Zari
ohodnotit

Mackennovo zlato

Mackenna's Gold

Žánr:
Rok:
1969
Délka:
128 minut
Premiéra v ČR:
14.1.1972
„Šerif Mackenna je jediný, kdo zná cestu k prokletému pokladu v Zlatém údolí.“

Chyby ve filmu Mackennovo zlato


1) posloupnost
Chyba vůbec je, že stín ve filmu se prodlužuje těsně po východu Slunce, což je úplná ptákovina. Po východu se přece stín musí zkracovat a ne prodlužovat, protože Slunce stoupá nahoru. Prodlužovat se začne až po poledni, takže k místu by správně měli dorazit navečer a stín by k patřičnému vchodu do rokle ukázal až těsně před západem slunce. Navíc by to muselo být jen v určitou roční dobu vzhledem k tomu, že Slunce každý den zapadá o kousek více na sever nebo jih (podle ročního období). Na tuhle skutečnost filmaři úplně zapomněli. Ale třeba se v Americe ráno stíny prodlužují a večer zkracují a Slunce vychází a zapadá vždy na steném místě. Inu Amerika... Trochu mi ten moment zkazil požitek z jinak výborné "kovbojky".

Vložil: Bobik57

2) logická
Při masakru zlatokopů skupinou zdivočelých Apačů je v okamžiku zaseknutí tomahawku do zad starého muže vidět, že herec má pod košilí nedbale ukrytou desku ze dřeva nebo podobného materiálu.

Vložil: curil

3) animace/efekty
Poté, co na konci filmu ukáže stín vchod do údolí a oni vejdou, stín najednou zmizí. Přece by měl pomalu postupovat adekvátně s pohybem slunce.
Mám pocit, že různě přeskakuje i na začátku po smrti starého Indiána, ale tím si nejsem úplně jistý.

Vložil: SvoKar



Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama