Julie na cestě domů (2002)

Julie na cestě domů (Julie Walking Home)
71.9 %
 
 

Julie Walking Home

Další název: Julia wraca do domu; Julie se vrací domů; Léčitel

    Země: Polsko / Spojené státy americké / Spolková republika Německo / Kanada
    Délka: 118 min.
„Zrada manžela nebylo to nejtěžší, co na ni v životě čekalo.“
Malé ruské městečko postihla katastrofa a zraněným lidem tu pomáhá od bolestí malý chlapec, u něhož se po operaci náhle objevily záhadné léčitelské vlastnosti... V další části filmu se divák přenáší do doby o 20 let poté - do Kanady, kde se svým mužem Henrym a desetiletými dvojčaty Nikolou a Nikolasem, žije Julie, dcera polských emigrantů.

Zdánlivě šťastné a spokojené manželství je narušeno Henryho nevěrou, přes níž se Julie nemůže přenést a kategoricky trvá na rozvodu. Přichází však další, daleko těžší rána - u Nikolase je diagnostikována těžká nemoc. Jeho stav se horší a lékaři jsou bezmocní. Zatímco Henry propadá zoufalství a letargii, Julie se odmítá s danou situací smířit. Když se dozvídá o existenci zázračného léčitele Alexeje, spolu s umírajícím synkem se za ním proti Henryho vůli vypraví do Evropy. Kupodivu se po jejich setkání chlapcův stav rychle lepší a zdá se, že nebezpečí je zažehnáno.

Alexej, který do té doby žil pouze pro své poslání, se však do Julie silně zamiluje a ona, plná vděčnosti za synkovo uzdravení, tento cit vřele oplácí. Ani po návratu k rodině do Kanady nedokáže na Alexeje zapomenout. Zve jej proto na návštěvu, zatímco Henry s oběma dětmi odjíždí na dovolenou. Julie a Alexej spolu stráví týden plný vášnivé lásky, během něhož Julie otěhotní.

Po čase však čeká rodinu další šok - u Nikolase dochází k recidivě nemoci, proti které už je i Alexej bezmocný. Poznáním sexuálních zkušeností přišel o svůj léčitelský dar a proto odchází. Péče o malého Nikolase a jeho smrt Julii i Henryho opět stmeluje...  Autor: green-tea

režie:
Agnieszka Holland
 
 
hraje:
Miranda Otto (Julie), William Fichtner (Henry), Lothaire Bluteau (Alexej), Boguslawa Schubert (Bogusia), Jerzy Nowak (Mietek), Maria Seweryn (Dorota), Kazimierz Borowiec (lékař), Bartosz Opania, Ryan Smith (Nicholas), Bianca Crudo (Nicole), Maciej Stuhr (Piotr), Przemysław Sadowski (zraněný), Jackie Torrens (Monica), Stephen Morgan (Terry)
 
 
scénář:
Agnieszka Holland, Roman Gren, Arlene Sarner
 
 
kamera:
Jacek Petrycki
 
 
hudba:
Antoni Lazarkiewicz, Jacek Petrycki
 
 
střih:
Christian Lonk
 
 
výkonný producent:
Steven Paul, Joachim Sturmes, Krzysztof Zanussi, Christopher Zimmer
 
 
producent:
Karel Dirka, Paul Stephens, Iwona Ziulkowska-Okapiec
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.