Zari
ohodnotit

Extrémní svahy

First Descent

Rok:
2005
Délka:
110 minut
Premiéra v ČR:
5.10.2006
„Sjezd na hraně života Pět nejlepších prknařů světa, hory, adrenalin, riziko...“

Komentáře k filmu Extrémní svahy

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.9.2010
Shawn Farmer? Terje Haaksonen?   Nick Perata? Hannah Teter?   Shaun White, Travis Rice ?   Tyhle jména mi nic   neříkaly. Zřejmě kvůli   tomu, že o snowboarding se   opravdu vůbec nezajímám.   Vždyť já sám v životě   nestál na lyžích, ani na   horách jsem nebyl. Přesto se   mi tenhle sport líbí –   ovšem je to tak, že sem tam   zkouknu nějaký video,   nějakej ten freestyle a to je   tak všechno. Docela náhodou   jsem se dostal k tomuhle   dokumentu, kdy si tahle   partička snowboardistů,   patřících k nejlepším na   světě, udělala vejlet do   hor na Aljašce. Dokument má   tři části, který se   pravidelně střídaji –   sjezdy oný skupinky na   Aljašce, jakýsi stručný   profily zúčastněných a   docela podrobnou historii   celýho tohodle sportu. A já,   přestože jsem tímto sportem   nedotčenej a tak i přesto   že je to „jenom“   dokument, jsem se opravdu   dobře bavil. Často s   otevřenou pusou. Co tyhle   lidi dokážou je   neuvěřitelný. Jo, ten   freestyle, kterej je i zde   občas k vidění je fajn, ale   ty freeridy jsou zcela   dokonalý a jenom jsem   čuměl, co dokáže   osmnáctiletej teenager, nebo   jeho vrstevnice(!), stejně   jako chlápci o dvacet let   starší, který by jim   tudíž mohli dělat rodiče.   To ani nemluvim o   šestašedesátiletým muži,   kterej začal jezdit před   šesti lety a nedá na to   dopustit… Líbí se mi   též, že ne všechny jízdy   jsou dokonalý, že přestože   zúčastnění jsou skutečná   snowboardingová elita,   zůstaly zde i pády, který k   tomu prostě patří.   Haaksonenova závěrečná   jízda je opravdu úžasná,   ovšem mě nejvíc dostala   lavina – opravdu   neuvěřitelný…Fakt mi   nejde do hlavy, že tyhle   kousky nejsou pouhej trik.   Smekám a myslim že jména   týhle šestice si už dobře   zapamatuju…
Faye
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.5.2007
... „Začalo to se skupinou   lidí, kteří byli jádrem a   kteří to milovali“. S   překvapením musím   konstatovat, že v horkém   letním dni se i na sníh dá   dívat se značným   zalíbením. Historie a   budoucnost snowbordingu ...   „Sport založený na   svobodě, rychlé jízdě,   sebevyjádření a životním   stylu nabízející opravdu   jedinečný pocit   překonávání hranic.“   Jeho současná komerční   tvář a hlavně pět   šílenců na neuvěřitelně   strmých horách Aljašky. No   a já jen s obdivem smekám   před jejich uměním a před   nádhernými záběry . P.S.   kličkování před právě   utrženou lavinou nemělo   chybu, i když v tomhle duelu   jsem si vsadila na jiného   vítěze.
Sanchez
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.2.2007
Dokumentární film o   snowboardingu, jeho historii a   především pěti( v   podstatě šesti) skutečných   nefalšovaných jezdců,   kteří opravdu umí a je to   zatraceně poznat. Zajimavá   je i věková rozdílnost a   různé názory samotných   aktérů. Ale nejlepší jsou   bezesporu samotné kousky a   triky, které tato šestice na   prknech předvádí. Někdy   jsem si říkal, jak je tohle   vůbec možné, kde berou   odvahu sjíždět horské   kopce o sklonu 60°.. Trošku   škoda, že místy mi tento   dokument připadal trochu   nudný.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Francis Kuipers

Kuipers Francis

Carlo Dapporto

Dapporto Carlo

Naposled navštívené:
Francis Kuipers

Kuipers Francis

Carlo Dapporto

Dapporto Carlo