Zari
ohodnotit

Klokan Jack

Kangaroo Jack

Žánr:
Rok:
2003
Délka:
89 minut
Premiéra v ČR:
25.9.2003
„Ukradl peníze a nechce je vrátit. Je to klokan…“
Popis / Obsah / Info k filmu Klokan Jack
Před dvaceti lety se Charlie Carbone seznámil s černošským klukem Louisem, který ho zachránil z vody, když se topil vinou mafiánského synka Frankieho. Charlie a Louis zůstali kamarády, i když jsou každý jiný. Dnes je Charlie majitelem kadeřnictví, sní o setkání s milou dívkou, místo toho však neustále tahá z malérů smolaře Louise. Když se nechá přemluvit, aby mu pomohl odvézt několik kradených televizí, zaviní při honičce s policií prozrazení Salova tajného skladu. Zuřící mafián jim dá šanci odčinit, co způsobili a pošle je do Austrálie s obálkou, kterou mají předat jistému panu Smithovi. Cesta letadlem probíhá poměrně klidně, přestože Louis cestou zjistí, že obálka obsahuje padesát tisíc dolarů. V Sydney si dvojice najme džíp a cestou srazí klokana. Nehybné zvíře Louisovi připomene mafiána Jacka a tak mu navleče svou bundu a nechá se s ním vyfotografovat. Jenže v tu chvíli klokan ožije a odskáče i s bundou. A samozřejmě také obálkou s padesáti tisíci, která byla v kapse. Dvojice ho marně pronásleduje. V městečku narazí na ochránkyni zvířat Jessii, která jim poradí, že na něj musí s letadlem a uspávacími střelami. Jenže v tu chvíli už Smith telefonuje Salovi, a ten, přesvědčen, že mladíci peníze ukradli, vyšle za nimi Frankieho, doprovázeného jedním z jeho pistolníků. A tak se v buši rozpoutá nejpodivnější štvanice v dějinách Austrálie. Charlie a Louis honí klokana v bundě, a banda amerických a australských mafiánů honí Charlieho a Louise. Všechny, pronásledované i pronásledovatele, přitom čeká řada překvapení a nečekaných zvratů.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Klokan Jack
Dal si peníze do saka, sako na klokana... a v tu ránu je všechno pryč. Začíná honička a spousta zábavy...
To se stane tehdy, když jsou do Austrálie vysláni dva chlapíci z Brooklynu, kteří mají za úkol přinést 50 000 dolarů a zkříží přitom cestu Jackovi, což je klokaní vtipálek, který jim uteče i s kořistí. Producent filmu Jerry Bruckheimer (Armageddon, Vzpomínka na Titány) obohacuje tento typický rodinný film o spoustu vzrušení a napínavých okamžiků.


Autor: jelinek61

Popis / Obsah / Info k filmu Klokan Jack
Dobrodružnou komedii Klokan Jack sice natočil režisér David McNally, ale na vzniku a konečné podobě snímku se patrně více podepsal známý producent Jerry Bruckheimer. – Po prvním prologu, v němž nás vypravěč Charlie Carbone upozorní na závažné události ze svého dětství, a po druhém prologu, ve kterém se odehraje tradiční automobilová honička s desítkami policejních vozů (změněných posléze ve vraky), se děj definitivně přenáší z New Yorku do australské divočiny. Charlieho a jeho kamaráda, tlustého černocha Louise, sem totiž poslal mafiánský boss Sal Maggio (vypravěčův nevlastní otec), aby předali obálku jakémusi panu Smithovi. Mladíci netuší, že padesát tisíc dolarů v dopise je odměna nájemnému vrahovi, který je má zabít. Jenže s penězi jim uteče klokan, jehož náhodou srazili na silnici a z legrace jej navlékli do Louisovy bundy. Následují epizody honu na vychytralé zvíře, jemuž se v bundě zalíbilo. Mladíkům pomáhá půvabná ochránkyně zvířat Jessie. Ta však spolu s nimi musí čelit gangsterům, kteří jsou jim v patách. – Situační komika je postavena na ústřední zápletce, ale i na rozdílném charakteru protagonistů (slušňácký Charlie versus „pohodářský“ Louis, který zkazí vše, čeho se dotkne) a také na trikových scénách s rozmarným klokanem. Film je však mírně řečeno až příliš jednoduchý a místy zbytečně podbízivý.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2003/9

Autor/Zdroj: Bartošek Tomáš/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama