Zari
ohodnotit

Kasaři

Další název:
Safebreakers
Rok:
1958
Délka:
82 minut
Premiéra v ČR:
27.6.1958
„V jedné továrně někdo vyloupil pokladnu a všechno nasvědčuje tomu, že je to práce bývalých kasařů...“
Popis / Obsah / Info k filmu Kasaři
Nešikovný pracovník továrny SITEX zabouchne klíče od trezoru společně s důležitou dokumentací, která má být na druhý den projednána na ministerstvu. Ředitel fabriky se obrátí na místní VB a poručíka Rybáka (Jan Pivec) o pomoc. Rybákovi je jasné, že pokud se sejf pokusí otevřít zámečníci autogenem, obsah trezoru přijde vniveč. Zbývá jediná možnost a to najít šikovného a zkušeného machra. Rybák zajde za bývalým kasařem Fialou (Ladislav Pešek), který býval v předválečné době kasařským esem. Ten se nechá přesvědčit o pomoci k dobré věci, ač svoje řemeslo dávno pověsil na hřebíček. Dokonce ani jeho rodina nemá tušení nic o jeho minulosti. V noci společně s Rybákem v největším utajení otevřou sejf. Vše je v pořádku, dokumentace doručena na nejvyšší místa. Ale samozřejmě, že to je teprve začátek. Za čtrnáct dní dojde k vyloupení a zmizí spousta peněz. Prvním podezřelým je Fiala, ale poručík mu věří. Kasař se vydá za svými bývalými kumpány do Prahy, ale všichni se živí poctivě. Nakonec vyjde najevo, že loupež byla fingovaná a peníze zpronevěřil jeden z pracovníků firmy.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Kasaři
Bývalý odborník na vylupování nedobytných pokladen Fiala se definitivně rozloučil se zločineckou minulostí a pokouší se žít poctivě. Jedné noci však někdo v továrně, kde je zaměstnán, vyloupí trezor. Způsob i řada stop, které kriminalisté zajistí na místě činu, svědčí nejen o tom, že jde o práci zkušeného profesionála, ale také že pachatelem je právě Fiala. Poručík Rybák, který je vyšetřováním případu pověřen, však starému kasaři věří. Proto vede pátrání velmi diskrétně. Jenže časem na něj začnou nadřízení tlačit, aby případ uzavřel, a navíc každá další stopa ukazuje přímo na Fialu. Ten se však brání a ve snaze odvrátit od sebe podezření, které by zkomplikovalo život jemu i jeho synu Karlovi, se rozhodne pomoci poručíku Rybákovi najít skutečného pachatele.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Kasaři
V továrně Sitex zabouchnul někdo omylem dveře nedobytné pokladny a v ní nejenom klíče, ale i důležitou dokumentaci, která se má druhý den projednávat na ministerstvu. Zámečníci by mohli použít autogen, ale vše papírové by shořelo. Ředitel podniku požádá o pomoc poručíka Veřejné bezpečnosti Rybáka. Ten ví o jedné možnosti. Požádá o pomoc bývalého kasaře, nyní řádně žijícího občana. Je ochoten ho v noci anonymně přivést do továrny. Vdovec Procházka byl před válkou kasařem, za války prošel koncentračním táborem, po válce si změnil jméno na Fiala a živí se poctivě. Jeho syn nemá o otcově minulosti tušení a navíc má před svatbou. Na Rybákovo naléhání nakonec Fiala s akcí souhlasí a pokladnu otevře. Za čtrnáct dní je však pokladna v noci vyloupena. Nejpodezřelejší se zdá právě Fiala. Rybák mu však věří. Fiala se vydá do Prahy za bývalými kumpány, aby zjistil pachatele. Všichni, až na Kosíka, žijí spořádaně. Kosík však loupil jinde a je zatčen. Vyšetřování prokáže nakonec Fialovu nevinu. Situaci zneužil účetní Háša, který peníze ukradl a loupež jenom fingoval. Spokojený Fiala se může v klidu zúčastnit synovy svatby.

Zdroj: NFA


Popis / Obsah / Info k filmu Kasaři
Detektivní komedie o bývalých specialistech na vylupování pokladen, kteří se definitivně rozloučili se svou zločineckou minulostí. V továrně Sitex v Týně nad Vltavou ale dojde k vyloupení pokladny a všechno nasvědčuje tomu, že jde o práci zkušeného profesionála.Autor/Zdroj: Březina Václav/Lexikon českého filmuBývalí specialisté na pokladny žijí nyní poctivým životem a na svou minulost chtějí zapomenout. Ovšem jen do té doby, dokud někdo nenapodobí jejich způsob „práce . Důkazy jasně ukazují na jednoho z nich


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Maigret a hlava muže (1996) [T...

22:50 - 00:30

40 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

ČT2 - Katja, nekorunovaná císařovna ...

22:05 - 23:40

85 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

23:30 - 00:25

0 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Prima - Receptář prima nápadů (2001) [...

23:30 - 00:10

0 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Klářino koleno (Le Genou de Claire)

Klářino koleno
Le Genou de Claire

Rubi d'Alma

d'Alma Rubi

Hana Vítová

Vítová Hana

Vlnám na pospas

Vlnám na pospas

Naposled navštívené:
Klářino koleno (Le Genou de Claire)

Klářino koleno
Le Genou de Claire

Rubi d'Alma

d'Alma Rubi

Hana Vítová

Vítová Hana

Vlnám na pospas

Vlnám na pospas