Zari
ohodnotit

Léto s kovbojem

Další název:
Leto s kovbojom
Rok:
1976
Délka:
89 minut
Premiéra v ČR:
1.10.1976
„Emancipovaná psycholožka nachází muže svého srdce v pasákovi krav…“
Popis / Obsah / Info k filmu Léto s kovbojem



Hlavními postavami filmu jsou mladá psycholožka Doubravka a vesnický mladík Honza Macháček. On je traktorista, který při ztřeštěné sázce dočasně přišel o svůj řidičský průkaz, takže teď pase družstevní stádo krav, ona je na chatě se svým chlapcem Bobou, který nepříliš úspěšně studuje medicínu a právě se připravuje na opravné zkoušky. Honzova bezprostřednost, optimismus a přístup k životu i práci ostře kontrastuje se sobeckým, slabošským a nevyrovnaným Bobou a Doubravka si stále více uvědomuje, že její cit k Bobovi náhle zmizel a doopravdy má ráda Honzu.


Autor: Jiří

Popis / Obsah / Info k filmu Léto s kovbojem



Mladá psycholožka Doubravka tráví prázdniny na chatě s přítelem Bobou, nervním a nepříliš úspěšným studentem medicíny, který se připravuje na opravné zkoušky. Jednoho dne si jde zaplavat do nedaleké tůně a seznámí se s místním mladíkem Honzou Macháčkem, traktoristou, který vinou ztřeštěné sázky dočasně přišel o řidičský průkaz, a tak je z něj pasák družstevního stáda krav. Je Doubravkou okouzlen a také jí se optimistický a bezprostřední mladík líbí, možná i proto, že je se svou povahou a přístupem k životu pravým opakem sobeckého, slabošského a psychicky nevyrovnaného Boby. Domluví si schůzku a začnou spolu trávit stále více času. Bobo sice její tvrzení o tom, že se schází se sympatickým "kovbojem", považuje za hloupý žert, Doubravka si však v konfrontaci s Honzovým optimismem a pohodovým přístupem k životu stále více uvědomuje, že s Bobou, se kterým chodí už od školních let, je vlastně jen ze zvyku. Překvapeně zjišťuje, že se navzdory všem rozdílům zamilovala do vesnického traktoristy. Otázkou však zůstává, jak se na takovou partii bude dívat její poněkud konzervativní rodina, kterou netvoří jen chápavý, dobrácký otec, ale především matka, babička a prababička, které mají společného mnohem víc než jen to, že jsou konzervativní učitelky s jasnou představou, jak by neměl vypadat Doubravčin nápadník.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Léto s kovbojem



Veselohra "LÉTO S KOVBOJEM" vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom, jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka.
DVD Express


Popis / Obsah / Info k filmu Léto s kovbojem



Prázdninová komedie: už dostudovaní psycholožka Doubravka se seznámí s Honzou Macháčkšm, dočasným pasákem družstevních krav. Emancipovaná intelektuálka pochopí, že tentokrát je to ten pravý. Zbývá jen přesvědčit o tom nic netušícího kovboje a také ty ostatní... Diváky vděčně přijatá odlehčená zábava.

Autor/Zdroj: Březina Václav/Lexikon českého filmu


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Policejní pohádky strážmistra ...

22:30 - 23:49

73 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - Moulin Rouge

22:50 - 00:50

53 minut již uběhlo
67 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

23:40 - 00:40

3 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:40 - 00:45

3 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

Reklama