Duben
ohodnotit

Klub odložených žen

The First Wives Club

Další název:
Klub odložených žien (SK)
Žánr:
Rok:
1996
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
9.1.1997
„Opustil vás? Nezoufejte! Pomsta je sladká.“
Popis / Obsah / Info k filmu Klub odložených žen
Tři spolužačky, Elise, Breda a Annie, se setkávají na pohřbu své kamarádky ze školy Cynthie. Tato smutná událost je spojí a zjistí, že je trápí stejné problémy - jejich muži ve středních letech chytli druhou mízu a je opustili kvůli mladším ženám. Ale ony si to nenechají líbit a táhnout do útoku. Plány se jim povedou a zakládají Klub odložených žen, který má pomoci nejen jim, ale i ostatním ženám, které se ocitli na rozcestí.


Autor: Serpentina

Popis / Obsah / Info k filmu Klub odložených žen
Cynthia Griffinová, kterou opustil manžel, spáchá sebevraždu. Na jejím pohřbu se po letech setkávají její tři nejlepší kamarádky Annie, Elise a Brenda. Záhy zjistí, že se všechny nacházejí v podobné situaci. Jejich partneři, kterým kdysi pomohly nahoru, je opustili kvůli mladším ženám. Elis byla úspěšná herečka, nyní však stárne, rolí ubývá a navíc prožívá krizi po rozvodu s Billym. Brenda žije se synem Jasonem a má vztek na manžela, který ji opustil kvůli mladé Shelly. Také Annie opustil manžel Aaron. Stále se s ním stýká, dokud nezjistí, že jeho novou milenkou je její psychoterapeutka. Ženy se domluví, že se společně zrádným partnerům pomstí. Založí Klub odložených žen a rozhodnou se, že když před lety pomohly manželům nahoru, teď jim pro změnu pomohou dolů. Zatímco Elise začne systematicky prodávat majetek, Brenda se dozví od mafiánského strýčka o Mortyho podvodech. S pomocí Anniiny lesbické dcery Chris a bohaté Gunily Goldbergové proniknou do jeho pracovny a získají kompromitující důkazy. Když Elis uspořádá dražbu, rafinovaně zruinují prostřednictvím koupěchtivé Shelley Mortyho hotovost. S pomocí nabytých peněz pak odkoupí rozhodující podíl v Aaronově firmě a Annie se stane její šéfkou. Zbývá už jen Bill, na kterého nemohou nic najít. Je tu jen jeho mladičká milenka Phoebe. I té však dokážou využít.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Klub odložených žen
Feministická komedie Hugha Wilsona Klub odložených žen (v překladu originálu Klub prvních žen) vznikla podle bestselleru Olivie Goldsmithové, který právě vychází i u nás. Tradiční motiv ženské pomsty nevěrným mužům je obohacen o souběžný motiv proměny hrdinek. Bývalé spolužačky Elise, Brenda a Annie se setkávají po letech na pohřbu další přítelkyně Cynthie, která spáchala sebevraždu. Kamarádky zjistí, že mají společný osud: jejich manželé je ve středním věku opustili a našli si nové partnerky. Ženy se rozhodnou pomstít se a napnou všechny síly, aby své předsevzetí dotáhly až k vítězství.
Nakonec jim jde i o pomoc podobné postiženým manželkám. Jejich cesta k seberealizaci je plná "dobrodružných" i napínavých, ale především komických situací. Svůj záměr mají ovšem hrdinky ulehčený tím, že proti nim stojí slabí muži, ovládaní hlavně chtíčem, spojeným s přicházející "druhou mízou"..
- Snímek poskytl vděčnou příležitost trojici hvězd, Goldii Hawnové, Bette Midlerové a Diane Keatonové, jež svým povahově rozdílným postavám jistě přidaly i leccos z vlastní životní zkušenosti. Ve svěžím dílku se střídají různé polohy humoru: od gagů jako ze starých grotesek (výtečná sekvence na lávce na mytí oken), přes klasické manželské scény až k jemnější situační komice. Důležitou roli má i prostředí New Yorku. Vedle sarkasmu a ironie se místy objeví i nezbytný sentiment. To všechno je patrně příčinou až nečekaného diváckého úspěchu filmu v Americe. - Upozorňujeme, že film nemá nic společného s titulem Klub šťástných žen.
Filmový přehled

Trojice kamarádek z univerzity se po drahných letech opět schází - nad rakví čtvrté z nich. Ženy v největším rozpuku těla i duše záhy zjišťují, že je všechny do jedné potkal úděl opuštěných manželek. A stím se musí něco udělat.
Cinema


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - BILANCE: Vyplácí se nám EU?

02:10 - 02:40

8 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

ČT2 - Na moll

02:15 - 02:55

3 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

01:50 - 03:10

28 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:45 - 02:45

33 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10