Motýl (2002)

Motýl (Le Papillon)
65 %
 
 

Le Papillon

    Žánr: psychologický / poetický
    Země: Francie
    Premiéra v ČR: 3.6.2004        
    Délka: 85 min.
„Milá komedie o hledání vzácného motýla a nalezení cenného přátelství.“
Uzavřený vdovec Julien Larieux (Michel Serrault) má v důchodu jedinou vášeň: svou sbírku motýlů. Jeho život se začne měnit v okamžiku, kdy se do sousedství přistěhuje osamělá zaměstnaná matka s osmiletou dcerou Elsou (Claire Bouanich). Když se Julien vydává do nádherné krajiny pohoří Vercors, aby svou sbírku obohatil o unikátního motýla druhu Isabella, žijícího pouze zde a navíc pouhých několik dní, stává se nedobrovolným průvodcem zvědavé holčičky, která se k němu nečekaně a proti jeho vůli připojí.
Mezi zprvu bručounským staříkem a bezprostřední dívenkou se v průběhu jejich putování pozvolna rodí křehké citové pouto. Elsina matka se však domnívá, že dcerka byla unesena: všichni sběratelé motýlů jsou přece potenciální zločinci…

režie:
Philippe Muyl
 
 
hraje:
Michel Serrault (Julien Larieux), Claire Bouanich (Elsa), Nade Dieu (Elsina matka), Françoise Michaud (servírka v kavárně), Hélène Hily (Marguerite), Pierre Poirot (policejní komisař), Jerry Lucas (Sébastien), Jacques Bouanich (Sébastienův otec), Jacky Nercessian (policista), Catherine Cyler (Sébastienova matka), Dominique Marcas (Sébastienova babička), Idwig Stéphane (entomolog), Francis Frappat (zeměměřič), Franck Adrien (šéf záchranářů), Fabien Béhar (záchranář), Alain Bert (záchranář), Alain Blazquez (záchranář), Armand Chagot (záchranář), Gabrielle Atger (rogalistka), Jérome Foucher (rogalista)
 
 
scénář:
Philippe Muyl
 
 
kamera:
Nicolas Herdt
 
 
hudba:
Nicolas Erréra
 
 
kostýmy:
Francoise Dubois, Sylvie de Segonzac
 
 
střih:
Mireille Leroy
 
 
zvuk:
Yves Osmu, Nicolas Naegelen, Daniel Sobrino
 
 
produkce:
Patrick Godeau
 
 
titulky-česká verze:
Natálie Nádassy
 
 
výprava:
Nikos Meletopoulos
 
 
výkonný producent:
Françoise Galfré
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.