Zari
ohodnotit

Království lesních strážců

Epic

Další název:
Kráľovstvo lesných strážcov 3D; The Leaf Men and the Brave Good Bugs; Leafmen; Epic - Verborgenes Königreich
Rok:
2013
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
30.5.2013
„Zažijte dobrodružství ve světě, o kterém jste dosud neslyšeli“
Popis / Obsah / Info k filmu Království lesních strážců
Tvůrci Doby ledové a Ria odhalí v této nové dobrodružné komedii skrytý fantastický svět, který jste si ani nedokázali představit. Království lesních strážců je příběhem věčného boje dobra, které chrání přírodu, se silami zla v podobě Hnilobáků, jež ji naopak chtějí zničit. Když se jednoho dne mladá dospívající dívka jako mávnutím kouzelného proutku ocitne v tomto tajuplném světě, musí spojit své síly s elitní skupinou Lesních strážců a partičkou zábavných zelených postaviček, aby se společně pokusili zachránit jejich pohádkový svět… a vlastně i ten náš.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 01.06.2014 HBO


Popis / Obsah / Info k filmu Království lesních strážců
Animovaný rodinný snímek Království lesních strážců režiséra Chrise Wedge (nar. 1957), který se prosadil vtipným road movie Doba ledová (FP 10/2002) je po technické stránce špičkově odvedeným dílem, ale po stránce obsahové má do originality daleko. Podobné téma o světě maličkých lidiček, kde nezvaný návštěvník zažije dobrodružství, zachrání svět a změní se, je mj. zpracované v kombinovaném snímku Arthur a Minimojové (FP 4/2007) i v jeho pokračování Arthur a souboj dvou světů (FP 12/2011). – Sedmnáctiletá Mary se stydí za otce, zdánlivě podivínského profesora Bombu. Ten se léta věnuje zkoumání maličkých lidiček z lesa, jež vidí jen on. Někteří z nich nosí uniformy a létají na osedlaných ptáčcích. Když se však sama osudnou náhodou zmenší a je zatažena do boje o budoucnost lesa, změní názor. – Průměrný a upovídaný snímek obsahuje vše, co se od rodinného příběhu očekává.
-kat-, Filmový přehled 2013/8


Popis / Obsah / Info k filmu Království lesních strážců
Tvůrci Doby ledové a Ria odhalují neobyčejný, pod povrchem skrytý svět v 3D animované dobrodružné komedii Království lesních strážců. Příběh věčného boje dobra se silami zla, kde dobro ochraňuje přírodu a zlo naopak chce přírodu nemilosrdně zničit.
Bystrá, statečná a tvrdohlavá dívka, taková je sedmnáctiletá Mary, která prožije dobrodružství, o jakém se jí nezdálo ani v nejdivočejším snu! Po návratu do rodného domu se snaží sblížit se svým otcem Bombou, který se jí odcizil. Svérázný a roztržitý profesor Bomba je posedlý zkoumáním pozoruhodné civilizace drobných lesních mužíčků žijících v lesích. Mary dochází trpělivost. Poté, co se kouzlem ocitne v tomto podivném lesním společenství, je ovšem nucena svůj pohled přehodnotit. Pokud se chce dostat zpátky domů, musí partičce zábavných zelených postaviček pomoci, uvěřit v jejich tajuplný svět a zachránit ho. Boj o záchranu lesa se však promění v boj o náš lidský svět. Díky odvaze, kterou Mary prokáže, získá nejen nazpět svého otce Bombu, ale i nové přátele. Královnu lesa - krásnou, bystrou a silnou Taru, která vždy panuje s úctou a vtipem. Obří housenku Nim Galů, známou svou vášní pro večírky, které rovněž nechybí moudrost a praktičnost. Komediální duo hlemýždě a slimáka Hňupa a Hruba, přičemž Hrub se považuje za největšího lamače dámských srdcí v lese. Ostříleného bojovníka Ronina, šéfa elitní lesní jednotky, muže s ostře řezanou tváří a suchým humorem, ochotného za svou královnu položit i život.
Rodinný snímek Království lesních strážců nabitý originálním světem fantazie a jedinečným humorem realizoval režisér Chris Wedge, pro jehož tvorbu je charakteristická mistrovská animace. Za krátký animovaný snímek o stařičkém zajícovi Bunny (1998) získal prestižní ocenění v podobě Oscara a je podepsán i pod dalšími úspěšnými animovanými dobrodružnými komediemi jako Roboti (2005) nebo Doba ledová (2002), za kterou byl nominován na Oscara.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

09:00 - 10:10

22 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

ČT2 - Rok na planetě Zemi

08:30 - 09:30

52 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:30

52 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Prima - Dvojka na zabití (2021) [TV se...

09:20 - 10:30

2 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

Reklama