Zari
ohodnotit

Hra s nevěrou

Derailed

Další název:
Entgleist; Vykoľajení - Hra s neverou
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
108 minut
Premiéra v ČR:
26.1.2006
„Byla to přitažlivost, téměř osudová…“
Popis / Obsah / Info k filmu Hra s nevěrou
Dobře situovaný Charles Schine (Clive Owen) se jednoho dne seznámí ve vlaku do práce s elegantní Lucindou Harrisovou (Jennifer Aniston). Vzájemná náklonnost se postupně mění v touhu, již se oba rozhodnou ukojit. Schůzka v hotelovém pokoji však má nečekaný konec. Charles se dostává do spárů bezohledného vyděrače, jenž hrozí nejen vyplenit jeho peněženku, ale také zničit jeho rodinný život. Muž musí vynaložit velké úsilí, aby se vymanil ze sevření násilnického zločince. Trochu hitchcockovský příběh nevinného člověka, který je zapleten do rafinovaného komplotu, a protože dosažení spravedlnosti oficiální cestou už není možné, je nucen se jí domoci násilím, si pohrává s žánrovými klišé a snaží se je ozvláštnit náhlými zvraty.

Vedle ústřední dvojice v podání hollywoodských hvězd Clivea Owena (známého především z filmů Krupiér, Hranice zlomu, Král Artuš a Na dotek) a Jennifer Aniston (Rachel v populárním sitcomu Přátelé) se herecky prosadil Francouz Vincent Cassel jako padoušský vyděrač Philippe LaRoche.

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Hra s nevěrou
POZOR SPOILER!!

Charles Shine jednoho krásného dne nestihne vlak. Banální záležitost, ale jemu to převrátí život naruby. V následujícím vlaku totiž po něm hodí udičku Lucinda. Zaplatí za něj jízdenku. Charles začne tak trošku pozapomínat na manželku a dceru s cukrovkou. Schází se Lucindou dále, až se jednou ocitnou v hotelu na pokoji. Když si to chtějí užít, vrazí tam muž se zbraní. Charlese zraní a Lucindu znásilní. A pak začne vydírat. Charles nějaké peníze zaplatí, ale pak se vyděrač Larosche objevuje přímo v jeho rodině, kde tvrdí, že potřebuje něco podepsat. Charles chce pak jít na policii, ale Lucinda mu sdělí, že byla na potratu. Vyděrač chce sto tisíc a Charles je sežene a předá. Ovšem pak zjišťuje, že Lucinda opustila pracoviště i byt. A pak ji najde a zjistí velmi šokující okolnosti. Ona je součástí plánu vyděrače, je jeho milenka. Charles touží po pomstě a chce zpět peníze, a proto čeká, až se bude jeho situace na hotelu opakovat s jiným mužem. Vrazí tam a dojde k přestřelce, kde je dost mrtvých. Charles sice získá peníze, ale končí ve vězení jako učitel trestanců. A tam mu někdo pošle sešit s celým jeho příběhem. Ale kdo? Vždyť všichni mimo něj jsou mrtví? Charles to musí pochopitelně zjistit a nějak vyřešit.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Hra s nevěrou
Kriminální psychothriller podle románu Jamese Siegela natočil v Hollywoodu debutující švédský režisér Mikael Hafström. Jeho hrdinou je sympatický Charles Schine, který žije v domku na předměstí Chicaga s manželkou Deannou a těžce nemocnou dcerkou Amy. Jednou se ve vlaku cestou do práce seznámí s půvabnou spolucestující Lucindou. Setkají se znovu a vzájemné sblížení na sebe nenechá dlouho čekat. Jenže než se při další schůzce stačí v hotelovém pokoji pomilovat, vtrhne dovnitř ozbrojený lupič a Charles se stává obětí jeho bezohledného a stupňujícího se vydírání. Aby rodinu uchránil před následky nešťastného erotického vzplanutí, musí Charles jednat na vlastní pěst. A přitom zjišťuje, že všechno je úplně jinak... V hlavních rolích Clive Owen, Jennifer Aniston a Vincent Cassel.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 31.12.2006 HBO


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Hra s nevěrou
Charles Schine, středostavovský muž středních let, pracuje v jedné menší reklamní agentuře, je několik let ženatý a mají nemocnou dceru. Dívka trpí nejhorší variantou cukrovky a musí si každý den píchat inzulin. Charles se ženou šetří peníze na nový experimentální lék, který by jejich dceři mohl pomoci. Jednoho dne se Charles cestou do práce seznámí ve vlaku s krásnou Lucindou. Zdá se, že i Lucinda je ve svém manželství nespokojena, a tak se mezi oběma začne vyvíjet vztah...

Jednoho dne spolu skončí na pokoji malého hotelu. A právě tady dojde k neočekávané události. Oba milenci jsou náhle přepadeni neznámým a hodně brutálním útočníkem. Ten je nejdříve obere o peníze, pak Charlese zbije do bezvědomí a Lucindu znásilní. Charles chce, aby společně s Lucindou zašli vše ohlásit na policii. Lucinda to s ohledem na svého manžela však odmítá. K Charlesovu překvapení se za pár dní ozve útočník, La Roche, znovu. Začne Charlese vydírat a chce po něm peníze výměnou za neprozrazení jeho vztahu. A tak Charles La Rochemu předá prvních dvacet tisíc. Jenže za nějaký čas se La Roche ozve znovu a chce rovnou sto tisíc dolarů...

