Zari
ohodnotit

Lovec

The Hunter

Žánr:
Rok:
1980
Délka:
94 minut
„Není už jako zamlada, ale pořád umí být nebezpečný.“
Popis / Obsah / Info k filmu Lovec
Režisér Buzz Kulik na točil napínavý film podle skutečného života lovce lidí Ralpha Thorsona a zároveň se jedná o poslední film předčasně zemřelého Stevea McQueena.

Hlavní hrdina filmu Ralph Thorson, kterému přátelé přezdívají Taťka, je bývalým detektivem, který se nyní živí stíháním lidí, kteří se po kauci nechtějí vrátit k dalšímu vyšetřování nebo do vězení. Pro svou velkou praxi mu stíhání nedělá potíže a málokdy je neúspěšný. Mezi zločinci má poměrně velkou autoritu a tak většinou nedochází k nějakým velkým honičkám a přestřelkám. Jeho přítelkyně Dotty čeká dítě, ale Ralph se nijak do ženění nežene, nechce se mu měnit zaběhnutý život, a navíc je jeho povolání nebezpečné. Právě teď mu hrozí velké nebezpečí, když je z vězení propuštěn zabiják Mason, kterého právě Thorson zatýkal. Ten je rozhodnutý pomstít se Ralphovi pomstít a chce to učinit s pomocí Dotty, kterou si vyhlédl jako oběť. Napadne Ralphovu přítelkyni ve škole, kde učí, a drží ji jako rukojmí. A teď už jen čeká na Ralpha....


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Lovec
Ralph Thorson, přezdívaný Taťka, se živí tím, že loví kriminálníky, kteří porušili podmínky kauce. Je už trochu starý na to, aby se za mladými delikventy honil po ulicích, ale naštěstí má natolik silnou autoritu, že si s darebáky poradí bez větších problémů. Na rodinný život stále nepomýšlí, i když jeho přítelkyně Dotty má krátce před porodem. Ralph nechce, aby na něm byla Dotty závislá, protože jeho povolání je někdy přece jen nebezpečné. Ve skutečnosti je to však mnohem horší, než si Ralph myslí. Vyhlédl si ho totiž zabiják Mason, kterého kdysi Ralph odvedl do vězení. A ten je rozhodnutý, že se Ralphovi za každou cenu pomstí...

Film režiséra Buzze Kulika vznikl v roce 1980 na motivy života skutečného lovce lidí Ralpha Thorsona. Snímek se stal posledním ve filmografii předčasně zemřelého Stevea McQueena.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 15.06.2015 CX


Popis / Obsah / Info k filmu Lovec
Poslední a zřejmě nejslabší film Steeva McQueena je inspirován skutečnými událostmi: Nejvyšší soud USA rozhodl v roce 1872 o tom, že vyšetřovatel může najmout soukromé osoby, které by ho zastupovaly při pronásledování obviněných i na území jiného státu, což je i případ lovce lidí Ralpha Thorsona.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:15 - 17:40

21 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Dějiny antisemitismu

16:50 - 17:50

46 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

6 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

56 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Prokletá Argentina (Imagining Argentina)

Prokletá Argentina
Imagining Argentina

Naposled navštívené:
Prokletá Argentina (Imagining Argentina)

Prokletá Argentina
Imagining Argentina