Duben
ohodnotit

Hra s nevěrou

Derailed

Další název:
Entgleist; Vykoľajení - Hra s neverou
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
108 minut
Premiéra v ČR:
26.1.2006
„Byla to přitažlivost, téměř osudová…“

Komentáře k filmu Hra s nevěrou

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 17
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.12.2014
Škoda pomalého rozjezdu, tam   se to mělo zkrátit a bylo by   to hned lepší. Bohužel, ono   to tu už jaksi bylo, takže v   podstatě část filmu lze   předvídat. Konec mi přišel   účelově natažený. V   každém případě se na to   jde podívat, ale není to   něco, co zanechá dojem.   201412239644/10245
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.7.2020
Pokud muž jede vlakem bez   jízdenky a bez potřebného   finančního obnosu si   jízdenku alespoň zakoupit u   průvodčí, měl by   zpozornět, pokud se nějaká   pohledná žena nabídne za   něj zaplatit. Pro správného   heterosexuálnícho chlapíka   to může sice znamenat   románek, ale co když se z   toho nakonec vyvrbí zcela   něco jiného? Scénář je   napsán v jednoduché rovině,   takže je příběh pro   každého naprosto   srozumitelný. Počáteční   romantismus dá se plně   považovat za uspokojivý.   Dějový vývoj může být   pro někoho předvídatelný,   avšak u většiny diváků   jistojistě ve zcela jiném   směru, než jakým se to   nakonec vydá. Clive Owen jako   bohatý muž od rodiny,   Jennifer Aniston coby femme   fatale v neobvyklé záporné   roli, byť charakterově   společenské dámy se v   ničem nevymaňující a   Vincent Cassel v pozici   záporného drsňáka,   kterému okrajově pomáhá   Xzibit. Snímek se   připodobňuje k filmové   tvorbě noir a není divu.   Atmosféricky k tomu   přívětivý je. Chybí tomu   už jen černobílá obrazová   vizáž. V barvě to není nic   jiného, než jen   odpočinkový snímek   postrádající patřičné   napětí a ucelenější pocit   hrůzy a beznaděje. Snímek   tedy spíše pro dámskou   část diváků, než pro   typické pánské drsňáky.
collen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.9.2016
Situace, která slibuje   milostnou zápletku se náhle   změní v boj o holý život.   Nečekaná a rafinovaná   zápletka myslím překvapí   nejednoho diváka stejně,   jako role, kterou ztvárnila   Jennifer Anistonová. A   přiznávám, že celou dobu   jsem se bála o osud   charismatického Clive Owena.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.3.2011
Hra s nevěrou
Vydařený thriller, jenž se   může pyšnit hodně   originální zápletkou, od   které se potom odvíjí   zajímavě dramatický děj.   Film si celou dobu drží   docela slušné napětí, i   když někdy mi připadal   docela naivní a říkal jsem   si, proč to všechno Charles   nenahlásí na policii. Film   mě dále překvapil   parádním rozzuzlením,   které mě zaujalo svou   bezprostředností.
jirry
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.9.2011
Herecké obsazení slibné,   film se zajímavě rozjede,   ale v závěru mě příběh   přišel čitelný. Pěkný   film na jedno použití.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.1.2020
Zajímavý thriller naplněný   několika nečekanými zvraty.   Dobře koukatelné, poutavé a   napínavé. Škoda   zbytečného závěru, který   nebyl potřeba.
Máša13
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.3.2023
Snímek ze začátku vypadá   jak psychodrama o tom, jak je   špatné být nevěrný, aby   se nakonec z něho stal   čistě akční počin. Vše   předvídatelné a co není,   to je nelogické a nereálné.   Plusem slušné herecké   výkony a rozkošná   "Rachel". Jo a   dávejte si řetízek na   dveře :-)))
catamount
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.4.2007
Hra s nevěrou aneb z   pracovníka reklamy přes noc   nepolapitelným zabijákem. Ti   z Vás, kteří nechcete   vědět dopředu, jak film   dopadne, přestaňte tento   komentář číst….(Když   tohle napíšu, asi tím   spíš budete číst, že? -   No je to na Vás...)