Charles by tyto peníze měl, má je našetřené pro dceru, ale nechce už dál La Rochemu platit. La Roche ho však pomocí telefonátu dostane do Lucindina bytu, kterou před jeho očima ohrožuje pistolí. Charles slibuje, že zaplatí. Jenže ani teď se Charles nechce nechat vydírat. Obrátí se na svého kamaráda z práce. Dexter v agentuře dělá různé drobné práce okolo údržby a Charles o něm ví, že už byl v minulosti ve vězení. Dexter slíbí Charlesovi, že mu pomůže se La Rocheho zbavit...

Společně s Charlesem jedou na místo předání peněz. Dexter má u sebe pistoli a chce La Rocheho vystrašit. Jenže ten se nezalekne a přímo před Charlesem Dextera na místě zastřelí. Charles následně doopravdy vybere peníze pro svou dceru a La Rochemu zaplatí. V té době se v agentuře objeví detektiv, který Dexterovu vraždu vyšetřuje. Charles pochopí, že je hlavním podezřelým. Je ale rozhodnutý ještě jednou vyhledat Lucindu a ujistit se, že je v pořádku. V její práci však zjistí, že pod jménem Lucinda zde pracuje úplně jiná žena...

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Hra s nevěrou
Výkonný pracovník v reklamní agentuře Charles Schine (Clive Owen) je jen dalším člověkem z Chicaga, který každé ráno běží na vlak v 8:43, aby se dostal včas do práce. Když jej ale jednou nestihne a díky tomu se setká s Lucindou Harris (Jennifer Aniston), jeho život se nenávratně změní.

Lucinda je šarmantní, krásná a svůdná. Přestože jsou oba v manželském svazku a mají děti, jejich vzájemná přitažlivost je neodolatelná. Společné obědy brzy přejdou v koktejly po práci a zanedlouho se už oba ocitají v hotelovém pokoji. Jejich zdánlivě bezchybný vztah se však radikálně změní v okamžiku, kdy do pokoje vtrhne brutální cizinec LaRoche a začne oba milence ohrožovat pistolí. Poměr se brzy změní v noční můru, která je mnohem nebezpečnější a násilnější, než si dokázali představit.

Charlesův život začne být brzy plný podvodů, vydírání, násilí a zločinu. Vzhledem k nemožnosti svěřit se své ženě nebo kontaktovat policii se stává vězněm ve světě, který nepoznává, a v němž není po jeho předchozím životě ani památky.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Hra s nevěrou
Podle románu Jamese Siegela, který u nás vyšel pod názvem Vykolejený, natočil v Hollywoodu debutující Švéd Mikael Håfström kriminální psychologický thriller s prvky filmu noir Hra s nevěrou. Jeho hrdinou je obyčejný otec rodiny, který se vinou chvilkového sexuálního vzplanutí vydá na pospas nebezpečnému zločinci. Všechny pokusy vymanit se z jeho moci však hrdinu zamotávají stále pevněji do pavučin lží a podvodů. Zoufalá snaha zamaskovat poklesek a ochránit rodinu naráží na bleskurychlé odvetné reakce sadistického protivníka. – Vcelku dobře situovaný Charles Schine se cestou do práce náhodně seznámí ve vlaku s elegantní Lucindou Harrisovou. Sympatie brzy přerostou v touhu, pokus o nevěru však skončí tragicky: Charles se stává obětí bezohledného a stupňujícího se vydírání. Muž se cítí nejen jako slaboch, lhář a zloděj, ale záhy i jako viník smrti nevinného člověka. Jeho pocity přerostou ve spravedlivý vztek, když zjistí, že se stal obětí rafinovaného komplotu, do nějž byla zapletena i Lucinda. Aby učinil zadost spravedlnosti, jež je oficiální cestou už nedosažitelná, musí Charles nakonec zasáhnout i zabíjet… - Komplikovaná zápletka s několika prudkými zvraty se pokouší zaujmout diváka „hitchcockovským“ příběhem původně nevinného muže. Přemrštěná důslednost, s níž okolnosti tlačí Charlese ke zdi, však postrádá vypravěčský nadhled. Snímek, který by jako rafinovaná žánrová hra mohl být slušnou zábavou, tak zatěžkává zbytečné psychologizování a předvídatelnost „šokujících“ odhalení. Nejistota režiséra se projevila i ve vedení hlavních představitelů: ani tak zkušení herci jako Clive Owen a Jennifer Anistonová si zjevně nejsou úplně jisti, jak mají ke svým postavám přistupovat. Výjimkou je francouzský herec Vincent Cassel, který svého padoušského vyděrače rozehrává s neústupně pobaveným sarkasmem. - Navzdory žánrové nevyváženosti je Hra s nevěrou celkem zajímavým snímkem, který zaujme přinejmenším jako barvitá přehlídka tradičních vypravěčských klišé.
-ap-, Filmový přehled 2006/1


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Angelic Carney

Carney Angelic

Madeline Brewer

Brewer Madeline

Naposled navštívené:
Angelic Carney

Carney Angelic

Madeline Brewer

Brewer Madeline