Duben
ohodnotit

Jako kočky a psi

Cats and Dogs

Další název:
Mačky a psy (SK)
Žánr:
Rok:
2001
Délka:
88 minut
Premiéra v ČR:
22.11.2001
„Osud je v jejich pařátech.“
Popis / Obsah / Info k filmu Jako kočky a psi
Pes profesora Brodyho honí kočku, která zničila doručené noviny. Kočka ho vyláká do vozovky, kde se náhle objeví dodávka a psa se bleskově zmocní. Ústředí psího špionážního oddělení je v pohotovosti. Jejich nejlepší agent, nasazený u Brodyho rodiny, zmizel. Je nutno jednat a dosadit do rodiny nového psa. Když se tedy paní Brodyová rozhodne koupit na farmě štěně, jsou štěňata k prodeji nenápadně nahrazena vycvičenými agenty. Uniknout výměně se podaří jen jednomu vynalézavému štěněti, které se paní Brodyové zalíbí. Její syn Scotty sice doufal, že se vrátí jeho starý pes, matka mu však vysvětlí, že otec potřebuje psa k práci a nemůže čekat. Snaží se vymyslet lék proti alergii na psy. To by znamenalo, že by si psi u lidí vylepšili postavení, a to kočky nemohou dovolit. Brzy proto znovu zaútočí, když pošlou nic netušícímu štěněti, které Scotty pojmenoval Lou, bombu nastraženou v kosti. V poslední chvíli ji zlikviduje sousedův pes, zkušený agent Butch. Loua seznámí s dalším agentem Peekem a zasvětí ho do situace. Do tajné války, která skryta před zraky lidí zuří mezi kočkami a psy už od dávných dob. Zatímco profesor Brody marně hledá lék proti alergii, Lou na zahradě trénuje dovednosti, nutné pro práci agenta. Když se čirou náhodou podaří dát dohromady fungující sérum proti alergii na psy, rozhodnou se kočky jednat. Speciální komando unese Brodyho i jeho rodinu a zahájí přípravy velké akce. Buď předají kočkám vše, co se týká výzkumu profesora Brodyho, nebo bude profesor i s rodinou zlikvidován. Psí sněm odhlasuje obětování rodiny, s čímž však Lou nesouhlasí a s pomocí Butche a Peeka se rozhodne "své" lidi zachránit.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Jako kočky a psi
Každé malé dítě ví, že hafík nemá rád micinku a naopak. Snad jen s výjimkou pohádek O pejskovi a kočičce, kde chundelatý hafan s bílou číčou vaří dort, vedou domácnost a dělají vůbec takové různé vylomeniny. To ve filmu Jako kočky a psi chundelatí i nechundelatí hafani s číčami všech barev srsti vedou celosvětovou zákeřnou válku. A zatímco hafani (inu pes - nejvěrnější přítel člověka) kopou tak trochu i za lidi, kočky - ty bezcharakterní, falešné mrchy - jsou strůjci všech intrik. Čímž je do detailu a přesně řečeno vše o tomto filmu. Snad by se ještě hodilo dodat, že trikoví mistři při jeho natáčení jistě neseděli s rukama v klíně, díky čemuž se jim podařilo vytvořit opravdu působivý kočko-psí svět, plný technických hi-tech vymožeností, že se režisér při jeho natáčení neutápěl v depresích, díky čemuž se mu podařilo natočit svižný snímek pro malé i velké diváky a Warnerácké authoringové studio taky z tohoto disku neudělalo jen jednoduchou nudnou podívanou.


Autor: vlk1410

Popis / Obsah / Info k filmu Jako kočky a psi
Už od počátku věků zuří na planetě Zemi tajná válka o její ovládnutí mezi dvěma rasami, která je tak dobře skryta lidským zrakům, že se klidně může odehrávat ve vašem obýváku a vy jí ani nezaregistrujete. A stejně jako u lidských válečných konfliktů, také zde došlo k vyjednávání k uzavření příměří. Právě v těchto dnech mu však hrozí, že bude pohřbeno pod další vlnou nepřátelství. Skupina militantních koček, vedených maniakálním kocourem Tinklesem se rozhodla, že napadne a zneškodní domácnost profesora Brodyho, který má možnost vstoupit do dějin jako objevitel léku proti alergii na psy. Válka mezi kočkami a psy je na spadnutí a vás už nikdy nepřekvapí, až uvidíte svého domácího mazlíčka bojovat stylem kung-fu, operovat s high tech stíhacím bombardérem, nebo připravovat se k odpálení rakety země-země. Přesně tohle totiž kočky a psi z masa a kostí na plátně předvádějí …


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Jako kočky a psi
Už od doby, kdy byly kočky v Egyptě posvátné, zuří na Zemi válka mezi nimi a psy. Je skryta lidským zrakům, ale každá z válčících stran má své agenty i nájemné vrahy, špionážní sít' i úžasné technické vybavení. Alespoň podle tvůrců filmu Jako kočky a psi. Momentálně je v centru pozornosti obou stran domácnost profesora Brodyho, jenž by rád vstoupil do dějin lidstva jako objevitel léku proti alergii na psy. Něco takového nemohou kočky dopustit, takže po léta pracně dodržované příměří se mění v otevřený boj. - Snímek režiséra Lawrence Gutermana zdařile kombinuje živé herce, zvířata, animatronické loutky a počítačovou animaci. Pravděpodobně nejzajímavější na filmu je využití ohromných technických možností, neboť díky nim není pro kočky a pro psy nic nemožné: mohou ovládat bojová umění, odpalovat rakety země-země, pilotovat bombardér, skákat padákem, řídit auto či provádět jiné neuvěřitelné kousky. Poměrně jednoduchý příběh, určený pro rodinnou návštěvu kina, je nasnímán ve svižném tempu. Milovníky koček však upozorňujeme, že tvůrci stojí na straně psů.
-kat- Filmový přehled 2001/11/15

Autor/Zdroj: -kat-/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Cats & Dogs 3: Paws Unite (2020)

 Cats & Dogs 3: Paws Unite (2020)
Cats & Dogs 3: Paws Unite n
 
Žánr: rodinný / komedie / dobrodružný / animovaný
Země: Spojené státy americké
Režie: Sean McNamara

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných (2000) [TV se...

04:35 - 05:30

48 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - Nedej se! (1998) [TV cyklus]

05:05 - 05:30

18 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

38 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Prima - Hurvínek a kouzelné muzeum (20...

03:35 - 05:55

108 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698007
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178396

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10