Duben
ohodnotit

Radostné události [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1983
Délka:
64 minut
„Televizní inscenace Vladimíra Drhy.“
Popis / Obsah / Info k filmu Radostné události
POZOR SPOILER

Poté co jsme opustili rodinu Mašátovu - viz film Chladna zrána (1982), ocitáme se u rodiny Touců. Mašátovi se k nim chystají na svatbu, což se ovšem neobejde bez potíží. U Touců začíná předsvatební ruch. Scházejí se první hosté a panna nevěstinka (no panna) vybírá s kamarádkou slona pro štěstí. Anička chtěla jet mermomocí s rodinou, a po cestě je jí špatně, protože je těhotná. A také silně hysterická. Jako svatební host přijíždí i paní, která měla konflikt již ve vlaku s rodinou Fišlových, aniž tušili, že mají stejný cíl. Konečně sem přijíždí i Mašátovi. Takže je opět všude lidí jak naseto. Chlapi si zaberou jeden pokoj pro sebe a nasávají tam. V noci se spí všude, kde se dá, dokonce i u sousedky Goranovičové. A tak se koná svatba a do toho Anna rodí. Inu, samé radostné události.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Radostné události
Jak již samotný název této brněnské inscenace napovídá – „Radostné události“ – točí se celý komediální příběh kolem narození miminka. Jedná se o pokračování situační komedie „Chladna zrána“. Režisér Vladimír Drha tentokrát udělal změnu a děj příběhu situoval nikoliv do rodiny Mašátových, kde se odehrává první z inscenací, nýbrž nás zavádí do rodiny Toucových, kteří byli v prvním příběhu u Mašátových na návštěvě. Středem děje je syn Toucových, který se tzv. musí ženit. Miminko je na cestě a nezbývá, než vystrojit velkou veselku. Pozvánky jsou rozeslány na všechny strany a zřejmě jakýmsi nedopatřením obdrží pozvání také Mašátovi, kteří neváhají a i společně se svou čipernou babičkou se dostavují na svatbu u Toucových v hojném počtu. Bláznivý příběh se pak točí kolem spousty členů obou rodin, kterých se sejde velké množství. Na závěr samozřejmě nechybí ani příchod na svět očekávaného miminka.
Také zde se stejně jako v předchozím příběhu „Chladna zrána“ objevila v roli babičky Mařenky Nataša Gollová. Jednalo se o její vůbec poslední účinkování před kamerou. Režisér Vladimír Drha ji chtěl ještě o několik let později obsadit do svého filmového projektu „Dotyky“. Tehdy však již byla Nataša Gollová v domově důchodců a jeho vedení natáčení s ohledem na zdravotní stav paní Nataši nedovolilo. Psal se rok 1988 a v tomto roce také tato legenda českého filmu navždy odešla…


Autor: Hortensie

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Chladna zrána (1982) [TV inscenace]

 Chladna zrána (1982) [TV inscenace]
Chladna zrána n
 
Žánr: komedie
Země: Československo
Režie: Vladimír Drha

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Komisař Clouseau na stopě (196...

22:40 - 00:20

34 minut již uběhlo
66 minut zbývá do konce

ČT2 - Přichází Satan!

22:05 - 23:55

69 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

NOVA - Plán útěku 3 (2019)

21:40 - 23:35

94 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Prima - Kingsman: Zlatý kruh (2017)

22:30 - 01:30

44 minut již uběhlo
136 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190575
Osobností: 697870
Fotografií: 764026
Plakátů: 376658
Obsahů a biografií: 178302

Poslední komentáře

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Chobotnice (1998)

Chobotnice
Tak nějak nevím... nechala   jsem se zlákat jmény, která   znám, ale vůbec mě to   nezaujalo. Příšery byly jak   z loutkového divadla,   více >

Autor: peginka | Hodnocení: 4 / 10

Střílejte na měsíc (1982)

Střílejte na měsíc
Jen zdánlivě úplně   banální rodinné drama o   jednom rozpadajícím se   manželství, protože   režisér Parker to dost   chytře natočil, použil více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10