Zari
ohodnotit

Letci z Tuskegee

Tuskegee Aimen

Žánr:
Rok:
1995
Délka:
102 minut
„Seznamte se s prvními afroamerickými bojovými piloty 2. světové války.“

Komentáře k filmu Letci z Tuskegee

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
rankinfitch
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.12.2009
Moc hezký příběh party   "barevných" v   letectvu USA za 2.světové   války, kterým se každý   chtěl vyhnout a nikdo je   nebral...až nakonec všem   vytřeli zrak, až se divili.   Moc hezkej film, byť je   jasný už od začátku, jak   to dopadne... :-))
punta65
Hodnocení:
Přidáno: 5.11.2007
Tento film je o černých   pilotech kteří chtějí   bojovat s němci a běloši   dělají vše pro to aby se   tak nestalo.Na konec se   podaří černým pilotů   projít zkouškami a jsou   nasazeni do bojů.Nejdříve   bombardují vlaky a   skladiště.Jednou se jim   podaří zachránit   bombardéry která napadne   německá Lutwafe.Pak   následuje více takových to   akcí.Nakonec jsou   vyžadováni jako ochrana   bombardérů samotnými   osádkami těchto letadel.
Nef
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.9.2011
Na tento film jsem byla   upozorněna víceméně   náhodou. Hned jsem si ho ale   sehnala a následné   zkouknutí je něco, čeho   rozhodně nelituji. Vzhledem k   tomu, že celý film se   odehrává v období druhé   světové války, je   postavení černochů, celé   desítky let předtím, než   se konečně objeví někdo   jako Martin Luther King,   opravdu neradostné. Narozdíl   od bělochů jsou pouze   trpěni a jejich   "podřízené"   postavení je jim náležitě   dáváno najevo. Když se jim   přes všechny nesnáze   podaří dokončit výcvik,   nikdo nějak nechce, aby se   zapojovali do jakýkoliv   bojových akcí a je potřeba   zásahu samotné první dámy,   aby se s tím začalo   konečně něco dělat. I tak   ale trvá dlouho, než se   černoští piloti konečně   vymaní ze zajetí   bělošských předsudků a   dostane se jim zaslouženého   uznání.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Stephen Rocha

Rocha Stephen

Holčičky na zabití (Beautiful Creatures)

Holčičky na zabití
Beautiful Creatures

Naposled navštívené:
Stephen Rocha

Rocha Stephen

Holčičky na zabití (Beautiful Creatures)

Holčičky na zabití
Beautiful Creatures