Zari
ohodnotit

Kulový blesk

Žánr:
Rok:
1978
Délka:
82 minut
Premiéra v ČR:
1.8.1979
„Komedie o největší akci v dějinách stěhování...“

Chyby ve filmu Kulový blesk


1) logická
Když se Radosta se Severinem řítí autem přes město za údajně mrtvým Bílkem, mají ve dvou záběrech prohozené pozice jakoby řídil Radosta

Vložil: Vitak

2) logická
Zkušený psycholog jakým je Knotek by se určitě přesvědčil, zda je Bílek doopravdy mrtev, alespoň hmatáním tepu na zápěstí, stejně tak Radosta, který si do té chvíle na všem dával záležet a určitě by se o takové skutěčnosti důkladně přesvědčil. Oba by tam jen nestáli a dívali se na něj.

Vložil: Gregor99

3) logická
Okno s alarmem na "ptáky a veverky" ve vile inženýra Severína je umístěné v boční stěně kolmé na běh ulice, při pohledu z ulice vpravo (vidno v závěru, kdy "bzučák na dveře" použije Bohouškův kamarád). Když vilu na začátku navštíví Knotek a Severín mele kávu, svítí slunce (dle stínu na terase) podél zmíněné boční stěny, tedy kolmo na běh ulice. Když o chvilku později dojde ke kolizi cyklisty s dámou v černém, jde stín podél ulice, kolmo na uvedenou stěnu.

Vložil: MiG.fdb

4) logická
Když Knotek ve vile inženýra Severína omylem použije alarm "na ptáky a veverky", zanechá ovládací skříňku s vypínačem v jiné poloze, než v jaké je o moment později, kdy si na "mrchu" zatroubí Severín.


Vložil: MiG.fdb

5) logická
Ve chvíli, kdy Knotek zjistí, že pěvec Bílek je mrtvý (ale my víme, že je mrtev jen zdánlivě), zastele ho společně s dr. Radostou do postele, aby nikdo nic nepoznal (mistr tedy musí být pečlivě schován v peřinách). Jak je tedy možné, že se pan Bílek na ulici probere a vyhrabe se z peřin? Vždyť pod těmi duchnami nemohl dýchat, logicky by se tedy udusil.

Vložil: Angelika2808

6) animace/efekty
Když paní Jechová vysvětluje, že se stěhovat nebude, protože "Máňa říkala, že to není směroplatný", žehlí nějaké prádlo - ale nefunkční žehličkou - když jí pan Radosta řekne, že bude platit věškeré náklady, nechá žehličku stranou (tou žehlící plochou dolu) a látka pod ní nezčerná/nespálí se.

Vložil: Romanva




Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Pustina (2016) [TV minisérie]

00:20 - 01:20

36 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

ČT2 - Pluk mizerů

00:50 - 01:50

6 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

NOVA - Křižovatka smrti 2 (2001)

23:30 - 01:20

86 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Prima - Šefové na zabití (2011)

23:45 - 01:45

71 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Wim Verstappen

Verstappen Wim

Rita (Educating Rita)

Rita
Educating Rita

Naposled navštívené:
Wim Verstappen

Verstappen Wim

Rita (Educating Rita)

Rita
Educating Rita