V první   polovině filmu jsem měl   pocit, že s ním cvičí až   moc, i když vzhledem k tlaku,   pod kterým byl a ke   skutečnosti, že šlo celou   dobu o promyšlenou past, by   to asi možné bylo. Dejme   tomu. Ale v druhé půlce to   vzalo tak krkolomný obrat,   že člověk těžko může   uvěřit, že by to takto bylo   u postavy v reálném světě   možné. Že se je pokusil   zabít, to by se mohlo stát,   protože přehnaná akce   může vyvolat stejně   přehnanou reakci. Ovšem, že   by se mohlo povést provést   to nepozorovaně prakticky   před očima policie, to už   si nemyslím. Že by si   navíc z místa činu odnesl   bez problémů tašku se   stotisíci dolary, schovanou   kdesi v hotelu, za možné   považovat také nejde. A   chladnokrevná, vykalkulovaná   a plánovaná vražda v   prádelně kriminálu, kdy on,   manažer, zapíchne   zkušeného, ulicí a basou   vychovaného kriminálníka   jako nic netušící štěně,   tomu už vůbec nelze věřit.  
Nicméně takový   závěr filmu divák hlavnímu   hrdinovi v podstatě přeje,   protože je jasné, že se   neprovinil natolik, aby za to   on i jeho rodina musela   „zaplatit“ tak moc. Film   je po celou dobu napínavý,   má spád, herci podávají   solidní výkony a poskytuje   divákovi celou řadu témat k   zamyšlení. Doporučuji.
Charlie35
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Dobře propracovaný thriller   klasického střihu, který   vás spolehlivě udrží v   napětí až do konce.   Slušné herecké výkony   včetně Jennifer Aniston,   kterou jinak nemusím.
radegaster
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.8.2015
Člověk z Chicaga
Veskrze průměrný thriller,   který je konzumovatelný   především díky Clivovi   Owenovi v hlavní roli,   slušnému tempu a několika   zdařilým momentům.   Seriálová hvězda Jennifer   Aniston je překvapivě   nevýrazná a zaměnitelná.   Film se dá pojmout jako   scénáristické cvičení   plné dějových zvratů,   které se dají rozdělit do   dvou skupin. Ty první jsou   pro fanouška žánru snadno   předvídatelné a   klišovité, ty druhé   nečekané, ale o to   nedůvěryhodnější a   nepravděpodobnější.   Divákovi zvyklému používat   mozek začnou potom vrtat   hlavou otázky typu: "Jak   je možné, že...?",   případně "Jak věděl,   že..?" Celkový dojem:   50%
kali.4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.9.2008
Příjemný civilní film na   jedno zhlédnutí na způsob   Výkupného s Melem Gibsonem,   u kterého docela zamrzí   pomalý rozjezd, občasná   zdlouhavost v první půli   filmu, místy až příliš   nápadná snaha ždímat z   diváka emoce, která se však   na druhou stranu nemíjí   účinkem, a trochu   nastavovaný závěr. Jinak je   totiž snímek opravdu velice   dobře zahraný (kombinace   sympatický Owen + Aniston +   zákeřný Cassel funguje   výborně) a neurazí ani   náročnějšího diváka,   neboť není zbytečně   překombinovaný a netváří   se ani přehnaně duchaplně.   A ten osudný zvrat, který   zajímavě zamíchal kartami,   mi naprosto vyrazil dech!
Yahis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.7.2012
Derailed (2005)
Tak přesně tenhle typ filmů   mám rád.. "nic není   jak se zdá".
Až   do okamžiku kdy je slyšet   natažení pistole jsem si   původně myslel že tenhle   film bude malinko o něčem   jinym, ale nevadilo mi to. V   ten moment jsem byl hodně   překvapenej, protože   najednou ten film aspoň v   mojich očích dostal úplně   jinej směr.
Bezmoc mě   vždy ve filmech zvedá ze   židle. Touha po odplatě. Ale   když potom přijde ten   "okamžik obratu",   tak to si vždy náležitě   vychutnávám! V tomhle   případě to byla scéna jak   Charles vzal toho parazita po   hlavě tim svícnem nebo co to   bylo a potom když tam shodou   okolností zůstali až na   Charlese všichni ležet na   zemi mrtví a jak šibalsky   získal zpět svoje peníze.   Pocit tý pomsty, to je   přesně to co já ve filmech   potřebuju.. Pomstu! (Přesně   to co chybí ve filmech   "Eden Lake" nebo   "Funny Games", tam   kdyby byla pomsta tak to jsou   nejlepší filmy na   světě!)
Hlavní roli   hraje Clive Owen, k tomu   nemusim nic dodávat, ten je   zkrátka vdžy úžasnej. No a   Jennifer Aniston.. ta je tady   tak jak jí neznáme. Prostě   úplně něco jinýho než   Rachel z Přátel nebo Riskni   to s Polly. Ona je tu v jistym   smyslu něco jako Jodie Foster   v "The Brave One", v   tom smyslu jako že to není   její obvyklá parketa tahle   role, ale z nějakýho důvodu   to prostě úžasně   funguje.
(deset z   deseti a doporučuju v   původním znění)
Didinka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.1.2017
Hm, jediný důvod, proč   nelituju, že jsem tohle   viděla, je ta hezká   přestřelka na konci, kde   všichni umřou.
ing
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.6.2014
Bohužel jsem udělal tu   chybu, že jsem si nejdříve   přečetl knihu a pak   shlédnul film a proto jsem   trochu zklamán a zároveň mi   nesedí některé obsazení   herců, ale nejspíš kdybych   shlédl první film, tak by   mě nadchl svými nečekanými   zvraty...každopádně   doporučuji, nejdříve film a   pak knihu, ta se jmenuje   Vykolejený...
sluníčko
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.8.2006
Hra s nevěrou
Výkonný pracovník v   reklamní agentuře Charles   Schine (Clive Owen) je jen   dalším člověkem z Chicaga,   který každé ráno běží   na vlak v 8:43, aby se dostal   včas do práce. Když jej ale   jednou nestihne a díky tomu   se setká s Lucindou Harris   (Jennifer Aniston), jeho   život se nenávratně   změní.

