Zari
ohodnotit

Kolonie

Colonia

Další název:
Colonia Dignidad; Kolónia (SK)
Rok:
2015
Délka:
110 minut
Premiéra v ČR:
14.4.2016
Popis / Obsah / Info k filmu Kolonie



POZOR SPOILER!

Chile v roce 1973. Sem přilétá letuška Lena za svým přítelem Danielem. Ten je tvrdý zastánce prezidenta Salvadora Allendeho. Netuší, že jednoho rána zvedne telefon, kde mu bude oznámeno, že došlo k převratu a k moci se dostal Pinocheta. Velký hrdina se rázem stává malým a ví, že jeho život je ohrožen. Pokusí se sice uprchnout i s Lenou, ale jsou polapeni. On je odvezen neznámo kam a ona propuštěna. Ihned jde za Danielovými spolubojovníky, ale ti jí odmítají pomoci. A zatímco je Daniel vyslýchán s pomocí elektrického proudu, ona se dozvídá, že je v kolonii Digindad, která oficiálně patří jakémusi kultu. Lena se tam ihned vydává a je přijata. Podmínky zde nejsou zrovna příznivé a už vůbec ne lidské. Vede to zde Němec Paul Schäfer, bývalý nacista. Daniel je v zuboženém stavu převezen na nemocniční oddělení a posléze přemístěn mezi ostatní. Protože zde jsou muži, ženy a děti všichni zvlášť, vypadá to, že Lena nemá naději Daniela uvidět. Ale podaří se jí to, když je ven vyvlečena jedna z dívek a trestána muži v jiné světnici. Tam Daniela uvidí a ví, že se musí také nechat potrestat, aby viděl on ji. Daniel hraje divadlo a chová se jako idiot. Postupně se dostává k fotoaparátu a dalším předmětům. Lena se okoupe, čímž se prohřeší a je trestána v místnosti mezi muži. Bohužel, Daniel zde však není. Pokouší se o útěk. Ale ten se mu nepovede. Přijíždí sem diktátor a to je jediný den, kdy jsou muži i ženy pohromadě. Lena se tedy setká s Danielem a dají si večer schůzku. Na té začnou spřádat plány k útěku. Objeví systém podzemních chodeb a ty hodlají využít. A protože se Daniel domnívá, že bude použit k pokusům se sarinem, útěk uspíší /86/. Jde s nimi i další dívka Ursela, která je těhotná. Podaří se jim uniknout?


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Kolonie



Lena (Emma Watsonová) přilétá v roce 1973 do chilského Santiaga za svým přítelem Danielem (Daniel Brühl), talentovaným grafikem, který svým uměním podporuje progresivního prezidenta Allendeho. Vojenský převrat generála Pinocheta ale v zemi rozpoutá hon na Allendeho příznivce. Daniel je spolu s dalšími disidenty zatčen a převezen do Colonia Dignidad, za misii maskovaného trestaneckého tábora s brutálním režimem. Jeho jedinou nadějí na záchranu se stává Lena, která se pod záminkou k misii přidá. Z tábora se ale dosud nikdo živý nedostal. Hvězdně obsazený mrazivý thriller oscarového režiséra Floriana Gallenbergera vychází ze skutečných událostí.
MFF Praha – Febiofest 2016


Popis / Obsah / Info k filmu Kolonie



Drama Kolonie režiséra Floriana Gallenbergera je inspirovaný skutečnými událostmi odehrávajícími se v chilské kolonii Dignidad za Pinochetova režimu. Kolonii Dignidad založil a vedl bývalý nacistický lékař Paul Schäfer. V 70. letech, kdy z uzavřené kolonie utekli někteří z členů, se ukázalo, že v sektě docházelo k mučení Pinochetových odpůrců a k sexuálnímu zneužívání dětí.

Zdroj: CinemArt


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:56

3 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

ČT2 - Úžasná Albánie

18:40 - 19:25

23 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

33 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

8 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Reklama