů (Treasure Island)

Ostrov pokladů
Treasure Island

Marcel Jakubovie

Jakubovie Marcel

Naposled navštívené:
Murder Most Foul

Murder Most Foul
Murder Most Foul

Ostrov pokladů (Treasure Island)

Ostrov pokladů
Treasure Island

Marcel Jakubovie

Jakubovie Marcel