Lucinda je šarmantní,   krásná a svůdná.   Přestože jsou oba v   manželském svazku a mají   děti, jejich vzájemná   přitažlivost je   neodolatelná. Společné   obědy brzy přejdou v   koktejly po práci a   zanedlouho se už oba ocitají   v hotelovém pokoji. Jejich   zdánlivě bezchybný vztah se   však radikálně změní v   okamžiku, kdy do pokoje   vtrhne brutální cizinec   LaRoche a začne oba milence   ohrožovat pistolí. Poměr se   brzy změní v noční můru,   která je mnohem   nebezpečnější a   násilnější, než si   dokázali představit.

Charlesův život   začne být brzy plný   podvodů, vydírání,   násilí a zločinu. Vzhledem   k nemožnosti svěřit se své   ženě nebo kontaktovat   policii se stává vězněm ve   světě, který nepoznává, a   v němž není po jeho   předchozím životě ani   památky.
MikeCool
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Hra s nevěrou
Hru s nevěrou jsem viděl   úplnou náhodou v televizi na   ČT1 a musím říci, že ze   začátku mi přišlo že   půjde o nějaký romantický   příběh. Po scéně, kde   znásilní Luccindu, tak jsem   přehodnotil svůj názor z   romantického příběhu na   jakési drama. Charles jí   chce samozřejmě nějak   pomoci, a tak dá Luccindě   nějaké peníze, aby se   zotavila, ale neuvěřitelný   zlom přišel tehdy, kdy se   Charles dozvěděl, že to   vše byla pouhopouhá fikce a   že Luccinda je podvodnice. V   tu chvíli mi doslova spadla   čelist, div mi z pantů   nevypadla. Už jen to, že   Luccindu hraje Jeniffer   Aniston (moje   nejoblíbenější herečka),   protože Aniston znám pouze   jako komediální postavu a   tady se z ní stane taková   "sviňucha".
blackrusty
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.2.2008
Napínavý příběh od   začátku až do konce.   Zajímavý scénář a   zápletka. Možná místy   opravdu trochu přehnané, ale   upřímně řečeno, zase   trochu nadsázky i ireality   každý film přece   snese...Herecké výkony na   solidní úrovni, takže   krátce a stručně: pokud se   tento film rozhodnet   zhlédnout, myslím si, že   budete spokojeni

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih39591minih39591Námluvy (1961) [TV inscenace] 
Námluvy n
minih52932minih52932The Mysterious Mr. Wong (1934) 
The Mysterious Mr. Wong n
minih47477minih47477Krvavá hostina 2 (2008) [Video] 
Feast II: Sloppy Seconds n
minih62098minih62098Tajemství mumie (2010) 
Les aventures extraordinaires d'Adèle Blanc-Sec n
minih30730minih30730Insomnie (2002) 
Insomnia n
minih39232minih39232Destry Rides Again (1939) 
Destry Rides Again n
minih70770minih70770Muž odnikud (2010) 
Ajeossi n
minih163355minih163355V pasti (2018) 
Bird Box n
minih43185minih43185Nevěřte mužům (2005) 
Trust the Man n
minih39773minih39773Tetsuo (1988) 
Tetsuo n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Růžový panter (1963)

14:05 - 16:00

93 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

ČT2 - Příběhy divočiny

15:25 - 16:20

13 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

8 minut již uběhlo
79 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

3 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190545
Osobností: 697835
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178274

Poslední komentáře

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10