Zari
ohodnotit

Julie na cestě domů

Julie Walking Home

Další název:
Julia wraca do domu; Julie se vrací domů; Léčitel
Rok:
2002
Délka:
118 minut
„Zrada manžela nebylo to nejtěžší, co na ni v životě čekalo.“
Popis / Obsah / Info k filmu Julie na cestě domů
Malé ruské městečko postihla katastrofa a zraněným lidem tu pomáhá od bolestí malý chlapec, u něhož se po operaci náhle objevily záhadné léčitelské vlastnosti... V další části filmu se divák přenáší do doby o 20 let poté - do Kanady, kde se svým mužem Henrym a desetiletými dvojčaty Nikolou a Nikolasem, žije Julie, dcera polských emigrantů.

Zdánlivě šťastné a spokojené manželství je narušeno Henryho nevěrou, přes níž se Julie nemůže přenést a kategoricky trvá na rozvodu. Přichází však další, daleko těžší rána - u Nikolase je diagnostikována těžká nemoc. Jeho stav se horší a lékaři jsou bezmocní. Zatímco Henry propadá zoufalství a letargii, Julie se odmítá s danou situací smířit. Když se dozvídá o existenci zázračného léčitele Alexeje, spolu s umírajícím synkem se za ním proti Henryho vůli vypraví do Evropy. Kupodivu se po jejich setkání chlapcův stav rychle lepší a zdá se, že nebezpečí je zažehnáno.

Alexej, který do té doby žil pouze pro své poslání, se však do Julie silně zamiluje a ona, plná vděčnosti za synkovo uzdravení, tento cit vřele oplácí. Ani po návratu k rodině do Kanady nedokáže na Alexeje zapomenout. Zve jej proto na návštěvu, zatímco Henry s oběma dětmi odjíždí na dovolenou. Julie a Alexej spolu stráví týden plný vášnivé lásky, během něhož Julie otěhotní.

Po čase však čeká rodinu další šok - u Nikolase dochází k recidivě nemoci, proti které už je i Alexej bezmocný. Poznáním sexuálních zkušeností přišel o svůj léčitelský dar a proto odchází. Péče o malého Nikolase a jeho smrt Julii i Henryho opět stmeluje...


Autor: green-tea

Popis / Obsah / Info k filmu Julie na cestě domů
Po letech strávených v emigraci v Kanadě se Julii hroutí život: její vyvzdorované manželství se rozpadlo a syn Nicholas těžce onemocněl. Julie se vrací do Polska v naději, že se věci obrátí k lepšímu. Doma najde nejen zázračného léčitele s mocí uzdravit jejího syna, ale také lásku čistou tak, že dokáže napravit i bolavá srdce.


Popis / Obsah / Info k filmu Julie na cestě domů
Nejnovější film režisérky Agnieszky Hollandové. Julie žije s mužem Henrym a se dvěma desetiletými dvojčaty ve slastném manželství, dokud nepřistihne Henryho při nevěře. Uprostřed hluboké manželské krize je u jednoho z dvojčat zjištěna nevyléčitelná nemoc. Julie se odmítá smířit s tím, že by její milované dítě zemřelo.

Autor/Zdroj: /Febiofest


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

6 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

ČT2 - Šikmá věž v Pise

11:15 - 12:15

51 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:30

6 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:15 - 12:20

51 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Reklama